سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰
هنرجو: کتاب عیدی دادن به نوروز محدود نشود / عیدی کتاب باید متناسب با روحیه مخاطبان باشد

حمید هنرجو، شاعر و پژوهشگر درباره اهمیت ترویج فرهنگ کتاب عیدی دادن، گفت: کتاب عیدی دادن اگرچه کار بسیار خوبی است اما انتخاب کتاب باید متناسب با روحیه عیدی‌گیرندگان باشد.

هنرجو در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: ضمن این‌که طرح کتاب عیدی دادن را ارج می‌نهم اما باید بگویم که این ایده نباید فقط در ایام عید نوروز اجرایی شود؛ وقتی اسم عید به میان می‌آید بدون تردید باید در تمام اعیاد مانند عید غدیر، عید قربان، عید فطر و عید نیمه شعبان کتاب عیدی بدهیم.
 
وی ضمن تأ‌کید بر این نکته که کتاب را باید در تمام اعیاد، هم عیدی داد و هم عیدی گرفت، بیان کرد: متأسفانه غربت کتاب در زمانه کنونی بیشتر از هر زمان دیگر احساس می‌شود؛ فراموش کرده‌ایم که هر آنچه در ورای علم، صنعت، تکنولوژی، سیاست، اقتصاد و فناوری در دست داریم، بدون شک ریشه‌اش از کتاب و فرهنگ مکتوب است و آیا می‌خواهیم از ریشه‌هایمان خداحافظی کنیم؟! اگر چنین تصمیمی داریم نه باید کتاب بخوانیم و نه کتاب هدیه بدهیم.
 
این شاعر افزود: کتاب عیدی دادن یک کار و عمل نمادین است بنابراین اگر در خانواده‌ای کتاب عیدی داده نشد، به نظرم اصلاً جای تأسف ندارد چون بر همه مبرهن است که متأسفانه برخی از کارهای نمادین در حد نمادین باقی می‌مانند؛ معتقدم باید بیش از هر وقت دیگری عمل‌گرا باشیم. در این میان، کار خبرگزاری کتاب ـ راه‌اندازی کمپین کتاب عیدی دادن ـ قابل ستایش است چرا که با این اقدام می‌خواهد کتاب، این دانشمند مکتوب و محصور شده از زندان قفسه‌ کتابخانه‌ها خارج کند و آنها در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.
 
هنرجو در پایان سخنانش، گفت: انتخاب و خرید کتاب به منظور عیدی دادن، باید متناسب با ذوق، سلیقه و روحیه عیدی گیرندگان صورت بگیرد. چرا که هدف از کتاب عیدی دادن این است که کتاب خوانده شود. بنابراین، اگر فردی تصمیم دارد این جهاد فرهنگی ـ کتاب عیدی دادن ـ را در خانواده خود انجام دهد باید پیش از آن، حتماً ذائقه‌شناسی کند.

* در این باره بخوانید:
1- سلیمی: متأسفانه مردم، عیدی دادن کتاب را چندان مثبت ارزیابی نمی‌کنند/ نگران واکنش‌ها نباشیم (اینجا)
2- کاشفی‌خوانساری: یک روز مشخص برای خرید کتاب با هدف عیدی دادن تعیین شود (اینجا)
3- حسن احمدی: صدا و سیما در فرهنگسازی برای کتاب عیدی دادن نقش مؤثری دارد(اینجا)
4- تجار: قبل از سال تحویل، نمایشگاه کتاب با هدف خریداری کتاب و عیدی دادن آنها برگزار شود (اینجا)
5- شاکری: اهدای کتاب باید با اهدای لذت مطالعه همراه باشد (اینجا)
6- فروغی: کتاب عیدی دادن، گردش اقتصادی صنعت نشر را بهبود می‌بخشد/ قدیم کله‌قند هدیه می‌دادند حالا کتاب هدیه بدهیم (اینجا)
7- ظهوریان: مردم باید به کتاب به عنوان کالای فرهنگی درجه یک بنگرند/ همراه با عیدی نقدی، کتاب هدیه بدهیم (اینجا)
8- مدیر انتشارات مبتکران: بخشی از بودجه مملکت به اطلاع‌رسانی کتاب اختصاص یابد / پیش از کتاب عیدی دادن باید عادت به مطالعه را ایجاد کرد (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط