سه‌شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۹
روایت معاون فرهنگی وزیر ارشاد از دیدارهای رهبری از خانواده شهدای مسیحی/ همزیستی دیرین ادیان توحیدی در جامعه ایرانی

سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با معرفی کتاب «مسیح در شب قدر» به جنبه‌های مختلف دیدار رهبری با خانواده شهدای مسیحی پرداخت و گفت: این کتاب، نه به عنوان یک اثر سیاسی، بلکه به عنوان اثری نمایان‌کننده همزیستی دیرین ادیان توحیدی و مناسبات آنها در جامعه ایرانی، بسیار خواندنی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نخستین نشست کتاب‌خوان ویژه پیروان ادیان توحیدی، شامگاه دوشنبه (10 اسفند) با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان و یوناتن بت کُلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی، یونس حمامی لاله‌زار، از عالمان کلیمی، حجت‌الاسلام و المسلمین نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، علی فریدونی مدیرکل اداره مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و جمعی از عالمان و فعالان فرهنگی ادیان توحیدی در هتل انقلاب تهران برگزار شد.

سیدعباس صالحی در این نشست، با ابراز خرسندی از حضور در جمع فعالان فرهنگی ادیان توحیدی عنوان کرد: این نشست با دو عنوان مقدس و معتبر «ادیان توحیدی» و «کتاب» پیوند خورده است؛ دو واژه‌ای که قدمتی به طول تاریخ مدنیت بشری دارند و تا زمانی که تمدن بشری باقی است، این دو واژه باقی و مقدس خواهند ماند.

وی در ادامه، به معرفی کتاب «مسیح در شب قدر» پرداخت و گفت: بنده به اعتبار اینکه این کتاب یک روایت خاص است، از آن سخن می‌گویم. روایتی که تا آنجا که بنده می‌دانم در طول تاریخ ایران اتفاق نیفتاده  یا کمتر رخ داده است؛ روایتی از 30 دیدار رهبر کتاب‌شناس و فرزانه انقلاب اسلامی از خانواده شهدای مسیحی، ارمنی و آشوری طی سال‌های 63 تا 93.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این روایت‌ها مانند دوربین کاشته‌ای هستند که سه ضلع را نشان می‌دهند. ضلع اول گفته‌ها و گفت‌وگوهای شنیدنی ایشان در جمع خانواده‌های مسیحی است. به‌طوری که وقتی ایشان از سابقه آشنایی خود با مسیحیان و فرهنگ مسیحیت و تاریخ اقوام ارامنه و آشوری صحبت می‌کنند، انسان احساس می‌کند که با یک شخصیت نزدیک به این اقوام رو‌به‌رو است.

صالحی با اشاره به بخش‌هایی از این کتاب گفت: مقام معظم رهبری این خاطره را چند بار از جهات مختلف در این کتاب نقل می‌کنند که آقای آوانسیان ارمنی که آن زمان تفکرات توده‌ای و کمونیستی داشت، در زمانی که در زندان قزل‌قلعه هم‌بندی ایشان بودند، وقتی صدای مجالس سخنرانی ایشان را در یکی از شب‌های ماه رمضان شدند، نه تنها بانی مجلس آن شب، بلکه بانی مجلس یکی از شب‌های قدر هم شدند.

وی با اشاره به نوع نگاه ایشان به مذهب، پیروان ادیان توحیدی و مسیحیت عنوان کرد: مقام معظم رهبری، تعبیری دارند که به نظر من تعبیر مهمی است؛ ایشان می‌فرمایند «هرکسی با هر مذهبی اگر به اخلاقیات عمل کند و اعمال اخلاقی خود را به‌درستی انجام دهد، عبد صالح خداوند است». نوع نگاه ایشان به مسیحیت به‌عنوان یکی از ادیان توحیدی از باب احترام نیست، بلکه مسیحیت بخشی از مقدسات ما است؛ حضرت مسیح(ع)، حواریون و قدیسان بخشی از باورهای دینی ما هستند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح جنبه‌های دیگر کتاب «مسیح در شب قدر» گفت:  دو ضلع دیگر، «نگاه رهبری به شهدای مسیحیان و ارامنه» و «صحبت‌های خانواده این شهدا» است. نگاه رهبری به شهدای مسیحی و ارامنه با نگاه ایشان به شهدای مسلمان تفاوتی ندارد و به عبارتی می‌توان گفت که شهدا از هر زمینه دینی که برویند، یک بو دارند.

صالحی ادامه داد: رهبر انقلاب مثل همه دیدارهایی که از خانواده شهدا دارند، به صورت سرزنده در خانه این بزرگواران حضور می‌یافتند. این دیدارها معمولاً با حرف‌های خاص و شنیدنی خانواده این شهدا همراه می‌شد. بنابراین «مسیح در شب قدر» نه به‌عنوان یک اثر سیاسی، بلکه به عنوان اثری نمایان کننده همزیستی دیرین ادیان توحیدی و مناسبات آنها در جامعه ایرانی، بسیار خواندنی است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها