نخستین نشست هماندیشی نخبگان و پیشکسوتان قرآن وعترت برگزار شد
حشمتی: تحول در حوزه قرآن نیازمند سند راهبردی و نقشه راه است
حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست «هماندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآن و عترت»، تحول در حوزه فرهنگ قرآن و عترت را نیازمند ارائه سند راهبردی و نقشه راه دانست.
نیاز به سند راهبردی و نقشه راه
حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: اگر خواهان تحول در حوزه فرهنگ قرآن و عترت هستیم باید سندی راهبردی برای تحقق این امر از سوی فرهیختگان قرآنی ارائه شود.
وی با بیان این که قصد داریم سخنرانی نشستهای این هماندیشی را منتشر کنیم، اظهار کرد: فعالیتهای قرآنی در سه رکن ــ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش ــ در حال انجام است و این سه نهاد بار تمامی فعالیتهای قرآنی را به دوش میکشند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در حوزه قرآن و عترت باید تولیدات فاخر قرآنی در قالبهای هنری تولید شود، چنان که هماکنون در حال تولید دهها فیلم و قصه قرآنی هستیم.
وی با تأکید بر این که نیازمند نقشه راه برای تحقق برنامههای قرآنی هستیم اظهار کرد: در تدوین برنامه ششم توسعه که بندی از آن به برنامههای قرآنی اختصاص دارد، نیازمند کمک و ارائه طرح از سوی پیشکسوتان قرآنی هستیم.
مسابقات تدبر در قرآن طراحی شود
در ادامه نخستین نشست «هماندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآن و عترت»، عباس سلیمی، قاری و دبیر این نشست در سخنانی به طراحی مسابقات عملی در حوزه تدبر در قرآن اشاره کرد.
سلیمی گفت: وقت آن رسیده است که بعد از پرداختن به مباحث قرائت قرآن و حفظ آن ــ که باید با جدیت ادامه یابد ــ مسابقات تدبر در قرآن و عمل به آن طراحی و اجرا شود، چرا که اهمیت دادن به قرآن و عمل به آن از اصلیترین لوازم کار است و در سایه تضارب آرا میتوان به افقهایی جدید در آن دست یافت.
وی با بیان این که باید نگاه عمیقی به قرآن و تعالیم قرآن داشته باشیم، اظهار کرد: باید شرایطی در کشور فراهم شود تا برنامهریزیهایی که در کشور صورت میگیرد، منبعث از فرهنگ قرآن و عترت باشد.
سلیمی در پایان سخنان خود، بر همراهی رسانهها بهویژه رسانههای قرآنی در پیشبرد ترویج تفکر قرآنی تأکید کرد.
از ظرفیتهای دانشگاهی در حوزه قرآن استفاده کنیم
دکتر مجید معارف، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران دیگر سخنران این نشست بود. وی اظهار کرد: قرآن تا پیش از انقلاب تنها در میان افراد مذهبی و مؤمن دارای ارج و ارزش بود و انقلاب اسلامی نیز در سایه تعالیم قرآن به وقوع پیوست. پس از آن رسالت اجتماعی قرآن شکوفاتر شد و رشتههای علوم قرآنی نیز در دانشگاههای کشور تأسیس شدند.
معارف ادامه داد: در سایه برخی سیاستزدگیها فاصله جوانان با قرآن زیاد شده است که نباید اجازه بدهیم این اتفاق به وقوع بپیوندد. در این زمینه باید دستگاههایی که دلباخته قرآن هستند، شرایطی را فراهم بیاورند تا بتوان این مساله را حل کرد.
وی به ظرفیت علمی دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در رشته علوم قرآنی اشاره کرد و گفت: همکاری نهادهای ترویجی و علمی و انجام تحقیقات علمی و کانالیزهشده با کمک دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، میتواند راهی مناسب برای ترویج قرآن باشد.
پیام آیتالله سبحانی
در ادامه نخستین نشست «هماندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآن و عترت» پیام آیتالله جعفر سبحانی به این نشست از سوی مرتضی نجفی، مسئول دارالقرآنهای امام علی (ع) و علامه طباطبایی قرائت شد. در بخشی از این پیام اظهار امیدواری شده بود که برگزاری هماندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآن و عترت در آستانه ماه مبارک رمضان ــ که اقبال عمومی نسبت به کسب معارف قرآن و عترت را بیشتر میکند ــ سبب گسترش هر چه بیشتر فرهنگ قرآن و تلاش برای دریافت علوم قرآنی و معارف اهل بیت و طهارت(ع) شود.
نخستین نشست «هماندیشی نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان قرآن و عترت» سهشنبه و چهارشنبه (26 و 27 خرداد) با برپایی نشستهای تخصصی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برپاست.
نظر شما