چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۱
خُرامان: فیلم‌های سینمایی شبکه توزیع خانگی دارند اما از توزیع کتاب غافل مانده‌ایم

مصطفی خُرامان، مدیر فرهنگی انتشارات افق با بیان این‌که شبکه توزیع کتاب در کشور باید اصلاح شود، گفت: دولت باید زیرساخت‌های لازم در این زمینه را فراهم کند. فیلم‌های سینمایی شبکه توزیع خانگی دارند اما توزیع کتاب هنوز مشکل دارد.

خُرامان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در این باره اظهار کرد: متاسفانه شبکه فعلی توزیع کتاب در کشور، بسیار ناکارآمد است چرا که وقتی کتابی منتشر می‌شود در تمام کتابفروشی‌ها دیده نمی‌شود. از این گذشته در شهرستان‌ها نیز کتاب‌های جدید عرضه نمی‌شوند؛ در چنین وضعیتی بدون تردید باید سیستم توزیع کتاب اصلاح شود.

وی با اشاره به راهکار بُرون‌رفت از این معضل، گفت: باید تمهیداتی به منظور دسترسی آسان مخاطبان به کتاب‌ها اندیشیده شود. در این راستا دولت باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کند. از این گذشته باید خودِ مردم نیز به مطالعه کتاب علاقه‌مند باشند.

مدیر فرهنگی انتشارات افق عنوان کرد: اکنون در  جامعه به سر می‌بریم که برخلاف کتاب، فیلم‌های سینمایی از طریق یک سلسله کانال‌ها مانند انواع سوپرمارکت‌ها توزیع می‌شوند. البته بنده نمی‌گویم که با کتاب چنین رفتاری صورت بگیرد چرا که کتاب از شان و جایگاه والایی برخوردار است و باید این شان حفظ شود اما متاسفانه نبود سیستم توزیع کتاب مناسب در کشور، آسیب‌های جدی به بازار نشر وارد کرده است.

خُرامان ضمن تاکید بر این نکته که باید در هر شهری، تمهیدات جدی برای برپایی حداقل یک کتابفروشی فراهم شود، گفت: لازم است دولت در راستای حمایت از کتابفروشی‌ها گام بردارد؛ به طور مثال دولت می‌تواند کتابفروشی رایگان در اختیار افراد قرار دهد اما در مقابل، از کتابفروش تعهد بگیرد که کارایی لازم را داشته باشد؛ با وجود چنین شرایطی، کتابفروشی‌ها ناگزیرند با توزیع کنندگان تماس بگیرند تا بتوانند تعهد خود را به جا آورند.

وی در پاسخ به این پرسش که «چگونه می‌شود مردم را به مطالعه کتاب، علاقه‌مند کرد؟» گفت: اگر مدل توزیع کتاب در کشور و امکانات آن، اصلاح شود به صورت خود به خود مردم به مطالعه کتاب علاقه‌مند می‌شوند. کدام فردی را شما می‌شناسید که کتاب نخواند؟! بدون تردید نمی‌توانید کسی را پیدا کنید. در مجموع باید کتاب را در اختیار آنها قرار داد تا به لذت مطالعه آن پی ببرند.

مدیر فرهنگی انتشارات افق در پایان سخنانش، گفت: رئیس جمهوری در آیین بازگشایی مدارس، بر راه‌اندازی ساعت قصه‌خوانی در مدارس تاکید کرد. وی از مسئولان خواست تا تمهیداتی فراهم شود تا نویسندگان به منظور خواندن کتاب برای دانش‌آموزان، در مدارس حضور یابند؛ معتقدم این کار در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار موثر است اما تاکنون در این زمینه هیچ اقدام جدی صورت نگرفته است.

*در این زمینه بخوانید:
(1) آموزگار: نسبت تعداد ناشران به کتابفروشان منطقی نیست/ تمرکز 75 درصد صنعت نشر در پایتخت (اینجا)
(2) مدیر انتشارات منادی تربیت: توزیع کتاب گرفتار حلقه‌های غیر صنفی و مجاری نامناسب است (اینجا)
(3) مدیر فروش انتشارات دانشگاه صنعتی شریف: بعضی ساندویچ‌فروش‌های دیروز، دنبال پخش کتاب رفته‌اند! (اینجا)
(4) حسن سرشتی: توزیع کتاب در کشور در انحصار قشر خاصی از پخشی‌هاست (اینجا)
(5) رُهبانی: ناکارآمدی شبکه توزیع، زمینه تولید و نشر کتاب‌های کم‌ارزش را فراهم‌تر می‌کند (اینجا)
(6) محبی: با افزایش تقاضای کتاب، شبکه توزیع خودبه‌خود فعال می‌شود (اینجا)
(7) علی بیک: نسبت کتابفروشی‌ها به ناشران استاندارد نیست / شبکه توزیع کتاب باید ساماندهی شود(اینجا)
(8) توکل صدیق: چرخه اقتصادی کتابفروشی‌ها، جوابگوی هزینه‌های آنها نیست(اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط