«تو همچون پاریس زیبایی» نخستین دفتر شعر غلامرضا معدنیپور، عکاس، محقق و مدرس سینما، در بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از سوی نشر مروارید منتشر میشود.
وی افزود: عنوان این کتاب هم اشارهای دارد به شهر پاریس پایتخت فرانسه که به عروس شهرهای دنیا معروف است و همچنین شخصیت «پاریس» در منظومه «ایلیاد» هومر که با دزدیدن «هلن» باعث نبرد تروا شد. در اساطیر یونانی و رومی آمده است که «پاریس» نیز مانند «هلن» بسیار زیبا بود. من با این عنوان دغدغه حسی و عاشقانههای خودم را تحت این عنوان آوردهام.
معدنیپور در ادامه اظهار کرد: تحصیلات من سینمایی است و من اکنون معلم سینما هستم. سینما باعث شده تا من بتوانم درک درستی از تصویر در شعر پیدا کنم و اشعار من بهگونهای تصویری باشند. من بسیار تحت تاثیر شعرهای شاعران سبک هندی مانند امیر خسرو دهلودی و بیدل و همچنین شاعران سمبولیست فرانسه، مثل بودلر، رمبو و مالارمه هستم که بسیار ایماژیست بودند.
این مدرس سینما در ادامه با اشاره به این نکته که عنصر روایت شعری را نیز مانند ایماژ در شعر، مدیون دانش و تحصیلات سینماییاش است، گفت: من سینما را در بهترین حالت همان هنر هفتم میدانم. بهنظر من والاترین هنرها ابتدا شعر و سپس موسیقی است. بسیاری از اندیشمندان مهم تاریخ از جمله هگل نیز والاترین هنرها را به همین ترتیب طبقهبندی کردهاند. سینما به من کمک کرد تا ایماژ و روایت را در شعر بهخوبی طراحی کنم. بهعبارتی روایتهای شعری من ایجاد تصویر در ذهن مخاطبان میکند.
معدنیپور همچنین با اشاره به نظر منتقدان درباره کتاب «چهل سالگیها» گفت: بسیاری از منتقدان درباره کتاب «چهل سالگیها» من که مجموعه عکس و گزینگویه است، نیز در نشریات نوشته بودند که عکسهای این کتاب نشان دهنده آن است که عکاس آنها با سینما آشنایی و تسلط دارد.
وی همچنین از فاضل ترکمن، دبیر انتشارات مروارید برای انتشار کتاب «توهمچون پاریس زببایی» تشکر کرد و گفت: من برای انتشار این کتاب با حدود 30 ناشر تماس گرفتم. تمام آنها به من گفتند که باید خودم برای انتشار این مجموعه سرمایهگذاری کنم ویا اینکه در نوبت چاپ دو یا سه ساله بمانم و یا بازار در این اوضاع اما نشر مروارید و جناب فاضل ترکمن گرامی، تنها به خود کتاب و اشعار نگاه کرده و بر اساس آنها تصمیم به انتشار این کتاب گرفتند. باز خدا را شکر که ناشرانی چون مروارید وجود دارند که فضای حرفهای خود را حفظ کرده و واسطه کاری و دلالی نمیکنند.
معدنیپور در پایان گفت: اشعار این دفتر مجموعهای است که مابین 1391 تا اواخر بهار 1393 گفته شده است. اشعاری را که پس از بهار 93 سروده شدهاند، نیز جمعآوری کرده و در مجموعه دوم شعرم با عنوان «زیبا دشوار است» منتشر میشود. این عنوان در اصل جملهای است که شخصیت سقراط در رساله «هیپیاس بزرگ» افلاطون مطرح میکند.
غلامرضا معدنیپور، عکاس، مدرس سینما در دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر و دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی است. مجموعه عکس و گزینگویه «چهل سالگیها» و «مکتبهای سینمایی» از جمله کتابهای پیشتر منتشر شده معدنیپور است.
نظرات