غلامرضا عزیزی، مدیر پژوهشکده اسناد آرشیو ملی از انتشار دو فصلنامه علمی تخصصی «تاریخ شفاهی» خبر داد.
وی افزود: در بخش «مقالات» چهار مطلب با نام «تاریخچه تاریخ شفاهی» نوشته ربكا شارپلس، ترجمه فرحناز اسماعيلبيگی، «روششناسی تحليل مكالمه، تحلیل گفتمان و اعتباریابی در تاریخ شفاهی» از فایزه توکلی، «نقش دانشگاهها در تاریخ شفاهی» تالیف مشترک محسن کاظمی و دکتر هوشنگ خسروبیگی و «تاريخ شفاهي مجلس ضرورت امروز نياز فردا » اثر دکتر ابوالفضل حسنآبادی گنجانده شده است.
این مدیر پژوهشکده اسناد آرشیو ملی ادامه داد: «بخش نقد و معرفی كتاب» خود حاوی سه قسمت است. نقد و بررسی کتاب: «آیندگان و روندگان» نوشته مرتضی رسولیپور، معرفی کتاب: «تاریخشفاهی نمایش در ایران» از محمد محمدینیا و رونمایی کتاب: «پُرسمانِ یاد؛ گفتارهایی درباب خاطرهنگاری و خاطرهنویسی؛ ...» گزارشی از فرانک جمشیدی.
عزیزی بیان کرد: سومین بخش به گزارش ميزگرد تخصصی «نقش تاريخ شفاهي در توسعه تاريخ اجتماعي» اختصاص یافته است. همچنین در آخرین بخش که مختص مصاحبههاست دو مصاحبه «اهميت و جايگاه تاريخ در گفتوگو با دكتر رضا شعبانی» از سوی دکتر عمادالدین فیاضی و «در مكتب عدل: مصاحبه با دكتر يحيی عدل پدر جراحي نوين ايران» به کوشش دکتر سهیلا صفری آمده است.
وی درباره هدف از انتشار این دو فصلنامه علمی تخصصی «تاریخ شفاهی» اظهار کرد: این دوفصلنامه با هدف کمک به ارتقا و تعمیق سطح دانش در زمینه تاریخ شفاهی و همافزایی بین علاقهمندان حوزه تاریخ شفاهی منتشر میشود.
این پژوهشگر اسناد به محورهای مقالهها نیز اشاره کرد و گفت: «مبانی نظری و عملی تاریخ شفاهی»، «روششناسی و روش تحقیق در تاریخ شفاهی»، «تاریخ شفاهیِ موضوعات مهم تاریخ معاصر ایران»، «سهم تاریخ شفاهی در پژوهشهای تاریخ معاصر»، «تاریخ شفاهی و انقلاب اسلامی»، «گرایشهای جدید در مطالعات تاریخ شفاهی»، «نقد و بررسی کتب منتشرشده در تاریخ شفاهی»، «معرفی نشریات حوزه تاریخ شفاهی»، «آسیبشناسی تاریخ شفاهی» و «گزارش همایشها و نشستهای تخصصی» محور مقالههایی است که دوفصلنامه به آن میپردازد.
نظر شما