نتیجه یک تحقیق ادبی نشان میدهد که «ویلیام شکسپیر» شخصیت بانو «مکبث» را از روی زنی در روم باستان الهام گرفته است.
دکتر «جان – مارک فیلو» با ترجمه متون اصلی داستان زنی قدرتطلب ثابت کرده است که نمایشنامه «مکبث» ارتباطی با تاریخ اسکاتلند ندارد. این استاد دانشگاه «ایست آنگلیا» گفته است که داستان بانو «مکبث» شباهتهای بسیاری با دو ملکه روم باستان، «تاناکوییل» (Tanaquil) که دو امپراتور را بر تخت نشاند و «تولیا» (Tullia) که یک خودکامه را به سلطنت رساند شباهتهای بسیاری دارد.
بنا به اظهارات این پژوهشگر «شکسپیر» شخصیت همسر لرد «مکبث» را از روی آثار فراموش شده نویسندهای انگلیسی با نام «ویلیام پینتر» اقتباس کرده است.
دکتر «فیلو» میگوید: «البته خود پینتر نیز این داستانها را با تاثیر از دهه نخست سلطنت الیزابت اول ننوشته است بلکه شخصیت زنان او متاثر از زنان دورانش از روی دو ملکه تاریخ روم باستان گرتهبرداری شده است. من بر این باور هستم که بانو مکبث نیز برگرفته از همین داستانهاست.»
بنابر نظر این استاد دانشگاه، تاریخ روم باستان درونمایه بسیاری از آثار تاریخی «شکسپیر» از جمله «رومئو و ژولیت» و حتی «لیر شاه» را تشکیل میدهد.
وی میگوید که در دوران رنسانس تاریخنگاران اسکاتلندی برای پر کردن خلاءهای گذشته خود از تاریخ روم باستان در دورهای حدود سالهای قرن ششم پیش از میلاد بهره گرفتهاند که همین داستانها از جمله زندگانی ملکه «تاکوئین» دستمایه نمایشنامه «مکبث» یا بهتر است گفته شود «مکبیوس» شده است.
نظر شما