سه‌شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
رئیس حوزه هنری: «فیض» زبان مردم را می‌داند

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در آیین تجلیل از ناصر فیض گفت: او زبان مردم را می‌داند و دغدغه‌هایی دارد که به آرمان‌ها و آرزوهای بزرگ او نسبت به انقلاب و جامعه مربوط می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم تجلیل از ناصر فیض، شاعر طنزپرداز معاصر با حضور چهره‌هایی مانند مشفق کاشانی، رئیس انجمن شاعران ایران، سیدمحمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، مهدی قزلی، رئیس بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و برخی شاعران کشورمان در نخلستان سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد.

آرزوهای بزرگ
محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری در بخشی از این مراسم با بیان این‌که سابقه آشنایی‌اش با فیض به بیست و چندسال می‌رسد، اظهار کرد: 10 سال پیش ناصر فیض به سمت ریاست دفتر طنز حوزه هنری منصوب شد و از آن روز تا امروز، این دفتر با مدیرت و حرص و جوش خوردن فیض به حرکتش ادامه داده است. او شخصیت بذله‌گویی دارد که زبان مردم را می‌داند و دغدغه‌هایی دارد که به آرمان‌ها و آرزوهای بزرگ او نسبت به انقلاب و جامعه مربوط می‌شود. 

وی ادامه داد: این در حالی است که اشعار فیض مملو از امید است و در اشعارش مردم را نا امید نمی‌کند. باید گفت فیض هم شاعری کتبی است هم شفاهی و بسیار هم خوش‌محضر است. گاهی با هم سفرهایی رفتیم و در برخی سفرها که او حضور نداشت به مسافرت‌های تلخ و پرزحمتی تبدیل می‌شد. حتی وقتی در روزهای نا امن سوریه به آن کشور رفتیم، وجود فیض، قزوه و امیرخانی، سفری خوب و فراموش نشدنی برای ما رقم زد.

ماجرای حاضر جوابی فیض
رئیس حوزه هنری درباره حاضر جوابی فیض توضیح داد: زمانی که هنوز داعش، چهره پلیدش را نشان نداده بود، کسی از فیض پرسید:«این داعش چیست؟ از کجا آمده و چکار می‌کند؟» فیض هم بدون معطلی جوب داد:«هیچ! از قدیم گفته‌اند بچه حلال‌زاده به داییش می‌رود و غیرحلال‌زاده به داعش!»

دوره‌های مختلف طنز معاصر
مومنی در تشریح دوره‌های طنز در ایران به ظهور مجله گل‌آقا پرداخت و گفت موسس گل‌آقا مرحوم کیومرث صابری فومنی از بازمانده‌های «توفیق» به حساب می‌آمد اما با انقلاب همراه بود و از مبارزان انقلابی و دوستان نزدیک شهید رجائی محسوب می‌شد. صابری فومنی، هنگامی که مقام معظم رهبری، عهده‌دار مسئولیت ریاست جمهوری بودند، مشاور ایشان در امور فرهنگی هم بود. 

وی افزود: دوره دیگری هم از طنز وجود دارد که برخی هنجارها در این دوره شکسته شد، تا آنجا که به طنزی لجام گسیخته در حوزه‌های اجتماعی و سیاسی شباهت پیدا کرد و به هزل تبدیل شد. به همین دلیل صابری فومنی گل‌آقا را تعطیل کرد.

مومنی درباره آخرین دوره طنز معاصر گفت: در سال‌های اخیر طنزی با حساب و کتاب در کشور به وجود آمد که مورد توجه مردم قرار گرفت و دوستانی مثل فیض در به وجود آمدن آن نقش ممتازی دارند. کسانی که سال‌ها بعد درباره طنز ایران صحبت می‌کنند به دفتر طنز حوزه هنری هم اشاره خواهند کرد. حالا در دورانی از طنز به سر می‌بریم که ذائقه مردم عوض شده است و به هرچیزی نمی‌خندند. در این شرایط بازگشت به طنز نجیب کاری بسیار سختی است اما نبوغ و پایداری دوستان باعث موفقیت‌شان شد. حالا طنز وارد زندگی مردم شده و در حاشیه نیست. 

رئیس حوزه هنری ادامه داد: از 12 سال پیش طنزخوانی را در برنامه‌های دیدار با مقام معظم رهبری قرار دادیم. اول اضطراب داشتیم که چه می‌شود اما استقبال معظم‌له و تشویق ایشان موثر شد. ما امروز صاحب طنزی هستیم که مردم آن‌را پسندیده‌اند و باید آن را حفاظت کنیم تا به جایگاه بلندی برسد. خوشحالم که حالا پرمخاطب‌ترین برنامه ادبی طنز است و برنامه «در حلقه رندان» با استقبال گسترده‌ای در تالار اندیشه برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها