دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۲
دو کتاب «مطالعات فرهنگی دانشگاهی در ایران» و «امر روزمره در جامعه پسا انقلابی» رونمایی شدند

دو کتاب «مطالعات فرهنگی دانشگاهی در ایران» و «امر روزمره در جامعه پسا انقلابی» نوشته عباس کاظمی جامعه‌شناس ایرانی امروز در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی شدند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) امروز دوشنبه (20 اردیبهشت‌ماه) همزمان با برگزاری ششمین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دو کتاب «مطالعات فرهنگی دانشگاهی در ایران» و «امر روزمره در جامعه پسا انقلابی» نوشته عباس کاظمی عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.

کتاب «مطالعات فرهنگی دانشگاهی در ایران» به کوشش عباس کاظمی و محبوبه حاج حسینی از سوی انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتشر شده است.

این کتاب سیر و جریان پژوهش دانشگاهی در ایران با تمرکز بر رشته مطالعات فرهنگی در یک دهه اخیر در دانشگاه‌های ایران را مورد بررسی قرار داده است.

به گفته عباس کاظمی، در این حوزه در ایران فعالیت‌های کمی انجام شده و پژوهش‌های جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی کمتر بررسی شده‌اند. در این کتاب پایان‌نامه‌های این رشته‌ها و موضوعات آنها بررسی شده و تلاش شده تا خوانش انتقادی به لحاظ روشی و موضوعی به این آثار وجود داشته باشد.

بنابراین در این کتاب، مطالعات فرهنگی در ایران بر اساس پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و مصاحبه با فارغ‌التحصیلان این رشته با خوانش انتقادی بررسی شده است.

کتاب حاضر در 6 فصل سامان یافته و با مقدمه‌ای درباره مطالعات فرهنگی در ایران آغاز می‌شود و هر فصل یک میدان تحقیقاتی را مورد بررسی قرار می‌دهد. فصل دوم به مطالعات بازنمایی مطالعات فرهنگی در ایران، فصل سوم به تحلیل مخاطب، فصل چهارم به مطالعات میدانی و کارهای اتنوگرافیک در این حوزه و بخش پنجم به مطالعات در بخش‌های سیاست‌گذاری فرهنگی در ایران می‌پردازد. همچنین فصل پایانی به مشکلات و مسایل تحقیقاتی در رشته مطالعات فرهنگی می‌پردازد.

کتاب «مطالعات فرهنگی دانشگاهی در ایران» با شمارگان 200 نسخه در 260 صفحه به بهای 13 هزار تومان به انتشار رسیده است.

کتاب دیگر عباس کاظمی «امر روزمره در جامعه پسا انقلابی» امروز در غرفه انتشارات فرهنگ جاوید رونمایی شده است.

این کتاب شامل مطالعات نویسنده در پنج سال اخیر درباره زندگی روزمره در ایران بعد از انقلاب است. بخشی از این کتاب به تحولات زندگی روزمره در دهه 60 می‌پردازد و از اشیا صحبت می‌کند. همچنین از طریق جین پوشی، ویدیو، پیکان و... تحولات شهر را توضیح می‌دهد.
 
بخش دیگر کتاب حاضر نیز به جامعه پسا انقلابی در دهه 80 می‌پردازد و موضوعات زندگی روزمره از جمله کنکوری شدن همه مسایل در زندگی روزمره را بررسی می‌کند. بررسی مصرف گرایی در جامعه جدید، برج نشینی و ... از دیگر مسایل مورد بررسی در این کتاب اسن.

کتاب «امر روزمره در جامعه پسا انقلابی» با شمارگان هزار نسخه در 300 صفحه از سوی انتشارات فرهنگ جاوید منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها