چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
سیزدهمین نمایشگاه استانی کتاب سمنان فردا افتتاح می‌شود

سیزدهمین نمایشگاه استانی کتاب سمنان، فردا با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن غدیر این استان افتتاح می‌شود. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، جزئیات این نمایشگاه را تشریح کرد.

محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) با اعلام این خبر، اظهار کرد: سیزدهمین نمایشگاه استانی کتاب سمنان، ساعت 9 و 30 دقیقه فردا پنجشنبه(14 آبان ماه 1394) با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار و مسئولان استانی افتتاح می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان درباره تفاوت‌های این دوره از نمایشگاه نسبت به دوره پیش، گفت: به درخواست اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان این دوره از نمایشگاه، یک ماه زودتر از نمایشگاه سال گذشته برگزار خواهد شد. چرا که تجربه نشان داده است هر اندازه به زمان پایان‌ِترم دانشجویان و دانش‌آموزان نزدیک می‌شویم، از تعداد مخاطبان نمایشگاه کاسته می‌شود. بنابراین سعی کردیم با جلوتر انداختن موعد برپایی نمایشگاه، دانشگاهیان، حوزویان و طلاب بتوانند به نحو بهتری از این رویداد فرهنگی استفاده کنند. از دیگر تفاوت‌های این دوره از نمایشگاه نسبت به دوره پیش، این است که در انتخاب ناشران و کتاب‌ها برای حضور در نمایشگاه، کوشیدیم به نیازهای مخاطبان پاسخ دهیم.

سوقندی با بیان این‌که مبلغ بُن کتاب این دوره از نمایشگاه نسبت به سال پیش، 50 میلیون تومان افزایش داشته است، افزود: 250 میلیون تومان بُن کتاب برای سیزدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب سمنان در نظر گرفته شده است.
 
وی همزمانی افتتاح سیزدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب سمنان با روز فرهنگ عمومی را به فال نیک گرفت و گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث در فرهنگ عمومی کشور، ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است. فرهنگ کتابخوانی در اصلاح فرهنگ عمومی جامعه تأثیر به‌سزایی دارد. یعنی اگر مردم کتاب بخوانند، در جهت مطلوب تغییر می‌کنند؛ برای تغییر مطلوب رفتار به تغییر افکار و اذهان نیازمندیم و کتاب کالایی است که بر افکار و اذهان تأثیر می‌گذارد.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان تأکید کرد: برای اصلاح رفتار، باید کتابخوانی را ترویج کنیم؛ یعنی مردم باید عادت کنند کتابِ خوب بخرند، بخوانند و به دیگران معرفی کنند.

سوقندی با بیان این‌که امروز کتاب رقبای جدیدی پیدا کرده و در حال نبرد با آنها است، توضیح داد: اگر دیروز تنها رقیب کتاب، فرهنگ شفاهی و رسانه‌‌های رسمی (رادیو و تلویزیون) بود، امروز شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی رقیب جدی کتاب هستند. بنابراین صاحبان خرد و اندیشه و دست‌اندرکاران کتاب و کتابخوانی کشور باید این فریاد کتاب که «به داد من برسید» بشنوند و واقعاً به فریاد کتاب برسند. چرا که کتاب نشانه عقلانیت و خردورزی جامعه است.
 
وی با بیان این‌که تفکر و اندیشه یکی از اصول پایداری‌سازی و ماندگاری امور در زندگی است، ادامه داد: هر اندازه مردم بیشتر کتاب بخوانند، بیشتر فکر می‌کنند. اگر دنبال خانواده پایدار، ازدواج پایدار، سلامت پایدار، محیط زیست پایدار و پایداری در بخش‌های دیگر مانند توسعه هستیم، کتاب بهترین ابزار و کلید پایداری است.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اظهار کرد: فرهنگ شفاهی و رسانه‌ای در حوزه ارتباطات، به صورت مستمر دست به دست می‌شود و افکار عمومی مانند ماهی لیزی است که امروز گرفتار بحثی و فردا گرفتار بحث دیگری می‌شود و مانند موج و ابر در گذر است. اما کتاب، عقلانیت و خردورزی، جریان‌ساز، پایدار و ماندگارند.

سیزدهمین نمایشگاه استانی کتاب سمنان در دو نوبت صبح (از ساعت 9 تا 13) و بعدازظهر (از ساعت 14 تا 20) به مدت یک هفته میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است. در این دوره از نمایشگاه استانی کتاب سمنان 181 ناشر به صورت مستقل و متمرکز با 33 هزار عنوان کتاب در 122 غرفه حضور خواهند داشت. همچنین در این نمایشگاه 11 ناشر استانی، 1800 عنوان کتاب را عرضه خواهند کرد.
 
برگزاری کارگاه‌های آموزشی حجاب و عفاف، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، مطالعه کتاب و کتابخوانی، نشست تخصصی ابعاد سیاسی محرم، شب شعر عاشورایی، قصه‌خوانی به گویش سمنانی، نشست مهدویت و برگزاری ایستگاه نقاشی و سرگرمی کودکان از جمله برنامه‌های جنبی در نظر گرفته شده برای این نمایشگاه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها