حسین فتاحی، نویسنده کودک و نوجوان، معتقد است اگر تصمیم داریم به نوجوانان کتاب عیدی دهیم، بهتر است کتاب مورد نظر را از میان رمانهای چند جلدی انتخاب کنیم.
در اين طرح، كتابفروشیهایی كه شرايط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب میتوانند كتابهای خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگی از معاونت امور فرهنگی مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این بهانه با حسین فتاحی، نویسنده کودک و نوجوان، گفتوگو کردهایم و دیدگاههایش را در یاره این طرح و کتاب پیشنهادیاش برای نوروز جویا شدهایم.
حسین فتاحی درباره طرح عیدانه کتاب اظهار کرد: اینکه به بچهها کتاب عیدی بدهیم خوب است اما پیش از این باید فضایی در ذهن بچهها ایجاد کنیم که آنها با گرفتن کتاب به جای پول به عنوان عیدی احساس نکنند ضرر کردهاند و اگر پول میگرفتند بهتر بود. بر این اساس در انتخاب کتاب باید دقت زیادی داشته باشیم. کتابی که هم از نظر ظاهر و گرافیک و تصویرسازی و هم از نظر متن و محتوا برای کودکان و نوجوانان جذابیت داشته باشد.
وی ادامه داد: امروزه اغلب بچهها دوست دارند به عنوان عیدی از دیگران پول دریافت کنند، حتی گرفتن اسباببازی، لباس، تبلت و ... را به گرفتن کتاب به عنوان عیدی ترجیح میدهند. به دلیل اینکه نتوانستهایم فضایی ایجاد کنیم که در نظر کودکان، کتاب بهترین هدیه محسوب شود. بنابراین وقتی میتوانیم در طرح عیدانه کتاب موفق باشیم که این فرهنگ را در میان مخاطبان ایجاد کرده باشیم. اما حالا که اقدام به اجرای چنین طرحی کردهایم، باید در انتخاب کتابهایی که میخواهیم به عنوان عیدی به دیگران بدهیم بسیار دقیق و حساس باشیم و بر این اساس شرایط و معیارهای مختلف را مد نظر قرار دهیم.
این نویسنده کودک و نوجوان اظهار کرد: نکته مهم در عیدی دادن کتاب این است که کتابی را انتخاب کنیم که مناسب گروه سنی، سلیقه و ذائقه و فضای ذهنی مخاطب باشد. همچنین از زبان ساده و روانی برخوردار باشد و از نظر فنی و ساختار ادبی هم برگزیده و قابل اعتنا باشد همچنین از ظاهر و تصاویر زیبایی هم برخوردار باشد زیرا تصویر و رنگ از جمله موضوعاتی است که بسیار مورد توجه کودکان است. برای گروه سنی نوجوان هم بهتر است رمانهای چند جلدی را برای عیدی دادن انتخاب کنیم تا هم مطالب زیادی برای خواندن در اختیار داشته باشند و هم بتوانند با این آثار کتابخانه خود را پر کنند.
وی با بیان اینکه اگر عیدی دادن کتاب را با دقت و وسواس انجام دهیم هم میتوانیم فرهنگسازی کنیم و هم کودک را به کتابخوانی عادت دهیم، گفت: البته دعوت کودکان به مطالعه باید در شرایطی صورت گیرد که همه اعضای خانواده در کنار هم وقتی را به این کار اختصاص دهند نه اینکه از بچهها بخواهیم کتاب بخوانند و خودمان به استراحت و کارهای دیگر بپردازیم.
فتاحی در پایان مطالعه آثار فانتزی مانند «آلیس در سرزمین عجایب» و «پینوکیو» و همچنین کتاب «دفترچه خاطرات یک کلاغ» نوشته مژگان شیخی را در نوروز به کودکان و نوجوانان پیشنهاد داد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کتاب اخیر، میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما