سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰
واپسین توصیه‌های بانوی غزل ایران/ بازنشر آخرین گفت‌وگوی سیمین بهبهانی با ایبنا

آخرین گفت‌وگوی سیمین بهبهانی با خبرگزاری کتاب ایران به بهانه تولد وی در 28 تیر امسال منتشر شد. بانوی غزل ایران پیام تبریک ایبنا را با خوشحالی پاسخ داد و در این گفت‌وگو با آرزوی بهتر شدن روند انتشار کتاب،‌ وزیر ارشاد را بزرگتر از آن دانست که به وی توصیه‌ای بکند.

 خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- شنبه، 28 تیر ماه سال جاری ، سالروز تولد سیمین بهبهانی،‌ بانوی غزلسرای ایرانی بود. وی که تا آن موقع وضع جسمی مساعدی داشت و نسبتا به خوبی قادر به سخن گفتن بود،‌ به پیام تبریک ایبنا به بهانه تولدش پاسخ داد و برای جامعه ادبی و هنری توصیه‌هایی داشت.

بهبهانی گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگتر از آن‌ است که برای ایشان در عرصه فرهنگی پیشنهادی داشته باشم اما آرزویم این است که فضای فرهنگی را یاری رسانند تا مردم بتوانند بیش از پیش به آزادی تفکر برسند.

وی تاکید: نویسندگان و شاعران دارای درجاتی از آگاهی و شعورند و می‌دانند برای مردمشان چه بنویسند یا خلق کنند و مردم دارای این توانایی هستند که از میان آثار خوب و بد، آثار مناسب را انتخاب کنند و بخوانند.

سیمین خلیلی معروف به سیمین بهبهانی فرزند عباس خلیلی (شاعر و نویسنده و مدیر روزنامه اقدام) است. حاج میرزا حسین حاج میرزاخلیل مشهور به میرزا حسین خلیلی تهرانی که از رهبران مشروطه بود، عموی پدر او و علامه ملاعلی رازی خلیلی تهرانی پدربزرگ اوست. پدرش عباس خلیلی (۱۲۷۲ نجف - ۱۳۵۰ تهران) به دو زبان فارسی و عربی مسلط بود و شعر می‌سرود.

بهبهانی را برخی به دلیل سرودن شعر در اوزان خاص «نیمای غزل» لقب داده‌اند. وی سرودن غزل را از نوجوانی آغاز کرد و موضوع اغلب غزل‌های او در این دوران مضامین عاشقانه و عواطف زنانه و انسانی بود. وی بعدها متاثر از سروده‌های نوپردازان شد و در مجموعه غزل رستاخیز به سمت موضوعات و معضلات اجتماعی گرایش پیدا کرد.

بهبهانی که از دو هفته پیش به دلیل مشکلات تنفسی و قلبی در بیمارستان بستری بود، با وجود علائم بهبود در روزهای گذشته، سرانجام صبح امروز، سه‌شنبه، 28 مرداد در بیمارستان پارس تهران درگذشت.

 این گفت‌وگو را در تاریخ یاد شده اینجا بخوانید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط