دوشنبه ۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۴
حجت‌الاسلام زمانی: مستشرقان منصف، سرمایه وحدت میان شیعیان و سنی‌ها هستند/ التزام صادقانه نویسندگان به وحدت امت‌های اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، نویسنده حوزه دین و اسلام‌شناسی درباره وحدت شیعیان و اهل تسنن و تقریب مذاهب گفت: برخی مستشرقان نگاه منصفانه‌ای به دین و اسلام دارند و جزو سرمایه‌های مهم امت‌های اسلامی و وحدت بین آنها به‌شمار می‌آیند. این گروه از اسلام‌شناسان دارای تالیفات غیرجانبدارانه‌ای هستند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- فاصله میان ۱۲ ربیعالاول (سالگرد ولادت پیامبر اکرم (ص) بنا بر روایات اهل سنت) تا ۱۷ ربیع‌الاول که تاریخ ولادت محمد رسول‌الله(ص) بنا بر روایات موجود در شیعه است، از سوی امام خمینی (ره)، به عنوان «هفته وحدت» نامگذاری شده است. حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، پژوهشگر حوزه دین و اسلام‌شناس معتقد است، برخی مستشرقان با نگاه منصفانه به مذاهب اسلامی در آثار خود، جزو سرمایه‌های امت اسلامی به‌شمار می‌آیند و برخی دیگر از مستشرقان با انگیزه استعمار سعی در ایجاد نزاع در امت‌های اسلامی دارند.

نگاه مستشرقان به اسلام از تعادل تا افراط

حجت‌الاسلام زمانی گفت: تالیفات درباره وحدت اسلامی کمک شایانی به تقریب مذاهب می‌کند، البته این نکته را نباید فراموش کرد که در کنار مستشرقان، اسلام‌شناسانی هستند که با انگیزه استعمار و با پشتوانه‌های غربی به دنبال ایجاد تنازع و بدبینی در مذاهب اسلامی هستند.
 
این پژوهشگر با بیان این‌که، بخشی از مستشرقان نگاه و تالیفات منصفانه‌ای دارند، اظهار کرد: این مستشرقان و اسلام‌شناسان سرمایه‌های خوب علمی هستند که در برای اهداف امت‌های اسلامی گام برمی‌دارند.

صاحب کتاب «مستشرقان و قرآن: نقد و بررسي آراء مستشرقان درباره قرآن» در ادامه گفت‌و‌گو با ایبنا، راهکار عملی برای جامه عمل پوشاندن به محتویات آثار تالیفی گفت: یکی از راهکارهای اساسی برای تحقق وحدت بین شیعیان و اهل سنت، این است که، نخبگان و اندیشمندان شیعه و سُنی ضمن التزام به مواضع مذهبی خود، صادقانه در راه تقویت و اقتدار امت اسلامی گام بردارند.
 
لزوم عرضه تالیفات پیشوایان و رهبران دینی

زمانی با اشاره به این‌که، راهکار دیگر در تحقق وحدت شیعیان و سُنی‌ها تبادل علمی و داد‌وستد دانش میان آنهاست، افزود: تبادل اطلاعات و دانش به‌طور مستقیم یکی از راه‌های از میان رفتن سوءبرداشت‌ها است.
 
وی ادامه داد: عرضه کتاب‌های مرجع عالمان و پیشوایان مذاهب به یکدیگر از دیگر راهکارهای تحقق وحدت دنیای شیعه و سُنی‌ است. تقریر و تدریس رشته فقه مقارن با مذاهب اسلامی دیگر و کلام مقارن کلام اسلامی از دیگر مسیرهایی است که باید برای ایجاد وحدت آن را پیمود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها