نشست خبری مدیر کمیته علمی فرهنگی سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب
برگزاری 235 نشست تخصصی در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
یحیی دهقانی، مدیر کمیته علمی فرهنگی سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ضمن تشریح برنامه سرایهای اهل قلم گفت: امسال در مجموع 235 نشست تخصصی در سرایهای اهل قلم نمایشگاه کتاب برگزار میشود.
در این نشست دهقانی با اشاره به گزیده برنامه سراهای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: برنامه سراهای اهل قلم در 6 محل برگزار میشود.
وی افزود: در تالار گفتوگو نزدیک به 40 برنامه و در سرای اصلی نزدیک به 55 نشست برگزار خواهد شد. تشکلها نیز چهار نشست برنامهریزی خواهند کرد. انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی با 27، انجمن ناشران کودک و نوجوان با 21، انجمن ناشران آموزشی با 37، انجمن ناشران بینالملل با 55 نشست در نمایشگاه امسال حضور دارند. در مجموع 235 نشست با بیش از 270 کارشناس برگزار خواهد شد.
دهقانی با اشاره به محورهای شاخص برنامه سراهای اهل قلم ادامه داد: در تدوین برنامههای نمایشگاه امسال، تمرکز بر مباحث نشر و مباحث بینالملل بوده است. گرامیداشت روز کشورهای مختلف، نقد و بررسی کتابهای مطرح، گرامیداشت یاد و خاطره بزرگان صنعت نشر کشورمان و تجلیل از شعرای نامی ایران از جمله این برنامههاست.
مدیر کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم در تشریح برنامه سراهای اهل قلم در حوزههای مختلف افزود: «مشکلات و راهکارهای حضور نشر ایران در بازار منطقه»، «ویرایش، نشر و ویراستاری»، «کتاب، شهروندان با نیازهای ویژه»، «کتاب و محیط زیست»، «جایگاه کتاب در خانواده»، «آموزههای و دستاوردهای نمایشگاه بینالمللی» و «نشر در حوزه طنز و فکاهی» از جمله این برنامههاست.
وی ادامه داد: نشست «قراردادهای نشر بین تولیدکنندگان و پدیدآورندگان» بهعنوان یکی از موضوعات جدید در حوزه صنعت نشر بینالملل مورد توجه قرار گرفته است. محور اصلی این نشست، چگونگی برخورد ناشران با مؤلفان و مترجمان است.
دهقانی درباره اهداف اصلی در تنظیم موضوعات نشستهای تخصصی نیز گفت: تعیین عنوان نشستهای بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی، جلب توجه اهالی صنعت نشر به موضوعات جدید این حوزه است. تداوم بحث درباره این موضوعات در طول سال هدف دیگر تدوین این برنامههاست.
مدیر کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم در ادامه عنوان کرد: «نشر به مثابه یک صنعت با هدف تغییر دیدگاه ناشران نسبت به حوزه فعالیتشان»، «مدیریت نوین بخش کتاب»، «توسعه همگون تولید، توزیع فروش» و «نقش تشکلهای صنفی در صنعت نشر» از دیگر نشستهای تخصصی نمایشگاه بیست و هشتم است.
وی در تشریح برنامههای حوزه بینالملل نمایشگاه افزود: در سرای اصلی نشستهایی با موضوع «حقوق مالکیت فکری» با حضور آنه لییر، معاون مدیرکل «وایپو»، و «تعاملات فرهنگی ایران و ایتالیا» با حضور روبرتو کینی، رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب بولونیا برگزار خواهد شد. «بررسی ابعاد مختلف نمایشگاه کتاب فرانکفورت» نیز از دیگر برنامههای سرای اصلی است.
دهقانی با اشاره به دیگر برنامههای کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم ادامه داد: روز ملی کشورهایی مانند عمان، مکزیک، اسپانیا و رومانی با حضور رایزنهای فرهنگی و سفرای این کشورها نیز در این 10 روز، برگزار میشود.
مدیر انتشارات مبتکران در ادامه گفت: از آثار مطرح نویسندگان ایرانی مانند سه کتاب در حوزه ادبیات و هنر دفاع مقدس، «بازخوانی فرهنگ و اندیشه مدرن»، جلد هشتم کتاب «فرهنگ رضوی» به همت بنیاد علمی و فرهنگی امام رضا (ع) رونمایی خواهد شد. وزارت امور خارجه نیز کتاب «سیاست امور خارجه جمهوری اسلامی» را به احتمال زیاد با حضور دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه رونمایی خواهد کرد.
وی درباره نشستهای تجلیل از ناشران نیز اظهار کرد: تجلیل از مرحوم محسن باقرزاده، مدیر انتشارات توس و مرحوم رسول دادمهر، مدیر نشر چاپ پخش و مرحوم احمد سیاح، نویسنده نشر «اسلام» از دیگر برنامههای امسال سرای اصلی است. محسن بخشی، کتابفروش پیشکسوت نیز از دیگر شخصیتهایی است که در این دوره از نمایشگاه تجلیل خواهد شد.
مدیر کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: گرامیداشت یاد و خاطره چهرههایی مانند علیاکبر دهخدا، دکتر پرویز ناتل خانلری، دکتر بدیعالزمان فروزانفر نیز امسال برگزار میشود. گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هستهای کشورمان نیز از دیگر برنامههای سرای نمایشگاه بیست و هشتم است.
دهقانی گفت: از شکوه قاسمنیا، شاعر کودک و نوجوان و نادر ابراهیمی نیز قدردانی خواهد شد. روز شعرای نامی کشورمان مانند فردوسی با عنوان «مبانی فرهنگ پهلوانی در شاهنامه» و «جلوههای هنری در شاهنامه» نیز در مدت برپایی نمایشگاه برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در بخش دانشگاهی نیز نشستهایی برای شعرای نامی کشورمان پروین اعتصامی، عطار و خیام برگزار میشود. بنیاد سعدی نیز به مناسب روز سعدی برنامه ویژهای خواهد داشت.
مدیر کمیته علمی، فرهنگی و سرای اهل قلم با اشاره به برنامههای حوزه اندیشه و دین افزود: «تبیین اندیشههای مدیریتی حضرت آیتاالله مهدوی کنی»، «آزادی در اندیشههای استاد مطهری» و «بررسی آثار محمد باقر موحد ابطحی» نیز در حوزه اندیشه برگزار میشود. برگزاری نشست «بررسی روشهای آموزش زبانهای خارجی در ایران» نیز از برنامههای سرای اهل قلم بخش بینالملل خواهد بود.
نظر شما