به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، احمد دهقان، نویسنده، كه قرار است نسخه الكترونیك رمان «سفر به گرای 270 درجه» او به زبان فارسی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شود، گفت: پیش از این، ترجمه انگلیسی این كتاب در سایت آمازون قرار گرفته و همچنین چاپ كاغذی ترجمه اثر در كشور آمریكا منتشر شده بود.
وی با بیان اینكه در دنیای امروز بیش از آنكه به كاغذ اهمیت داده شود، به امواج و فضای مجازی اهمیت داده میشود، اظهار كرد: امروزه اینگونه نیست كه حتماً كتاب را در قالب كاغذ به دست مخاطب برسانیم. در كشور خودمان خیلیها به جای داشتن كتابخانه وسیع، كتابخانههای مجازی دارند. در كشورمان هم چند سالی است كه این روند پیگیری میشود و مخاطب بسیار زودتر میتواند به كتاب دسترسی یابد.
این نویسنده با اشاره به این احتمال در دنیای ارتباطات که دوران روزنامهخوانی کاغذی تمام میشود، افزود: حتی برای پایان دوران روزنامههای كاغذی سال تعیین كردند اما دیدیم كه این اتفاق نیفتاد و همچنان روزنامهها و مجلات كاغذی با آن كه برخی از نشریات بزرگ چاپ كاغذی اثرشان را به پایان رساندند وجود دارند. در دنیای كتاب هم این بحثها وجود دارد كه با گسترش كتابهای الكترونیك آیا كتاب كاغذی از بین خواهد رفت یا نه، در حالی كه كتاب الكترونیك میتواند مخاطبان جدیدی پیدا كند و به آنها رسانده شود.
وی ادامه داد: اینكه ما در یك طرف دنیا بتوانیم كتابی را كه به تازگی در سوی دیگری از دنیا منتشر شده است، ببینیم، بخوانیم و از آن لذت ببریم، اتفاق مهمی است. همچنین انتشار الكترونیك كتاب بزرگترین مزیت برای زبانهایی مانند فارسی است كه در دنیا كمتر دیده میشوند.
خالق «بچههای كارون» درباره نحوه ارتباط جوان فارسی زبان ساكن كشورهای دیگر جهان با اثری همچون سفر به گرای 270 درجه، گفت: جنگ زبان همگانی در دنیا است. همانطور كه ما در كشورمان فیلم یا كتابهایی درباره جنگ جهانی اول، دوم، ویتنام و یا حتی جنگ استقلال آمریكا میخوانیم و لذت میبریم، مردم كشورهای دیگر، به خصوص فارسی زبانان میتوانند از آثار ادبی دفاع مقدس كشورمان استفاده كنند.
این نویسنده با تاكید بر اینكه داستان جنگ محدود به منطقه و یا افراد خاصی نیست، اظهار كرد: جنگها درباره موضوعات بزرگ انسانی مینویسند و همواره مخاطبان خود را دارند. جنگ ظرفی برای بیان حرفهای بزرگتر انسانی است و هر كتاب داستانی جنگ كه منتشر میشود، میتواند مخاطب خود را در همه جای دنیا و با همه زبانها داشته باشد.
«اولین روزهای مقاومت» از «روایت نزدیک»
موسسه انتشاراتی «روایت»، کتاب «اولین روزهای مقاومت» را از مجموعه کتابهای «روایت نزدیک» منتشر کرد. این اثر خاطرات، دیدهها و شنیدههای «محمدرضا ابراهیمدخت» و «عبدالله صالحی» را نقل میکند، که سیدحسین یحیوی و مرتضی قاضی نوشتهاند.
در مقدمه این کتاب نوشته شده است: «...از خرمشهر زیاد گفته شده، از سقوط و آزادیاش. بیشتر حرفها همیشه، از مقاومت مردم و بچههای خرمشهر بوده. اما آن روزها در خرمشهر، کنار مردم، بودند مردانی که اصلاً تربیت شده بودند برای جنگ. جنگی که البته برای آنها خیلی زودتر از 31 شهریور 59 شروع شد.
پادگان دژ جایی در شمال شهر خرمشهر بود. بچههای آن از ماهها قبل از شروع جنگ، در دژهای مرزی با عراق درگیر بودند و اگر کسی به هشدارها و پیش بینیهایشان توجه میکرد شاید قصه خرمشهر طور دیگری رقم میخورد. حالا این کتاب روایت عبدالله و محمدرضا، دو درجهدار گردان دژ است از روزهای آغاز جنگ. بچههایی که البته هر دو از همان آب و خاک بودند و تا زخم جنگ از پا نیانداختهشان، شهرشان را رها نکردند…»
«اولین روزهای مقاومت» نهمین جلد از مجموعه کتابهای «روایت نزدیک» است که در 88 صفحه و سه هزار و 300 نسخه و از سوی انتشارات «روایت فتح» منتشر شده است.
پنجمین «سفر به جنوب» محمدرضا سرشار
پایگاه خبری حوزه هنری از انتشار کتاب «سفر به جنوب» برای پنجمینبار خبر داد. «سفر به جنوب» عنوان کتابی است از محمدرضا سرشار که محصول دیدهها و شنیدههای او از رزمندگان نوجوان است. درونمایه این کتاب به بررسی و انعکاس حضور پرشور نوجوانان ایرانی در جنگ تحمیلی پرداخته است. در این کتاب نویسنده یادداشتهایی را که حاصل گفتوگو با چند نوجوان در جبهه است، به صورت داستان روایت کرده است.
داستانهای این کتاب نوعی مصاحبه مستند هستند که مخاطب را با مضامینی چون عشق به شهادت و عشق رزمندگان به امام آشنا میکند. این کتاب در نخستین جشنواره کتاب کودک و نوجوان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، به عنوان اثر تقدیری انتخاب شد و جایزه گرفت.
«سفر به جنوب» در 55 صفحه، با شمارگان دوهزار و 500 نسخه و به بهای 49 هزار ریال توسط انتشارات سوره مهر به چاپ پنجم رسید.
ماندگاری خاطرات آزادهای «در راه»
روابط عمومی شرکت چاپ و نشر بینالملل کتابی با عنوان «در راه» را که به خاطرات سرباز آزاده و جانباز، علی خسروی نیک میپردازد، با مصاحبه و نگارش سعيد علاميان منتشر کرد.
«در راه» درباره خاطرات اسارت خسروینیک از سال 61 نوشته شده است که تا سال 69 ادامه یافت. این کتاب در 400 صفحه، قطع رقعي، جلد شوميز و به بهای 125 هزار ریال منتشر شده است.
نهمین «عباس دستطلا» زیر چاپ
انتشارات فاتحان نهمین چاپ کتاب «عباس دستطلا» را تا پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس منتشر میکند. این کتاب را محبوبه معراجیپور نوشته است که در سههزار نسخه آماده و با همان بهای قبلی(60هزار ریال) چاپ میشود.
«یاور صادق» نوشته حسین نیری، «حزب دیالمه» به قلم رحیم مخدومی، «عطر نارنج، بوی باروت» تألیف «مریم مقبلی»، «رخصت بده پهلوان» به نویسندگی محمدمهدی محمدی سرشت، مجموعههای 6 جلدی «راوی غرب» و مجموعه 10 جلدی «روایت جنوب» از دیگر آثار دیگر فاتحان در پنجمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدساند.
چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۱
نظر شما