سه‌شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵
ارسطویی: باید به شعور جامعه احترام گذاشت/تعدیل ممیزی تنها راه رونق فرهنگ و نشر است

شیوا ارسطویی، نویسنده معتقد است که عرف جامعه را باید نویسنده و شاعر حقیقی تعیین کنند. به باور این داستان‌نویس تعدیل قانون ممیزی و احترام به شعور مردم تنها راه حل بحران کتاب و رونق عرصه نشر است.

ارسطویی درباره سخنان اخیر رئیس‌جمهوری مبنی بر ارائه پیشنهاد از سوی نخبگان برای اداره امور اجرایی به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: برای رونق فرهنگ و کتاب معتقدم که باید ساز و کاری به وجود آید تا در نهایت به شعور ملت احترام گذاشته شود. در بخش فرهنگ باید به ظرفیت‌های اجتماعی توجه داشت و به مخاطب اعتماد کرد و به او آزادی داد.

این شاعر افزود: بدون آزادی دادن به مؤلف اتفاق فوق‌العاده‌ای در عرصه کتاب رخ نمی‌دهد. تعدیل قانون ممیزی و باز نگه داشتن دست نویسنده در خلق اثر می‌تواند به رکود فعلی تولیدات فرهنگی و پویایی آن‌ها کمک کند.

وی در پاسخ به این پرسش که «سپردن ممیزی به ناشران فرایند چاپ کتاب را به بوروکراسی‌ طولانی‌تر تبدیل می‌کند، و آیا این شیوه مشکلات حوزه کتاب را بیشتر نخواهد کرد؟» افزود: در حال حاضر هم خود ناشران‌ کار ممیزی را انجام می‌دهند. به گمانم مدت زیادی است که ممیزی به ناشران واگذار شده. آنان خودشان دیگر مجبورند کتاب را قبل از سپردن به اداره کتاب وزارت ارشاد از این منظر بخوانند و بعد مراحل اداری‌اش در وزارت ارشاد دنبال می‌شود.

این داستان‌نویس در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که :«چه کسی باید ناظر بر رعایت عرف جامعه باشد؟» گفت: عرف جامعه را من نویسنده حتما می‌دانم. البته در حال حاضر خود رسانه‌ها نیز کار ممیزان را انجام می‌دهند. مثلا برخی رسانه‌ها به اصرار می‌خواهند که داستانی برایشان ارسال کنیم و در نهایت آن را خودشان جرح و تعدیل می‌کنند. این نشان می‌دهد که همه فرهنگیان گویا در هر موقعیتی می‌دانند چگونه بنویسد تا محتوای نوشته آنان با عرف جامعه متعارض نباشد؛ چرا که نویسندگان بیش از دیگران با مردم و جامعه پیرامونشان آشنایی دارند.

ارسطویی شاعر و نویسنده، متولد تهران است. از آثار وی می‌توان به عناوینی چون «آمده بودم با دخترم چای بخورم»، «آفتاب مهتاب»، «من دختر نیستم»، «بی‌بی شهرزاد»، «او را كه دیدم زیبا شدم»، «آسمان خالی نیست»، «افیون»، «نسخه اول» و «خوف» اشاره كرد.

پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب 


گفت‌وگو با احمد پوری عبدالحسین فرزاد  علیرضا قزوه  علی باباچاهی  رضا اسماعیلی  منصور اوجی، اکبر اکسیر، کاظم سادات اشکوری، مفتون امینی، پرویز بیگی حبیب‌آبادی  کاوه میرعباسی  و مشیت علایی را در این باره بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط