سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵
مدیر کل میراث فرهنگی گیلان: درباره آثار و ابنیه املش کتاب و فهرست جامعی منتشر نشده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اعلام برگزاری نخستین همایش ملی املش‌شناسی گفت: اطلاعات تاریخی درباه آثار و ابنیه املش تاکنون در کتاب‌های مختلف منتشر شده اما متاسفانه فهرست جامعی از آنها تهیه نشده است.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط‌ عمومي  امور فرهنگی و ارتباطات اداره كل ميراث فرهنگي گيلان، رضا عليزاده گفت: تمدن املش از نظر داده‌های باستانشناسی، یکی از شاخص‌ترین مراکز میراث فرهنگی ایران است. تمدن املش یک حوزه  فرهنگی و باستانشناسی است که محدوده‌های دیلمان، رانکوه، اشکورعلیا، اشکورشوبیل و بخشی از نواحی غرب مازندران را دربرمی‌گرفت.

وي ادامه داد: شهرستان املش، با این‌که سوابق بسیار درخشانی از قدیمی‌ترین دوران تاریخی، در زمینه‌های مختلف هنری، فرهنگی و مذهبی دارا بوده و به اقتضای هر عصر و دوره، عالی‌ترین مدارج ترقی و اهمیت را طی کرده، اما آثار، ابنیه و اطلاعات تاریخی آن به صورت پراکنده و در کتاب‌هاي مختلف منتشر شده و فهرست جامعی از آنها تهیه نشده است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اظهار كرد: از نظر جغرافیایی - تاریخی، املش ناحیه‌ای مستعد است که کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی پیش از اسلام آن دارد. در املش آثار باستانی مهمی همچون کوزه‌های زرین و گلی از اشکال حیوانات، مجسمه و سلاح‌های انسانی به دست آمده است، که از جنس برنز، نقره و طلا ساخته شده‌اند. قدمت برخی از این آثار به اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. 

وی با اشاره به برگزاری نخستین همایش ملی املش‌شناسی گفت: همایش املش‌شناسی با هدف ارج نهادن به تمدن باشکوه دوره اسلامی املش و معرفی آثار آن دوره در این مناطق برگزار می‌شود. 

عليزاده افزود: محورهای همایش در ارتباط با املش و میراث جهانی، منظرفرهنگی و طبیعی املش، هنر و صنایع دستی، موانع و راهکارهای توسعه گردشگری، بازشناسی بقاع متبرکه و ابنیه مذهبی املش، آیین‌ها و باورها، جشن‌ها و میراث معنوی، بررسی و کاوش‌های باستانشناسی حوزه فرهنگی، روش‌ها و تدابیر حفاظت فیزیکی در آثار تاریخی منطقه املش برگزار خواهد شد و مقالات علمی متعددی که به دبیرخانه همایش ارسال شده است، توسط استادان برجسته استان و کشور مورد ارزیابی علمی قرار خواهد گرفت و خروجی نتایج علمی این همایش در قالب کتاب منتشر خواهد شد. 

همایش ملی املش‌شناسی  به مدت دو روز در 30 مهر و یکم آبان در شهرستان املش در ساختمان کانون فرهنگی و تربیتی معصومیه برگزار می‌شود.

برگزاری ششمین نشست علمی موزه ملی ایران

همزمان با آخرین روزهای برگزاری نمایشگاه «نشانه‌هایی از دویست هزار سال همبودی انسان و جانوران در ایران‌زمین» ششمین نشست علمی مرتبط با این نمایشگاه برگزار شد.

در این نشست زهرا اورک با عنوان «نخستین گزارش بقایای پستانداران دریایی الیگو/میوسن از ایران مرکزی و زاگرس» سخن گفت. اورک دارای مدرک کارشناسی ارشد چینه‌شناسی و فسیل‌شناسی است. او هم اکنون به‌عنوان رئیس گروه دیرینه‌شناسی در دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست مشغول به کار است. 




پژوهشکده مردم‌شناسی و مطالعات مردم شناختی و فرهنگ عاشورا 

پژوهشکده مردم‌شناسی پژوهشگاه ميراث فرهنگی و گردشگری، نشست علمی به مناسبت ایام محرم با عنوان «مطالعات مردم‌شناختی و فرهنگ عاشورا» در سه بخش سخنرانی‌های علمی، سوگواره فيلم محرم و نمايشگاه کتاب و عکس فرهنگ عاشورا برگزار می‌کند. 

در بخش نخست، سخنرانی‌هايی با مضمون بررسی سنت‌ها و آيين‌های سوگواری ماه محرم در نقاط مختلف ايران برگزار می‌شود. در بخش دوم اين برنامه که سوگواره فيلم محرم نام دارد، غذاهای آيينی عاشورا، عاشورای بيجار با حضور یکی از کارگردانان برجسته سينمای مستند ايران به نمايش در خواهد آمد. در بخش سوم نیز نمایشگاه کتاب و عکس فرهنگ عاشورا برپا می‌شود. 

اين برنامه پنجم آبان ماه برابر با نخستين روز محرم از ساعت 14 تا 17 و 30 دقیقه در تالار همايش‌های پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری واقع در خيابان سی تير، روبه‌روی موزه ايران باستان برگزار می‌شود. 

نمایشگاه هفته فرهنگ در دانشگاه شهید بهشتی

مرتضی رحمانی‌موحد، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هدف آشنایی دانشجویان با ظرفیت‌های صنعت گردشگری کشور، نمایشگاه هفته فرهنگ دانشگاه شهید بهشتی را افتتاح کرد. 

در غرفه معاونت گردشگری، دانشجویان و بازدیدکنندگان نمایشگاه می‌توانند ضمن کسب اطلاعات تخصصی گردشگری از کارشناسان این حوزه از کتاب‌های راهنمای گردشگری استان‌های کشور، لوح فشرده معرفی جاذبه‌های گردشگری ایران، راهنمای سفر، پوستر و سایر اقلام تبلیغاتی مربوطه بهره‌مند شوند. 

در این نمایشگاه تلاش شده است، سبک زندگی ایرانی - اسلامی و دوران دانشجویی با ظرفیت‌های گردشگری و هنرهای بومی کشور پیوند زده شود و با تقویت روحیه ایرانشناسی، مسیرهای جدید فکری در کنار حوزه‌های تخصصی رشته‌های مختلف برای دانشجویان ترسیم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها