وی این کتاب را یکی از مهمترین منابع تاریخ معاصر ایران دانست و گفت: این اثر شامل یادداشتهای روزانه محمد علی فروغی از 25 آذر 1297 تا 20 مرداد 1299 است که در آن اخبار و وقایع روز به روز حضور خود را در هیأت اعزامی ایران برای راهیابی به کنفرانس صلح پاریس نوشته است.
دهباشی درباره اهمیت مطالعه این کتاب گفت: «یادداشتهای روزانه محمد علی فروغی از کنفرانس صلح پاریس» ناگفتههای بسیاری را درباره واکاوی مسیر ورود دولت ایران به کنفرانس صلح از یک سو و چگونگی وارد شدن ایران به سازمان ملل اولیه ــ که مجمع ملل خوانده میشد ــ از سوی دیگر را نشان میدهد.
وی ادامه داد: این کتاب همچنین برای اولین بار پرده از روابط انگلیسها با وثوقالدوله و سایر رجال آن دوره برمیدارد و تمام ویژگیهای این کتاب در کنار اینکه نویسنده خاطرات خود یک ادیب است، اهمیتی دوچندان پیدا میکند؛ به طوری که میتوان در لابهلای خاطرات، نکات ادبی فراوانی را ملاحظه کرد.
سردبیر مجله بخارا همچنین درباره ویژگیهای ادبی این کتاب توضیح داد: هر زمان که محمد علی فروغی از اقامت در پاریس خسته میشد و احساس دلتنگی میکرد، نزد علامه قزوینی که در آنجا اقامت داشت، میرفت و مباحث ادبی بسیاری را با هم مطرح میکردند که شرح آنها در این کتاب آمده است.
دهباشی با تأکید بر این که این یادداشتها حدود 100 سال در اختیار خانواده فروغی بوده و برای اولین بار منتشر شده، گفت: محمد علی فروغی از شخصیتهای مهم تاریخی ایران است که هر مطلبی از ایشان ارزش تاریخی و ادبی دارد.
نظر شما