كتاب «پیك قصه نویسی» نوشته مهدی حجوانی از منابع قابل دسترس هنرجویان این رشته است كه در كلاسهای داستان نویسی حوزه هنری توسط حسین فتاحی آموزش داده میشود.
هنرجویان در فصل دوم با اصطلاحاتی همچون درون مایه، پیام، فكر اولیه، طرح و نثر و نقش هریك در تكوین و شكل گیری یك داستان آشنا میشوند.
همچنین در فصل سوم به معرفی اصطلاحات داستانی و نیز بیان مراحل سه گانه تكوین داستان اشاره میشود و در واقع شیوههای رسیدن به فكر اولیه در این فصل آموزش داده میشود. فصل چهارم به سه ركن داستان شامل مقدمه، تنه و نتیجه می پردازد. در این بخش، هنرجویان با وظایف هركدام از اركان داستان آشنا میشوند.
فصل پنجم به نتیجه داستان اشاره دارد و در این مرحله انتظار خواننده به پایان میرسد و نوعی آسودگی خیال و تخلیه روانی صورت میگیرد. فراموش نمیكنیم كه در این بحث نیز مثل بسیاری از مباحث دیگر نمیتوان قاعده و فرمول خاصی ارائه داد. اما قدر مسلم آوردن توضیحاتی درباره این موضوع، شما را در این كار یاری خواهد داد. در كتاب دوم، حجوانی مبحث درسی را با پرداخت داستان شروع میكند. این فصل به ابزار سه گانه پرداخت و ویژگیهای نثر خوب داستانی اشاره دارد.
فصل هشتم این كتاب به استفاده بجا از ابزار پرداخت، كمك به پیشبرد داستان، حس برانگیزی، تفاوت ابزار حس با انتقال حس، دوری از عبارات غیر داستانی، دوری از لغات و عبارات محاورهای و تخصصی، روان بودن نثر، ایجاز، تكرار شروع و پایان قوی در نثر و لحن میپردازد. در این فصل هنرجویان با مباحث جایگاه نویسنده نسبت به داستان آشنا می شوند.
فصل نهم كتاب «پیك قصه نویسی»، به شخصیتپردازی در حوزه روانشناسی و داستان نویسی اختصاص دارد. تقسیم بندی در شخصیتهای داستان یكی دیگر از مباحثی است كه در فصل دهم بیان شده است كه آشنایی با آنها ذهن خواننده را درباره داستان خود و یا دیگران تواناتر میكند. فصل آخر كتاب نیز به مباحثی درخصوص مكان، زمان و فضا در داستان میپردازد.
كتاب «پیك قصه نویسی» اثر مهدی حجوانی از جمله منابع قابل دسترس برای هنرجویان داستان نویسی حوزه هنری است كه در كلاسهای داستان نویسی توسط حسین فتاحی آموزش داده میشود. كلاسهای آموزش داستان نویسی روزهای دوشنبه هر هفته در سالن مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری واقع در تقاطع خیابانهای حافظ و سمیه برگزار میشود.
نظر شما