پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۱
یونسی: خلیج‌فارس شناسنامه و هویت ایرانیان است

حجت‌الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام در مراسم گرامیداشت روز خلیج‌فارس گفت: در تمام تاریخ و اسناد موجود، خلیج‌فارس تنها نامی است که بر این محدوده جغرافیایی گذاشته شده است. از طرفی شنیدن نام خلیج‌فارس برای عده‌ای سخت است و این نشان می‌دهد عاشقان ایران و ایرانی آن‌گونه که باید از هویت و فرهنگ ملی دفاع نکرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی کتابخانه و سازمان اسناد ملی، نشست گرامیداشت روز خلیج‌فارس با سخنرانی حجت‌الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام، سیدرضا صالحی امیری، رئیس کتابخانه ملی و الهام امین‌زاده، معاون حقوقی ریاست‌جمهوری امروز پنجشنبه 9 اردیبهشت ماه در کتابخانه ملی برگزار شد.
 
خلیج‌فارس هویت و فرهنگ ایرانیان است

حجت‌الاسلام و المسلمین یونسی با انتقاد شدید از افرادی که نام مجعول خلیج عربی را استفاده می‌کنند گفت: کسانی که خود را ایرانی می‌دانند ولی از نام‌های مجعول برای خلیج فارس استفاده می‌کنند ابدا ایرانی نیستند.

وی با اشاره به اینکه در تمام تاریخ و اسناد موجود، خلیج‌فارس تنها نامی است که بر این محدوده جغرافیایی گذاشته شده است تصریح کرد: دشمنان منطقه‌ای ایران می‌کوشند تفاوت‌های قومی، لهجه‌ای و مذهبی ایران را به دشمنی و خصومت تبدیل کنند و در این راه از مقابل هم قرار دادن اقوام اصیل ایرانی دریغ نمی‌کنند.

دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام بابیان اینکه از هویت و فرهنگ ملی به‌خوبی دفاع نکرده‌ایم ادامه داد: شنیدن نام خلیج‌فارس برای عده‌ای سخت است و این نشان می‌دهد عاشقان ایران و ایرانی آن‌گونه که باید و وظیفه داشتند از هویت و فرهنگ ملی دفاع نکرده‌اند.

یونسی به ویژگی‌های خلیج‌فارس اشاره کرد و بابیان اینکه خلیج‌فارس دارای شاخص‌های ایجابی و سلبی است، خاطرنشان کرد: خلیج‌فارس فقط یک اسم نیست؛ بلکه هویت، تاریخ و فرهنگ ایرانیان و شناسنامه آنان و توجه به ساختارهای ایجابی آن راهبرد جمهوری اسلامی ایران است.

وی با تأکید بر اینکه خلیج‌فارس باید همواره محور امنیت و همکاری منطقه‌ای باشد بیان کرد:در دفاع از هویت خود باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که هویت ملت‌های دیگر محو نشود و از سوی دیگر باید در دفاع از هویت خود روشی انتخاب کنیم که هویتمان با دیگران به جنگ و ستیز برنخیزد.

دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقوام در ادامه وجود اقوام و گروه‌های مختلف با زبان‌ها و گویش‌های گوناگون در کشور را موجب افزایش امنیت کشور خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز در منطقه بهترین امنیت را دارد چراکه اقوام و گروها در ایجاد این امنیت مشارکت فعال دارند.

یونسی یادآور شد: خلیج‌فارس نماد وحدت ملی است و هرکس به‌غیراز این اقدام و سخنی بگوید او خائن به ملت، هویت و تاریخ ایران است.

خنثی‌سازی ایران‌هراسی در دستور کار
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه این مراسم با بیان اینکه اگر می‌خواهیم تمدن اسلامی در منطقه ایجاد شود، باید خنثی‌سازی ایران هراسی را در دستور کار قرار دهیم، گفت: استراتژی اصلی در داخل کشور باید دیپلماسی فرهنگی باشد.

