چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۷
بررسی 250 اثر در مرحله نهایی جایزه کتاب سال دفاع مقدس/ انتشار فراخوان خاطره‌نویسی دفاع مقدس همدان

راهیابی 250 اثر به مرحله داوری نهایی جایزه کتاب سال دفاع مقدس، انتشار کتاب «سینمای دفاع مقدس؛ نگاهی از برون» و صدور فراخوان جشنواره خاطره‌نویسی استان همدان، تازه‌ترین اخبار منتشر شده در حوزه کتاب دفاع مقدس‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مجموعه‌ای از تازه‌ترین اخبار حوزه کتاب دفاع مقدس را در ادامه می‌خوانید.

خاطره‌نگاری‌ها رکورد زدند
جواد محقق، دبیر شانزدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس از راه‌یابی ۲۵۰ اثر به مرحله نهایی داوری‌های کتاب سال دفاع مقدس، پس از بررسی دو‌هزار و 500 اثر منتشر شده از سال 1390 تا پایان 92 خبر داد. 
 
محقق با اشاره به کیفیت و کمیت آثار گفت:‌ کتاب‌های حوزه خاطره‌نگاری بیشترین آثار را به خود اختصاص داد و بررسی آن‌ها، هشت جلسه طول کشید. داوران معتقدند در این سال‌ها مجموع کارها در بیشتر قالب‌های نگارشی رشد خوبی داشته است.

«سینمای دفاع مقدس؛ نگاهی از برون»
«سینمای دفاع مقدس؛ نگاهی از برون» با موضوع مجموعه مقالات پژوهشی منتشر شده در خارج از کشور درباره‌ سینمای دفاع مقدس توسط «محمد خزاعی» گردآوری و از سوی «محمد معماریان» ترجمه و  منتشر شد.

 «زبان و نمادهای جنگ در فیلم‌های ابراهیم حاتمی‌کیا»، «زیبایی‌شناسی، تکنیک‌ها و فناوری رزم در فیلم‌های جنگی»،‌ «فیلم‌های جنگی ایران، سرگرمی و تبلیغات»، «سینمای جنگ ایران: هنر یادآوری رنج»، «مانیفست شهادت: شباهت‌ها و تفاوت‌های روایت فتح آوینی»، «تصاویر زنان در سینمای جنگ ایران، دشواری‌های بازنمایی» و... از بخش‌های این کتاب است.

نشر «ساقی» کتاب «سینمای دفاع مقدس؛ نگاهی از برون» را با همکاری جشنواره‌ بین‌المللی فیلم مقاومت با شمارگان 1100 نسخه منتشر کرده است.

فراخوان پنجمین جشنواره خاطره‌نویسی دفاع مقدس
رضا سلیمانی، مدیر امور ادبیات و انتشارات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همدان از انتشار فراخوان پنجمین جشنواره خاطره‌نویسی دفاع مقدس همدان خبر داد و گفت: خاطره‌نگاران و راویان تاپایان آذرماه 1393 مهلت دارند.

وی درباره موضوع‌های این خاطرات توضیح داد: خاطرات ارسالی می‌تواند درباره حضور رزمندگان ارتش، سپاه، بسیج، هوانیروز، ژاندارمری، جهاد، هلال احمر و کمیته امداد در صحنه‌های نبرد و مشارکت دیگر گروه‌های مردمی چون روحانیان، فرهنگیان، بازاریان و... در جبهه‌ها نوشته شده باشند. همچنین، به خاطراتی درباره بمباران شهرها و ارسال کمک‌های مردمی نیز در این جشنواره توجه می‌شود.

سلیمانی ثبت و تدوین خاطرات رزمندگان و دیگر گروه‌های مردمی را با اهمیت توصیف کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرموده‌اند تا زمانی که یک رزمنده خاطراتش را بیان نکرده چیزهایی به آینده و آرمانش بدهکار است. بنابر‌این، ثبت این خاطرات وظیفه‌ای عمومی است.

وی با اشاره به گردآوری خاطرات برتر چهار دوره برگزار شده در قالب کتاب‌های «دو ابراهیم» و «سه تکه ابر، سه برادر» گفت: آثار این دوره از جشنواره نیز در قالب کتاب منتشر خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها