پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
اظهار اندوه طیف وسیعی از اهالی قلم در غم از دست دادن بانوی غزل/ نفرین بلقیس سلیمانی برای آنها که مانع انتشار «کوری» شدند

درگذشت سیمین بهبهانی، ملقب به بانوی غزل ایران در هفته‌ای که گذشت، سایه غیرقابل‌انکاری بر ادبیات ایران انداخت و با اظهار اندوه طیف وسیعی از اهالی ادبیات همراه شد. نفرین بلقیس سلیمانی بر مانعان انتشار رمان کوری در سال‌های قبل نیز از حاشیه‌های جالب یکی از محافل ادبی بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیمین بهبهانی ساعت یک بامداد سه‌شنبه 28 مرداد در بیمارستان پارس تهران، چشم از جهان فروبست. بهبهانی به دلیل سرودن غزل در قالب‌های متعدد به نیمای غزل معروف شده بود. این اتفاق تلخ بر جامعه ادبی بسیار گران آمد و منجر به اظهارنظرهای طیف وسیعی از نویسندگان و اهالی قلم شد که در رسانه‌ها و مطبوعات بازتاب قابل توجهی داشت.

مراسم خاکسپاری این شاعر فقید کشورمان، طبق وصیتش جمعه 31 شهریور در امامزاده طاهر کرج برگزار می‌شود. سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در‌گذشت سیمین بهبهانی را به خانواده ایشان تسلیت گفت و او را سرمایه شعر ایران دانست.
 
نوبل‌خوانی با ساراماگو

نشست نوبل‌خوانی هفته گذشته شهر کتاب به ژوزه ساراماگو، نویسنده فقید پرتغال با محوریت رمان کوری اثر وی بود. این برنامه با حضور شهریار وقفی‌پور و بلقیس سلیمانی برگزار شد و در آن وقفی‌پور به بیان تشابه آثار ژوه ساراماگو و لویی فردینان سلین، نویسنده فقید فرانسه پرداخت. وی معتقد بود سانتی‌مانتالیسم وجه اشتراک آثار این دو نویسنده‌اند. بلقیس سلیمانی هم درباره رمان کوری اظهار کرد که تمدن بشری حاصل حواس پنج‌گانه انسان است و اگر ما این شکل و شمایل را نداشتیم، بدون شک تمدن و فرهنگ متفاوتی می‌ساختیم. وی همچین با بیان جمله «خدا خیر ندهد به کسانی که سال‌ها مانع انتشار ترجمه اسدالله امرایی از رمان کوری شدند» از سیاست‌های وزارت ارشاد دولت قبل انتقاد کرد. 
 
بازچاپ کتاب‌های پرفروش 

هفته گذشته چاپ نوزدهم رمان «جای خالی سلوچ» نوشته محمود دولت‌آبادی از سوی انتشارات چشمه منتشر شد. چاپ نوزدهم این رمان که برخی منتقدان آن‌را پس از کلیدر، فنی‌ترین و بهترین رمان دولت آبادی می‌دانند در 452 صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و بهای 15 هزار تومان، از سوی نشر چشمه منتشر شده است.

هفته گذشته همچنین چاپ دهم رمان «اسیر زمان» نوشته اسماعیل فصیح از سوی نشر آسیم منتشر شد. این اثر با موضوع جنگ در جبهه‌های جنوب کشورمان نوشته شده و شخصیت اصلی، جلال آریان، قهرمان برخی داستان‌های فصیح است. انتشارات آسیم جلد دهم رمان «اسیر زمان» را در 418 صفحه، شمارگان 700 نسخه و بهای 18 هزار تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها