یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵
گرامیداشت احمد زارعی/ تجدید چاپ «روزی‌ روزگاری مردی»/ برپایی سه برنامه ادبی دفاع مقدس در ارسباران

گرامیداشت شهید احمد زارعی، تجدید چاپ کتاب «روزی‌ روزگاری مردی»، نقد کتاب «ماموریت در ایستگاه» و برگزاری سه برنامه ادبی در فرهنگسرای ارسباران تازه‌ترین اخبار کتاب حوزه دفاع مقدس‌‌‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مجموعه‌ای از تازه‌ترین خبرهای حوزه دفاع مقدس در ادامه‌ می‌آید.

«مشق‌‌های سرخ»
فرهنگسرای ابن سینا در همایشی ادبی با عنوان «مشق‌های سرخ» به مناسبت هفته دفاع مقدس، یاد شاعر شهید، احمد زارعی را گرامی خواهد داشت.

سردار شهید احمد زارعی در دوران قبل از انقلاب فعالیت سیاسی ضدرژیم پهلوی داشت و در این راه توسط ساواک دستگیر شد. پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی به مناطق غرب کشور رفت. احمد زارعی پس از پایان جنگ به عنوان معاون تبلیغات سپاه پاسداران انتخاب شد و سپس معاونت پژوهشی حوزه هنری را به ‏عهده گرفت. جلسات شعر در شهر مشهد هم از دیگر فعالیت‌های ادبی او بود. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در سال 1372 از دانشگاه فردوسی مشهد گرفت و سرانجام در 19 دی‌ماه سال 1373 به دلیل عوارض ناشی از مجروحیت شیمیایی به شهادت رسید. نخستین مجموعه شعر زنده‌یاد احمد زارعی با عنوان «چه عطر شگفتی» در سال 1373 منتشر شد. وی یکی از بنیانگذاران کنگره سراسری شعر دفاع مقدس بود. شعر‌های او در کتابی با نام «شیری در قفس 902»  از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

بزرگداشت شهید زارعی از ساعت 17 فردا (دوشنبه، 31 شهریور) در فرهنگسرای ابن سینا به نشانی شهرک قدس (غرب) فاز یک ،خیابان ایران زمین شمالی برگزار خواهد شد.

«روزی روزگاری مردی»
کتاب «روزی روزگاری مردی» نوشته حسین فتاحی که داستان زندگی شهید محمد بروجردی را بازگو می‌کند، از سوی انتشارات سروش به چاپ دوم رسید. نویسنده این کتاب، با زبانی ساده و روان، ابعاد و مراحل مختلف زندگی شهید محمد بروجردی را از کودکی تا زمان شهادت بیان می‌کند و سعی دارد نوع نگرش این شهید به زندگی را به سادگی برای مخاطب تصویرسازی کند.

در بخشی از این کتاب آمده است «... نیمه‌های خرداد بود و تازه دبستان‌ها تعطیل شده بود. محمد کلاس اول را تمام کرده بود. یکی دو روز که گذشت، همراه برادرش علی به کارگاه تشک‌دوزی رفت. محمد کنار چرخ خیاطی علی ایستاد. علی روتشکی‌ها را می‌دوخت و محمد به او نگاه می‌کرد. باید صبر می‌کرد تا استاد پیکر بیاید. علی می‌خواست با پیکر صحبت کند تا محمد هم بتواند در کارگاه کار کند...»

چاپ دوم این کتاب در 116 صفحه به بهای 45 هزار ریال از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.

نقد «مأموریت در ایستگاه»
کتاب «مأموریت در ایستگاه» پنجشنبه سوم مهرماه در فرهنگسرای اخلاق نقد و بررسی می‌شود.

رمان «مأموریت در ایستگاه» درباره مردی به نام «جان پاتيس» آمريكایي‌الاصل است که با پاسپورت ايتاليايي اوایل دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران وارد کشور ما شده و در یک مركز مخابراتي به عنوان تكنیسين استخدام می‌شود. در طول سال‌های جنگ تحمیلی، این مركز مهم در خاورميانه، بارها توسط ارتش صدام بمباران می‌شود و در هيچ كدام «جان پاتيس» در دفتر كارش حضور نداشته است.
 
نيروهاي امنيتي پس از مشكوك شدن، او را در مرداد 1365 دستگير می‌كنند و پس از محاكمه مشخص می‌شود كه او جاسوس بوده و اخبار و اطلاعات مربوط به صادرات نفت را به سازمان جاسوسي آمريكا گزارش مي‌كرده است.

نشست ادبی نقد کتاب «مأموریت در ایستگاه» که توسط نشر فاتحان منتشر شده، پنجشنبه سوم مهر ماه از ساعت 16 تا 19 در فرهنگسرای اخلاق برگزار می‌شود. در این مراسم عزت‌الله الوندی نویسنده کتاب، علی‌الله سلیمی  و فرحناز علیزاده حضور دارند.

فرهنگسرای اخلاق در میدان شهدا. خیابان پیروزی. خیابان شکوفه. خیابان شهید کاظمی. جنب پارک گلزرا واقع است.

سه برنامه ادبی در ارسباران
فرهنگسرای ارسباران هم سه برنامه ویژه در حوزه ادبیات با عنوان‌های «عصری با داستان» با مدیریت محمد جواد جزینی سه شنبه، یکم مهر 1393، ساعت 17، «نشست عصر شعر و ترانه» با مدیریت عبدالجبار کاکایی پنجشنبه، سوم مهر ساعت 15 و «شکرخند» با حضور رضا رفیع  را شنبه، پنجم مهر ساعت 16 با موضوع هفته دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

علاقمندان برای حضور دراین برنامه ها می‌توانند به نشانی خیابان دکتر شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا ، فرهنگسرای ارسباران مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها