کتاب توریسم هند (جاذبههای برتر) عنوان کتابی از رامین اسدی و محمود دريائی است كه کشور هند را مورد بررسی قرار میدهد و به شناخت شهرهای برتر و جاذبههاي طبيعي و گردشگری آن میپردازد.
کتاب توریسم هند، ابتدا نگاهی کلی و اجمالی به وضعیت اجتماعی، فرهنگی، شرایط اقلیمی، تاریخ و بخش گردشگری و اشکال آن دارد و به طور خلاصه در فصل نخست، هر آنچه برای علاقهمندان و محققان این عرصه مفید تشخیص داده شده، گردآوری و ارائه شده است.
فصل دوم کتاب، شامل پنج بخش شمال، شرق، مرکز، غرب و جنوب است و جاذبههای طبیعی و فرهنگی این کشور پهناور را مورد بررسی قرار میدهد.
نويسندگان، كم و بيش در هر بخش، مهمترين و شناختهشدهترين مكانها و جاذبههاي گردشگري هند را معرفي كردهاند و براي هر كدام از بناها و مكانهاي معرفي شده نيز تصوير و عكس مناسبي از آن محل انتخاب شده است.
مؤلفان در فصل نخست در توصیف این کشور نوشتهاند: «تاریخ غنی و پرفراز و نشیب هندوستان، سرشار از رویدادها و جنگهای بیشمار، رشادتهای جنگجویان و ارتش منسجم و قدرتمند آن است. امروزه این کشور، به لحاظ برخورداری از موقعیت استراتژیک مطلوب و برخورداری از تسلیحات هستهای در عرصههای سیاسی و نظامی نیز مورد توجه جهانیان میباشد.»
میراث متنوع این سرزمین، شامل رشتهکوههای پوشیده از برف، سواحل آفتابی، معابد چشمگیر، جنگلهای انبوه با پوشش گیاهی و گونههای جانوری مختلف و غذاهای لذیذ از مهمترین عوامل جذب گردشگر است.
کوههای پوشیده از برف، سواحل دیدنی، معابد و بناهای تاریخی و فرهنگی و طبیعت بکر و منحصربهفرد، علاقهمندان به توریسم ورزشی، توریسم ساحلی، توریسم فرهنگی و توریسم طبیعت را به این کشور جذب میکند.
علاوه بر جاذبههای مختلف، بخش بهداشت و درمان با ارائه تسهیلات و امکانات ویژه در مراکز خدمات درمانی، نقش بسزایی در توریسم سلامت داشته است.
بنابر تحقیقات نویسندگان، کشور هندوستان از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی بیشماری برخوردار است که نام 30 مورد از آنها در لیست میراث فرهنگی جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. طبق آخرین آمار انتشار یافته از سوی سازمان جهانی گردشگری در سال 2012، بیش از شش میلیون گردشگر خارجی به این کشور سفر کردهاند که در مقایسه با سال 2011 رشد 22 درصدی داشته است. درآمد حاصل از صنعت توریسم در سال 2012، 6/6 درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داد.
کتاب «توریسم هند» (جلد شومیز، کاغذ گلاسه و تمام رنگی) را رامین اسدی با همکاری محمود دریائی در 176 صفحه، شمارگان سههزار نسخه و بهای 20 هزار تومان با پشتیبانی فنی ـ تحقیقاتی شرکت مطالعات و توسعه کشاورزی و صنعت آذربایجان، توسط انتشارات فروزش و با همکاری نشر آزیا منتشر شده و در اختیار علاقهمندان به تاریخ، فرهنگ، هنر و طبیعت قرار گرفته است.
نظر شما