شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۵
شهرام‌نیا: می‌کوشیم نقاط ضعف نمایشگاه‌های استانی کتاب برطرف شود/ برپایی 26 نمایشگاه کتاب تا پایان سال

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در نشست مطبوعاتی با موضوع «نمایشگاه‌های کتاب استانی» از برگزاری دومین نمایشگاه کتاب استانی در استان همدان خبر داد و گفت: این موسسه در دوره جدید مدیریت خود کوشیده است در راستای رفع نقاط ضعف نمایشگاه‌های استانی گام بردارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نشست مطبوعاتی «امیرمسعود شهرام‌نیا» مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، با موضوع «نمایشگاه‌های کتاب استانی» امروز (18 مردادماه) در محل موسسه برگزار شد.

شهرام‌نیا در این نشست، با بیان این نکته که برپایی نمایشگاه‌های کتاب استانی سابقه‌ای 20 ساله دارد، اظهار کرد: به دلیل این‌که بسیاری از استان‌های کشور، امکان بهره‌مندی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را ندارند و  شبکه توزیع مناسب کتاب هم وجود ندارد، احساس شد برپایی نمایشگاه‌های کتاب استانی می‌تواند خلاء موجود را رفع کند. بنابراین، طی دو دهه گذشته شاهد برگزاری نمایشگاه‌های کتاب استانی بودیم که متولی آنها موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران بوده است.

وی با بیان این‌که سال گذشته 25 نمایشگاه کتاب استانی برگزار شد، ادامه داد: پیش‌بینی کردیم تا پایان سال جاری حدود 26 نمایشگاه کتاب استانی را برگزار کنیم.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران توضیح داد: هم مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هم مدیران استانی و هم ناشران با اصل برگزاری نمایشگاه‌های کتاب استانی موافق‌ هستند اما همین دوستان همواره نقاط ضعفی را درباره این نمایشگاه‌ها بیان می‌کنند به همین دلیل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران سعی کرده در دوره جدید مدیریت خود برخی از این نقاط ضعف را با هدف مطلوب‌تر برگزار شدن این نمایشگاه‌ها، رفع کند.

شهرام‌نیا با بیان این‌که موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به همین منظور آیین‌نامه نمایشگاه‌های کتاب استانی را مورد بازبینی قرار داد، افزود: یکی از نقاط ضعفی که در نمایشگاه‌های کتاب استانی همواره وجود داشت این بود که اغلب ناشران بزرگ و فاخر کشورمان چندان علاقه‌مند به حضور در این نمایشگاه‌ها نبودند. وقتی علت را پیگیری کردیم متوجه شدیم که سودآور نبودن نمایشگاه‌های کتاب استانی برای این ناشران، رغبت چندانی در بین آنها برای حضور ایجاد نمی‌کند؛ شرایط تخفیف در این نمایشگاه‌ها برای این ناشران به‌صرفه نبود به‌گونه‌ای که آنها ملزم می‌شدند آثار خود را تا 20 درصد تخفیف عرضه کنند.

موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران به منظور رفع این مشکل، این رقم را تا 10 درصد کاهش داد. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز 20درصد یارانه در اختیار دانشجویان، طلاب و ... قرار می‌دهد.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به سایر مشکلاتی که نمایشگاه‌های کتاب استانی با آنها مواجهند، گفت: در اغلب موارد ناشران شرکت‌کننده در نمایشگاه‌های کتاب استانی برای این‌که هزینه‌های خود را کاهش دهند، نمایندگی خود را به سایر افراد می‌سپردند. در این صورت نمایندگی چند دَست می‌چرخید و احتمال این‌که این نمایندگی دست افراد نااهل و غیرحرفه‌ای بیفتد، زیاد بود. موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با هدف رفع این معضل اعلام کرده است که اولویت و علاقه این موسسه به حضور مستقیم ناشران است اما اگر بنا به هر دلیلی ناشران نتوانستند به صورت مستقیم حضور یابند باید نمایندگی خود را به یک ناشر دیگر (فردی که در حوزه نشر به صورت حرفه‌ای کار می‌کند و تخصص لازم را دارد) یا به یک تشکل صنفی بسپارد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ادامه داد: این موسسه با هدف تشویق ناشران برای حضور در نمایشگاه‌های کتاب استانی رایزنی‌هایی را هم با ناشران بزرگ و هم با تشکل‌های نشر انجام داده است.

