چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
نخستین کتاب مردمی جهان می‌تواند نیک‌اندشان را گرد هم آورد

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از یادداشت خود بر کتاب «فرهنگ ایثار و مقاومت» نوشت: این کتاب كاري مبتكرانه و فرهنگي است و تصويري از انسان ايثارگر و اوج وارستگي انسان را به نمايش مي‌گذارد و اين دل نوشته‌هاي مردمي، مي‌تواند به مثابه پرچمي برافراشته، همه نيك‌انديشان آرمان‌خواه را دور خود جمع كرده تا با زبان ادب و فرهنگ و هنر درباره والاترين خصلت‌هاي انساني با يكديگر سخن بگويند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) علي جنتي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بر نخستین کتاب مردمی جهان با عنوان «فرهنگ ایثار و مقاومت» یادداشتی نوشت که در ادامه می‌آید: 

«ايثار و فداكاري» و «احساسات پاك» دو واژه برجسته‌اي است كه در اين اثر توجه مرا به خود جلب نمود. اين دو مشخصه را مي­‌توان هدف آرماني جامعه بشري دانست.

ايده نخستين كتاب مردمي جهان، از آن‌جا كه فرصت فكر‌ كردن، بازيابي‌ خاطرات و گفتن و نوشتن درباره نيكي‌ها و فداكاري‌ها را براي همه اقشار مردمي فراهم آورده، جالب و قابل تحسين است و فارغ از نقدهايي كه مي‌شود به آن وارد كرد، كاري مبتكرانه و فرهنگي است و تصويري از انسان ايثارگر و اوج وارستگي انسان را به نمايش مي‌گذارد و اين دل نوشته‌هاي مردمي، مي‌تواند به مثابه پرچمي بر افراشته، همه نيك‌انديشان آرمان‌خواه را دور خود جمع كرده تا با زبان ادب و فرهنگ و هنر درباره والاترين خصلت‌هاي انساني با يكديگر سخن بگويند.

انتظار مي‌رود اهالي فرهنگ و ادب و هنر، انديشمندان اجتماعي و پژوهشگران علوم انساني به اصالت قلم توده‌هاي مردم از سطوح و طبقات مختلف جامعه كه در اين اثر، متني به يادگار گذاشته‌اند پي ببرند و به عنوان يك سند معتبر براي تحقق درباره درك، برداشت و نگاه مردم به مقوله فرهنگ ايثار، تشخيص سطح و كيفيت قلم مردم اين روزگار و تبيين نيازهاي فرهنگي براي ترويج فرهنگ ايثار از آن بهره­‌گيري كنند.

همچنين به دست‌اندركاران امر توسعه و ترويج فرهنگ به ويژه فرهنگ ايثار و شهادت براي ترويج فرهنگ، بايد به راه‌كارهاي نو بيانديشند و تنها به روش‌هاي سنتي نبايد اكتفا كنند. استقبال اقشار مختلف جامعه از اين مجموعه نشان مي‌دهد كه طرح‌هاي نو مي‌تواند به عنوان ابزارهاي مؤثر و كارآمد مورد استفاده قرار  گيرد.

اصحاب فرهنگ و ادب و هنر، منتقدان و تحليل‌گران مي‌توانند نقش بارزي در بسط اين ايده داشته و به افزايش تأثيرگذاري آن براي نهادينه‌شدن فرهنگ ايثار در جامعه كمك كنند و به خصوص در حوزه كتاب و كتاب‌خواني از اين فرصت براي تقويت اُنس مردم با كتاب و قلم، بهره‌ جويند.

ياد شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان ايثارگر و خانواده‌هاي آن‌ها را كه اسوه‌هاي اين دل نوشته مردمي به شمار مي‌آيند گرامي مي­‌داريم و در راستاي سبك زندگي اسلامي از مشي ويژه آنان الهام مي‌گيريم. اميد مي‌­رود خانه فرهنگ ايثار و مقاومت با همين رويكرد و نگاه فرهنگي، ادبي و هنري به كار خود ادامه دهد و جايگاه مناسبي را براي ارادتمندان و مروجان فرهنگ ايثار و شهادت فراهم آورد.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها