«جهانگير نصري اشرفي» پژوهشگر و محقق موسيقي گفت: «دانشنامه موسيقي ايران» به اتفاق جمع بزرگي از موسيقيدانان، مشاوران، پژوهشگران، مولفان، راويان و خنياگران موسيقي در نواحي مختلف و کشورهای همسایه در حال گردآوري است.
وي ادامه داد: تحقيقات موسيقي در كشورهاي تركمنستان، آذربايجان، تاجيكستان و ازبكستان را به پايان رسانده ايم و به زودي اين تحقيقات را در كشورهاي افغانستان، ارمنستان و گرجستان دنبال خواهيم كرد.
نصري اشرفي افزود: اين مجموعه در 14 جلد و 120 نرمافزار از نغمات موسيقي اقوام ايراني، بر اساس تعريفهايي كه در كتاب داريم و همراه با بيست هزار عكس از سازها، راويان و مراسم مختلف از مناسك آداب موسيقيايي ايران عرضه خواهد شد.
وي با بيان اين كه «دانشنامه موسيقي فلات ايران» حوزه «رديفي ايران»، حوزه «مقامي قديم ايران» و «موسيقي فعلي نواحي ايران» را نيز در بر ميگيرد، خاطرنشان كرد: در در اين دانشنامه به نغمات، اصطلاحات، سازها، مراسم، مناسبتهاي موسيقايي و راويان و مجريان موسيقي پرداخته شده است.
نصري اشرفي اضافه كرد: «دانشنامه موسيقي ايران» به اتفاق جمع بزرگي از موسيقيدانان، مشاوران، پژوهشگران، مولفان، راويان و خنياگران موسيقي در نواحي مختلف در حال گردآوري است و در تلاش هستيم اين اثر را به نمايشگاه كتاب 22 برسانيم.
وي يادآور شد: در اين اثر انواع موسيقي مردمي، قومي، موسيقي ملي و رديفي را به عنوان مباني فرهنگ موسيقايي قديم ايران ثبت كرده و در اختيار علاقمندان قرار خواهيم داد تا با بخش عظيمي از فرهنگ و تاريخ كشور كه از طريق موسيقي انتقال پيدا كرده، آشنا شوند.
«دانشنامه موسيقي ايران» در موسسه فرهنگي پارپيرار به چاپ خواهد رسيد.
نظر شما