گفتوگو با برگزیدگان روستاهای دوستدار کتاب
کتابدار روستای رمین:کتابخانه روستا را در خانه خودم تأسیس کردم
عبدالحکیم بهار، کتابدار روستای رمین از توابع شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان در حاشیه آیین جشنواره پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب گفت: با مجموعه کتابهای شخصی خود در یکی از اتاقهای خانهام کتابخانه کوچکی را برای استفاده کودکان اهالی روستا راه اندازی کردم و بعدها با حمایتهای صورت گرفته فضای آن را گسترش دادم.
وی افزود: با آگاهی از طرح روستاهای دوستدار کتاب تصمیم گرفتیم در این طرح شرکت کنیم؛ کتابخانه روستای رمین هماکنون نزدیک 600 نفر به عنوان عضو عادی و 200 نفر عضو فعال دارد. در این کتابخانه نزدیک به دو هزار جلد کتاب در موضوعات گوناگون وجود دارد.
بهار با اشاره به ویژگی بارز کتابخانه روستای خود ادامه داد: از ابتدا تصمیم داشتم با استفاده از کتاب، نسل فردا را در انتخاب راه خود یاری سازم و به نظر من، نکته مثبت طرح ما این بود که مجموعه این کتابها را از کودکی جمع کردم؛ کودکان روستا با مراجعه به کتابخانه از این کتابها استفاده میکردند و به دلیل افزایش استقبال اهالی روستا، از طرف دهیاری برای توسعه فضای فیزیکی کتابخانه حمایت مالی صورت گرفت.
کتابدار روستای رمین گفت: با حمایتهای صورت گرفته توانستیم فضای کتابخانه را به یکهزار متر توسعه دهیم و علاوه بر این یک کانکس غیر قابل استفاده را پس از تغییر شکل و رنگآمیزی به عنوان قفسه کتابخانه استفاده کردیم.
وی اظهار کرد: ایده اولیه تأسیس کتابخانه زمانی به ذهنم رسید که دو تن از اعضای شورای کتاب کودک به روستا مراجعه کردند و با مطرح کردن این طرح، از آن استقبال کردند؛ در نهایت با مجموعه کتابهای شخصی خود که به 300 تا 400 جلد کتاب میرسید کتابخانه را افتتاح کردم.
بهار گفت: پس از اینکه انجمن حامی از فعالیتهای ما مطلع شد، با حمایتهای مالی خود کمک کرد تا تجهیزات کتابخانه از جمله کامپیوتر، قفسه، میز و صندلی را گسترش دهیم.
کتابخانه روستای رمین از توابع شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان در نخستین جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب، به انتخاب هیأت داوران به عنوان یکی از 10 روستای برگزیده دوستدار کتاب شناخته شد.
نظر شما