سید مهدی طالقانی، پسر آیتالله سید محمود طالقانی با اشاره به کتابهایی که درباره وی نوشته میشوند، به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: تاکنون با دیدگاههای مختلف درباره آیتالله طالقانی کتاب نوشته شده و میشود. در صورتی که باید یادآور شوم طالقانی متعلق به یک حزب و گروه نبوده و وی مربوط به همه مردم ایران است. بنابراین حزبکشی و دستهکشی و این قبیل کارها را نباید درباره این شخصیت تاریخی انجام دهیم. به عبارت دیگر، نباید با ایجاد دستهبندی گروهی گفته شود، طالقانی متعلق به این یا آن گروه است.
وی در ادامه با ابراز تاسف از این گروهبندیهای سیاسی در جامعه برای مصادره آیتالله طالقانی به نفع خودشان افزود: متاسفانه مسالهای که اکنون مطرح میشود این است که مثلا کسانی از یک گروه اصولگرا درباره مرحوم طالقانی کتاب مینویسند و دیدگاههای خود را طوری بیان میکنند که انگار طالقانی محصول این گروه بوده و از طرفی طیف مقابل نیز به همین صورت عمل میکنند یعنی آنها هم به نحوی طالقانی را مطرح میکنند که انگار طالقانی از آن جناح و گروه آنها بوده است. در حالی که اینطور نیست و طالقانی مربوط به همه مردم و فرزندان ایران زمین است.
فرزند طالقانی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی پدرش اظهار کرد: وی دارای شخصیت ویژهای بود که افراد جامعه واقعا جذب و شیفته رفتارش میشدند و دافعهاش بسیار اندک بوده و آن را بیشتر درباره کسانی اعمال میکرد که میدانسته اینها عناد با انقلاب دارند و انسانهای مشکلداری هستند. بنابراین بازهم تاکید میکنم که نمیتوانیم طالقانی را مختص به یک گروه بدانیم اما متاسفانه بیشتر کتابهایی که درباره طالقانی منتشر میشوند با خط و خطوط خاص و جناحی به رشته تحریر درمیآیند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کتاب «طالقانی، فریادی در سکوت» اثر محمدحسین میرزا ابوالقاسمی عنوان کرد: این کتاب نوشته همزادگاهی آیتالله طالقانی و تا حدودی مستند است و نویسنده چندان در آن به اظهارنظر شخصی نپرداخته و بیشتر به ذکر اسنادی درباره طالقانی بسنده کرده است و میتوان گفت که کتاب موثری درباره پدرم است.
طالقانی درباره انتشار خاطرات خانم بتول علایی، همسر آیت الله طالقانی که قبلا در نشریه «شاهد یاران» با عنوان «خاطرات منتشر نشده بتول علایی، همسر طالقانی» منعکس شده بیان کرد؟ این خاطرات حجم زیادی ندارند اما باید برای چاپش برنامهریزی کنم البته به صورت کتاب امکانش اندک است اما شاید به صورت یک جزوه منتشر شود.
در پایان مهدی طالقانی درباره غنیسازی کتابخانهای که در منزل پدرش دایر شده عنوان کرد: کتابخانه زیرنظر شهرداری است و این سازمان نیز کتابهای مورد نیاز را به منابع کتابخانه میافزاید. همچنین بخشی از آثار پدرم در این کتابخانه موجود است و تعدادی از کتابهایی که در زمان حیاتش از نویسندههای مختلف گردآوری کرده بود نیز در این کتابخانه در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
ایبنا مطالبی پیرامون مرحوم آیتالله طالقانی از جمله معرفی کتاب «زندگی و شیوه قرآنی آیتالله سید محمود طالقانی»، سخنان غلامعلی حدادعادل در همایش «پاسداشت سی و پنجمین سالروز رحلت آیت الله محمود طالقانی»، کتابخانه آیتالله طالقانی، سخنان محمدعلی فقیه، مدیر انتشارات بنیاد شهید، سید محمدصادق قاضی طباطبائی در مراسم رونمایی از کتاب «طلایهدار بیداری» و محمد بستهنگار، داماد آیتالله طالقانی را پیش از این منتشر کرده است که میتوانید با کلیک بر نامهایشان مطالب را بخوانید.
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
نظر شما