شهرام‌نیا توضیح داد: می‌کوشیم اطلاع‌رسانی این دوره از نمایشگاه‌های کتاب استانی مطلوب‌تر و با تحول مثبت صورت بگیرد. سایت موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران مورد بازبینی قرار گرفته است تا اطلاعات برگزاری تمام نمایشگاه‌های کتاب استانی بر سایت بارگذاری شود. همچنین شبکه فروش نمایشگاهی را نیز مورد بازبینی قرار دادیم.

وی با اشاره به تحولاتی که در این دوره از نمایشگاه‌های کتاب استانی شاهد خواهیم بود، گفت: در گذشته، کتاب‌ها در نمایشگاه‌های کتاب استانی به شیوه سنتی و قدیمی ارائه می‌شدند اما موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در این دوره در تلاش است تا کتاب‌ها به‌گونه‌ای جذاب‌تر و قابل رویت‌تر در معرض دید بازدیدکنندگان قرار بگیرد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران افزود: در بخش جنبی این دوره از نمایشگاه‌های کتاب استانی بازبینی‌هایی صورت گرفته است. امیدواریم این بخش نسبت به سال‌های گذشته غنی‌تر و پُرمحتواتر برگزار شوند. در این دوره مراکزی مانند خانه کتاب و بنیاد ادبیات داستانی برای کمک به برگزاری نمایشگاه‌های کتاب استانی اعلام آمادگی کرده‌اند.

شهرام‌نیا درباره سایر مشکلات موجود در نمایشگاه‌های کتاب استانی، گفت: گاهی در این نمایشگاه‌ها شاهد هستیم که چندین ناشر به عرضه یک کتاب مشترک می‌پردازند! موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران این معضل را با ملزم کردن ناشران به ثبت بارکد کتاب‌هایی که می‌خواهند در نمایشگاه عرضه کنند، رفع کرده است.

وی با بیان این‌که نخستین نمایشگاه کتاب استانی سال جاری در استان خراسان شمالی از بیستم تا بیست و ششم خردادماه برگزار شد، ادامه داد: دومین نمایشگاه کتاب استانی سال جاری، دوم تا هشتم شهریورماه در استان همدان برگزار خواهد شد. سپس به ترتیب نمایشگاه‌های کتاب استان زنجان (از ششم تا دوازدهم شهریورماه)، اصفهان (پانزدهم تا بیستم شهریورماه)، استان مرکزی و استان چهارمحال و بختیاری (اواخر شهریورماه) برگزار خواهند شد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در ادامه توضیح داد: در نمایشگاه‌ کتاب استان‌های همدان، زنجان، اصفهان، مرکزی و چهارمحال و بختیاری به ترتیب 190، 300، 310، 136 و 185 غرفه برپا خواهد شد.

وی عنوان کرد: نام‌نویسی ناشران برای شرکت در نمایشگاه کتاب استان همدان از پنجشنبه (16 مردادماه) آغاز شده است. از دوشنبه (20 مردادماه) ثبت‌نام ناشران برای شرکت در نمایشگاه کتاب استان زنجان آغاز خواهد شد.

شهرام‌نیا بیان کرد: موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران سعی کرده است در گزینش ناشران شرکت‌کننده، تناسب موضوعات موجود در نمایشگاه‌های استانی‌ را رعایت کند. براین اساس کتاب‌ها در  حدود10 موضوع پزشکی، حقوقی، دانشگاهی، زبان، عمومی، دانشگاهی، کمک آموزشی، کودک و نوجوان، مذهبی، کشاورزی و هنر ارایه خواهند شد.

مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با بیان این‌که متاسفانه در اغلب استان‌ها به تعداد لازم کتابفروشی وجود ندارد، گفت: تلاش می‌کنیم با برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در این استان‌ها در رفع این خلاء حرکت کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها