یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۱
امیر دریادار سیاری: علم، موثرترین راه ارتقای توان رزمی است/باید متن‌های دانشگاه‌های نظامی به روز شوند

امیر دریادار حبیب‌الله سیاری در آیین رونمایی هشت عنوان کتاب تازه‌نشر دافوس گفت: باید به ارتقای توان رزمی ارتش از دو بعد تجهیزاتی و انسانی بنگریم. با این نگاه، علم موثرترین راه برای ارتقای توان رزمی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین گرامیداشت روز معلم در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) و رونمایی هشت عنوان کتاب این دانشگاه، پیش از ظهر امروز، 13 اردیبهشت 1394 با حضور امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، امیر سرتیپ دوم حسین ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه دافوس، استادان و دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا در محل این دانشگاه برگزار شد.

امیر دریادار سیاری در این مراسم با اشاره به تغییر مداوم تهدید‌ها در منطقه، گفت: باید به ارتقای توان رزمی ارتش از دو بعد تجهیزاتی و انسانی بنگریم. با این نگاه، علم موثرترین راه برای ارتقای توان رزمی است. اگر در بحث مدیریت انسانی با علم پیش نرویم، به یقین از جهان دور خواهیم ماند.

وی ادامه داد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، باید مبانی فرماندهی خود را با توجه به قوانین اسلام، علمی کنیم. امروز تربیت،‌ فرماندهی، کنترل و نظارت جنبه علمی دارد و سلاح‌ها، مهمات و جمع‌آوری اطلاعات هوشمند شده‌اند. حتی ربات‌ها وارد عرصه نبرد شده‌اند. بنابراین نمی‌توانیم با تجهیزات قدیمی وارد عمل شویم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر بهره‌مندی متخصصان علوم نظامی از تجربه‌های دوران دفاع مقدس افزود: هرچند این تجربه‌ها برای ما سودمند‌ هستند اما امروزه نمی‌توان تنها با تکیه بر تجربه‌های گذشته وارد صحنه رزم شد. تهدیدها هر روز تغییر می‌کنند پس ما هم باید منطبق با علم روز پیش برویم تا بتوانیم پاسخ تهدیدها را بدهیم. بی‌توجهی به مسائل علمی ما را عقب می‌اندازد.

ارتباطتان را با مراکز علمی حفظ کنید!

وی تصریح کرد: آنچه امروزه باید مورد توجه قرار گیرد، علم و دانش است. باید در دوره‌ها و متون آموزشی خود تجدید نظر و آن‌ها را به روز کنیم. البته تاکنون اقدام‌های ارزشمندی در دانشگاه دافوس برای این امر انجام شده است و در زمینه‌های هوشمندسازی تجهیزات و آموزش نیروها پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

امیر دریادار سیاری به تاثیر علم در افزایش توان رزمی اشاره کرد و گفت: به لطف خداوند، تدابیر مقام معظم فرماندهی کل قوا و همت نیروی نظامی متعهد تحولات مثبتی داشته‌ایم و امیدوارم دانش معلمان  و استادان به پیشرفت‌های روز‌افزون بیانجامد. هر قدر یک معلم شرایط و ویژگی‌های خاص مقام معلم را بیشتر دارا باشد، در پرورش شاگردان خود موفق‌تر خواهد بود.
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنانش از دانشجویان نظامی حاضر در سالن خواست چرایی نامیدن دهم اردیبهشت به نام روز خلیج فارس توضیح دهند و سپس خود به تشریح چگونگی راندن پرتغالی‌ها از خلیج فارس پرداخت و گفت: پرتغالی‌ها 117 سال جزایر ایرانی را در اشغال خود داشتند تا آن‌ که در زمان شاه‌ عباس صفوی ارتش ایران به فرماندهی امامقلی‌خان توانست پرتغالی‌ها را از منطقه اخراج کند اما متأسفانه انگلیسی‌ها تا سال 1975 و پس از آن هم آمریکایی‌ها در کشورهای حاشیه خلیج فارس استقرار یافتند. اکنون با توان دریایی قدرتمند نیروی دریایی ارتش، کنترل آب‌های خلیج فارس را در اختیار داریم.

وی در پایان سخنانش به دانشجویان دانشگاه دافوس توصیه کرد و افزود: ارتباطتان را با مراکز علمی و دانشگاه‌ها، حتی به اندازه یک ساعت تدریس حفظ کنید.

رونمایی هشت عنوان اثر تازه‌نشر

امیر سرتیپ ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا هم در این مراسم به روز معلم اشاره کرد و اظهار کرد: معلمی عشق و ایثار است و معلمان تنها با عشق و ایثار می‌توانند کارشان را به ثمر برسانند. معلمی در قالب فیش حقوق و حق‌التدریس نمی‌گنجد.

فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا ادامه داد: معلم‌ها و استادان دانشگاه دافوس باید سه نکته اندیشیدن، شوخ طبعی و دانستن زبان دوم را مورد توجه داشته باشند.

در پایان این مراسم از استادان پیشکسوت و برتر دانشگاه دافوس قدردانی و کتاب‌های ارتش و صورتبندی انسجام ملی، تدوین دکترین صحنه جنگ، طرح‌ریزی اطلاعات دریایی، رقابت قدرت‌ها در آسیای مرکزی پس از جنگ سرد، آتش توپخانه، آب و هواشناسی نظامی، غارت تمدن ایران توسط مغولان و شایعه از نگاه قرآن رونمایی شد.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها