شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
نشست «با شعر به استقبال پاييز» برگزار شد

عصر جمعه 27 شهریورماه به مناسبت روز شعر و ادب فارسی نشستی با عنوان «با شعر به استقبال پاييز» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه شهر کتاب، نشست «با شعر به استقبال پاييز» با حضور شاعراني چون حافظ موسوی، آرش شفاعی، مهدی وزیر‌بانی، سیامک یعقوبی، لیلا کردبچه، مهرنوش قربانعلی، مرتضی بخشایش، حسن همایون، فرناز شهید‌ثالث، علیرضا بهرامی، سارا محمدی‌اردهالی، سمیرا نوروزی، حدیث لزر‌غلامی و ساره دستاران در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.

حافظ موسوی، به عنوان اولین شاعر بر روي سن رفت و يك شعر منتشر نشده را خواند كه تقديم كرده بود به محمد علي سپانلو.

مرتضي بخشايش، نيز به عنوان دومين شاعر با خواندن شعري كوتاه از فروغ، دو شعر منتشر نشده خواند: یا دور شو یا نزدیک/ این جایی که تو ایستاده‌ای/ روی مرز است/ جایی که تنها جنگ/ خداحافظی/ و سیم‌های خاردار را به یاد می‌آورد/ اینجا اولین هم سنگرم/ دومین همکلاسی‌ام/ سومین برادرم/ چهارمین/ پنجمین/ دوازدهمین/ سی و پنجمین/ هزار و سیصد و نود و چندمین/ مین/ مین.../ اینجا که تو ایستاده‌ای/  میدان مین است/ هر دومان را به کشتن می‌دهی/ یا دور شو/ یا نزدیک....

فرناز شهيد ثالث، نيز با بيان اينكه دليل اينجا بودنم، شعرهايي است كه كمتر به عنوان شعر شناخته شده است، اظهار داشت: من هميشه عقيده داشته‌ام از كلمات فارسي براي نشان دادن زيبايي‌هاي آسمان و تصويرسازي‌هاي ادبي استفاده كنم به همين دليل هم از مجموعه شعر به نام «براي آسمان» شعرهاي كوتاه مي‌خوانم.

مهرنوش قربانعلي، ديگر شاعري بود كه در اين نشست حضور داشت و گفت: خوشحالم كه شعر، باعث شده دوباره دور هم جمع شويم و كنار هم باشيم. و از آنجاكه باران پاييزي زيبايي در حال باريدن است، دوست دارم از مجموعه «كوك تهران» ، شعر بارون بارون را بخوانم كه شامل پنج كوك كوتاه است.
 
حديث لزرغلامي، نيز در اين مراسم حضور داشت و دو شعر نو و يك غزل مثنوي خواند و گفت: شعرها را به شهريار تقديم مي‌كنم كه صاحب اصلي امروز است.

پس از وي، سارا محمدي اردهالي، سميرا نوروزي و ليلا كردبچه نيز شعر خواندند.

مهدي وزيرباني، روزنامه‌نگار و شاعر نيز در اين مراسم حضور داشت و پيش از اينكه شعرهايش را بخواند، گفت: خوشحالم شعر باعث شده امروز دور هم جمع شويم، باور نمي‌كنم جمعيت حاضر در سالن، به خاطر شعر اينجا باشند! قبل از اينكه شعرهايم را بخوانم، دوست دارم به يك نكته اشاره كنم، و آن اينكه، ما جايزه شعر مستقل كم داريم اما با همت خانم سركيسيان، جایزه شعر شاملو راه‌اندازي شده و آقاي حافظ موسوي، با مشغله‌هاي بسيار زياد پذيرفته‌اند كه دبير اين جايزه باشند بنابراين مي‌خواهم خواهش كنم از همه كه از اين جايزه حمايت كنند.

وي در ادامه سه شعر كوتاه خواند كه يكي از آنها درباره جنگ بود: من زنی را می‌شناسم/ كه روي اسكله خرمشهر/ عكس فرزند سربازش را/ به تمام كوسه‌هاي خليج فارس نشان داده است...

عليرضا بهرامي نيز در اين مراسم حضور داشت و گفت: آمار رسمي نشان مي‌دهد كه در دهه 60 و با جمعيتي كمتر از حال حاضر، تعداد مجموعه شعرهاي چاپ شده به 200 عنوان نمي‌رسيده است در حالي كه دو سال قبل، و بنابر اعلام وصول جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي، تعداد كتاب‌هاي چاپ شده شعر، از مرز دو هزار عنوان گذشته يعني بيش از 10 برابر!

وي ادامه داد: اما نكته غمناك اين است كه كتاب‌هاي منتشر شده شعر، نتوانسته‌اند به طور شايسته‌اي به دست مخاطبان برسند. همه اينها را گفتم كه از شهر كتاب مركزي بابت برنامه‌اي كه برگزار كرده است، تشكر كنم چراكه باعث شده‌اند به اين بهانه شعر، مطرح و به آن بها داده شود.

حسن همايون، آرش شفاعی و سيامك يعقوبي نيز سه شاعري بودند كه در انتهاي برنامه، شعرخواني كردند و شعرهاي منتشرنشده خود را براي حضار قرائت كردند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها