به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) متن بیانیه اتحادیه چاپخانه داران تهران که در اختیار ایبنا قرار گرفت، به این شرح زیر است:
«برای مشاهده سیمای امروزین فلسطین، «غزه» یک تابلو و آئینه تمامنما است. آئینه و عصارهای از همه آن چیزی است که در این سرای رنج و اندوه میگذرد. حوادث این ناحیه کوچک که بیشترین جمعیت فلسطینیها را با استعداد بیش از یک میلیون نفر در دل خویش جای داده است، بسیاری از مسائل و معماهای ذهنی افراد درباره واقعیت بحران فلسطین را روشن خواهدکرد.
بنابراین، همه کسانی که در پی فهمی دقیق از سیاستهای رژیم غاصب صهیونیستی و متحدان خارجی آن در سرزمینهای اشغالی هستند، همه تحلیلگرانی که در اندیشه تحلیل خط مشی جدید جهان عرب در این منطقه هستند و همه سیاستمدارانی که به دنبال یافتن سازوکاری برای حمایت از این ملت مظلوم میگردند باید در ایستگاه باریکه غزه توقف کنند و در حوادث بزرگی که در این قطعه از سرزمین اسلامی میگذرد، تأمل کنند.
غزه این موقعیت مرکزی خویش در جنبش فلسطین را از نیمه دوم دهه ۸۰ پیدا کرد، یعنی از وقتی که جرقه نخستین قیام مردمی و انتفاضه بزرگ مسجدالاقصی در این نقطه شعلهور شد. به همین دلیل نام غزه در ادبیات سیاسی جهان به عنوان زادگاه بزرگترین جنبش مبارزاتی ثبت است. انتفاضهِ مولود غزه به این سرزمین در نگاه همه مجاهدان فلسطین قداست خاصی میبخشد. بعد از حوادث دهه۸۰ دستجات و هستههای جهادی فلسطین از اردوگاههای سوریه و لبنان راهی غزه میشوند و سازمانهای اسطورهای جهادیون با نامهای گردانهای الاقصی و عزالدین قسام پا به صحنه میگذارند و به این صورت غزه میشود پایتخت انقلابیون این سرزمین و خاکریز تسخیرنشدنی مردان این سرزمین.
این یک جنبه از اهمیت غزه است که بار اصلی پیشبرد مبارزه با اشغالگری و اشغالگران را بردوش میکشد. جنبههای دیگر موقعیت استثنایی این سرزمین را باید در نقشی که فرزندان غزه در سیاست منطقهای و بینالمللی ایفا میکنند، مورد توجه قرار داد.
غزه با انتخابات ژانویه ۲۰۰۶ مسیر سیاست و دیپلماسی را در سرزمین فلسطین دگرگون کرد. در انتخاباتی که نام آزادترین آزمون دموکراسی در سرزمینهای اشغالی را به خود گرفت ساکنان غزه به اتفاق کرانه باختری به تولد و تأسیس نخستین دولت انقلابیون دراین نقطه از جهان اسلام رأی دادند.
به این صورت از فردای ژانویه تاکنون همه رشتههای تحولات فلسطین و خاورمیانه به غزه ختم شده است. سیاست بینالمللی و منطقهای درباره فلسطین دراین سالها چیزی نبوده جز همان تصمیمها و تدابیری که برای غزه طراحی کردهاند. به هر حال تا چند روز دیگر ساکنان غزه در ماه ژانویه هشتمین سالگرد تولد دولت انقلابی خویش را جشن خواهند گرفت، جشنی در میانه شدیدترین تحریم بینالمللی و غرش توپخانههای رژیم صهیونیستی که این روزها به صورت بیوقفه این شهر را هدف آتش خویش قرار دادهاند.
تاریخ هشت ساله فلسطین در دوران حکومت انقلابیون حوادثی بس شگرف را در سینه انباشته است. ساکنان غزه چنانکه قاطبه ناظران گفتهاند بزرگترین تاوان را در پای انتخابی که در ژانویه ۲۰۰۶ انجام دادند، پرداختند. همه پروژهها و بحرانهای ممکن و متصور دراین مدت در غزه به وقوع پیوسته است. از محاصره و تحریم اقتصادی که هنوز بر حیات مردم مظلوم این سرزمین سایه انداخته است تا پروژه جنگ داخلی و از هجوم و یورشهای نظامی تا رویارویی سیاسی و جنگ روانی هر کدام به نحوی در غزه آزموده شدند. تاریخ و سرگذشت امروز غزه به اندازه تاریخ ۶۰ ساله فلسطین غمبار و سزاوار تأمل است.
رژیم صهیونیستی به دنبال حذف فیزیکی غزه است. در این مرحله مزدوران بنیامین نتانیاهو بر آن شدند تا غزه را مورد تهاجم وسیع قرار دهند. البته این نه تنها یک تهاجم که یک نسلکشی است. کودکان و بانوان غزه رمضان امسال را در خاک و خون افطار کردند و عجبا که مسلمانان جهان عرب در کنج عافیت نشسته و تنها نظارهگر این همه ظلم و بیداد بودند.
هنگام نگارش این متن نزدیک به 1000 تن در غزه در طول 15 روز جان باخته و قربانی شدهاند و باید پرسید نهادهای مدافع حقوق بشر با این جنایت چه میکنند و چرا هنوز سکوت کردهاند؟
گویا امسال روز قدس روز دیگری است
آخرین جمعه رمضان امسال نقطه عطفی خواهد بود بر غیرت انسانی و اسلامی. اتحادیه چاپخانهداران تهران ضمن محکوم نمودن اعمال ددمنشانه صهیونیستهای جنایتکار، مراتب حمایت خود از مسلمانان مظلوم غزه را اعلام و با تمام توان در مراسم روز قدس شرکت خواهد کرد. بدین وسیله از تمامی فعالان صنعت چاپ تهران و ایران دعوت به عمل میآید تا این بار با مشتی آهنین در روز قدس، پاسخ تجاوزات اسرائیل جنایتکار را بدهند.»
* در این زمینه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز به صدور بیانیه اقدام کردند.
چهرههای فرهنگی و ادبی برای پایان این فجایع اقدامات ضد جنگ را اشاعه دهند/ اینجا را بخوانید.
سهشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۲
نظر شما