وی با بیان اینکه مسائل خلیج‌فارس در حال انتقال از سطح سیاسی به سطح فرهنگی  است، گفت: «مجموعه مناقشات و منازعات و تحولات نشان می‌دهد ریشه‌های فرهنگی و ایدئولوژیکی در این منطقه در حال قوت گرفتن هستند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تأکید بر اینکه دو تحول در حوزه خلیج‌فارس درحال شکل گرفتن است، بیان کرد: «این دو تحول رادیکالیسم و پوچ‌گرایی است و در تفکر پوچ‌گرایی، سعی می‌شود یک نوع رویکرد هرزگرایی دنبال شود که سیاست برخی حاکمیت‌های منطقه به این سمت است که می‌خواهند نسل جدید کمتر وارد تحولات سیاسی منطقه شوند و بر همین اساس بذر پوچی را گسترش می‌دهند.
 
صالحی امیری ادامه داد: یک روز طالبان و چند مدرسه علمیه در پاکستان زایشگاه تفکر رادیکالیسم بودند اما امروز این تفکر به تهدیدی در کره خاکی تبدیل شده است؛ ولی کسی فکر نمی‌کرد از دل طالبان داعش زاییده شود. اگرچه زایشگاه این تشکل‌ها ثابت است و عناوین آنها تنها تغییر می‌کند.

وی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم تمدن اسلامی در منطقه ایجاد شود، باید خنثی‌سازی ایران هراسی را در دستور کار قرار دهیم و استراتژی اصلی در داخل کشور دیپلماسی فرهنگی باشد.

صالحی امیری با اشاره به لزوم آینده‌پژوهی خلیج‌فارس که برای آن 3 سناریو وجود دارد، تصریح کرد: اولین سناریو گسترش منازعات است؛ تحولات قومی در یمن، عراق، سوریه و پاکستان و مناقشات دینی در بحرین و عربستان، پیام بدی از گسترش منازعات را مخابره می‌کند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه سناریوی دوم شکل‌گیری دوقطبی ایران - عربستان است که محصول تحریکات خارج از منطقه است که به‌شدت نگران کننده است و این رویکرد در رفتار عربستان دیده می‌شود که باید مدیریت شود، اذعان کرد: سناریوی سوم که ما به آن امیدواریم، همگرایی منطقه است که باید سرلوحه دکترین منطقه‌ای خودمان قرار دهیم. اگر به دنبال تمدن‌سازی اسلامی هستیم این امر با همکاری دنیای اسلام شکل می‌گیرد و نگاهی بلندمدت و استراتژیک باید به منطقه داشته باشیم و از حاشیه‌سازی‌ها پرهیز کنیم.

تحولات منطقه در جهان اثرگذار است
در بخش دیگری از این مراسم الهام امین‌زاده معاون حقوقی رئیس‌جمهور، گفت: اسناد بین‌المللی به‌ویژه سازمان ملل متحد، کشورها را ملزم به استفاده از نام خلیج‌فارس می‌کند.

وی با اشاره به آلودگی‌های زیست‌محیطی در منطقه خلیج‌فارس ازجمله وجود ریزگردها و انتقال گونه‌های غیربومی مهاجم و همچنین تغییرات فیزیکی و ساخت‌وسازها، تأکید کرد: باید اراده جمعی، جلوگیری از ناهماهنگی‌های سیاسی و مدیریت منسجم ساحلی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای حفاظت از محیط طبیعی و زیبایی‌های این منطقه، وجود داشته باشد.

امین‌زاده همچنین از بخش غیر دولتی به عنوان شریان زنده و حامی منافع دولت و حقوق شهروندی خواست تا با انتقادات علمی، سازنده، دلسوزانه و با راه حل‌های مناسب، دولت را برای حفاظت و رفع مشکلات این منطقه کمک نمایند.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در ادامه به موقعیت استراتژیک و منابع سرشار انرژی ازجمله نفت در خلیج‌فارس اشاره کرد و ادامه داد: تحولات این منطقه حساس می‌تواند بر تمام آسیا، اروپا و حتی کل جهان اثرگذار باشد تا جایی که برخی از این منطقه به هارت‌لند یادکرده‌اند.

وی عنوان کرد: متأسفانه برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس منافع ملی و حقوق اقتصادی دیگر کشورهای این منطقه را تحت‌الشعاع اعمال خود قرار داده‌اند و دولتی که به جنگ اقتصادی با دیگر کشورها می‌رود باید پاسخگوی این ملت‌ها و حتی نسل‌های آینده باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها