شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
«چهل حدیث خودمونی»؛ روایتی ساده از احادیث 14 معصوم/ از پیامبر خاتم (ص) تا مهدی موعود (عج)

مجموعه 14 جلدی «چهل حدیث خودمونی» که به قلم حسین زمانی و از سوی انتشارات کتاب تارا منتشر شده است، روایتی متفاوت از احادیث منتسب به 14 معصوم را به زبانی ساده، امروزی و مختصر، متناسب با حوصله مخاطب امروزی بیان می‌کند. به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، سالروز ولادت دوازدهمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، این مجموعه که حسن ختام آن با حضرت مهدی موعود (عج) است، برای دوستداران خاندان عصمت معرفی شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مجموعه 14 جلدی «چهل حدیث خودمونی» اثر حسین زمانی است. هر جلد از این مجموعه به احادیث مربوط به یکی از 14 معصوم از حضرت محمد (ص) تا حضرت مهدی (عج) اختصاص دارد.
 
در مقدمه این مجموعه می‌خوانیم: «این روزها زیاد نقل ‌قول می‌شود، جمله‌هایی از افراد مختلف دست به دست می‌چرخد و گاهی بعضی‌ها را جذب می‌کند. فناوری‌های جدید و ادبیات معاصر نیز به جذاب شدن جمله‌ها کمک کرده است. اما جمله‌های پرمعنی ائمه (ع) بیشتر در همان قالب سنتی و با ادبیات قدیمی ارائه می‌شود. تصمیم گرفتم به ائمه و هدف آنها که هدایت مردم است، خدمت کنم و گفته‌های آنها را با ادبیاتی نو به نسل جدید و قدیم تقدیم کنم، به این امید که در زندگی مردم وارد شود و تاثیرگذار باشد. (منبع: میزان‌الحکمه).»
 
حسین زمانی، مولف مجموعه «چهل حدیث خودمونی» درباره دلیل نگارش این مجموعه گفت: احساس کردم احادیث منتسب به اهل بیت (ع) در جامعه منزوی شده و چندان در زندگی افراد مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. این عامل انگیزه‌ای شد که به نوشتن مجموعه‌ای این چنین ترغیب شوم.
 
وی افزود: با هدف گسترش و کاربردی کردن این احادیث نورانی در جامعه، با ذکر مقدمه‌ای از مسائل روز در ابتدای هر حدیث، سعی کردم ترجمه فارسی را با زبان گفتاری شکسته و باتوجه به حوصله مخاطب امروزی به‌صورت خلاصه بیان کنم. بیشتر احادیثی که انتخاب شده‌اند مواردی هستند که امروزه مردم به‌طور مستقیم با آن‌ها سروکار دارند. به دلیل این‌که بیشتر مردم عربی نمی‌دانند، در این مجموعه از ذکر متن عربی احادیث پرهیز شده است. انتخاب تیترهای جالب و جذاب برای احادیث نیز از دیگر ویژگی‌های این مجموعه به‌شمار می‌آید.
 
این مترجم ادامه داد: در صدد آن هستم که با جمع‌آوری بازخوردهای مردمی این مجموعه، این‌کار را برای ادعیه و مسائل عرفانی نیز انجام دهم. البته این کار نیاز به تحقیق داشته و باید دید چه بخش‌هایی بیشتر برای مردم کاربردی هستند تا از میان ادعیه مواردی انتخاب و به همین زبان ساده و ادبیات شکسته گفتاری به زیور طبع آرساته و در دسترس مخاطبان قرار گیرد.
 
چهل حدیث خودمونی؛ از پیامبر خاتم (ص) تا مهدی موعود (عج)



• «حضرت محمد (ص)»
نخستین جلد مجموعه «چهل حدیث خودمونی» به خاتم‌الانبیاء حضرت محمد (ص) اختصاص دارد. «پشیمون از گناه»، «کور بشه چشم حسود»، «دانشگاه عمر»، «لِنگ ظهر»، «مادر راضی، پدر راضی، خدا راضی»، «خدایا ببخش!»، «وسط پشت بوم»، «از آب گذشته» و «آه آه طلاق» عنوان‌های برخی از احادیث ذکر شده در این کتاب هستند.


 
• «فاطمه زهرا (س)»
احادیث منتسب به سرور بانوان عالم حضرت فاطمه زهرا (س) موضوع محوری دومین جلد مجموعه «چهل حدیث خودمونی» است. «غرورشکن»، «درخواست معقول»، «دوست دارم عزیزم»، «دل آروم»، «نماز عروسی»، «آخرت درست»، «این دنیا درست، اون دنیا درست»، «در خدمت مادر»، «آزاد کردن دنیا» و «سیاه‌مست» برخی از احادیث خودمونی این کتاب هستند.
 
«دوست دارم عزیزم» یکی از عناوین این کتاب است که در ذیل آن می‌خوانیم: «وقتی می‌بینی دو تا همسر کنار هم راه میرن و دست همدیگه رو گرفتن، می‌فهمی اینا رابطه خوبی با هم دارن. برای همدیگه احترام قائلن. ولی وقتی می‌بینی مرد جلو میره و زن از عقب میاد، یا زن جلو میره و مرد از عقب میاد، می‌‌فهمی باید یه اختلافی بین اونا باشه. هرچی فاصلشون بیشتر بشه به احتمال زیاد اختلافشونم شدیدتره! خانوم‌ها معمولا عاطفی هستن و اگه همسرشون تحویلشون بگیره و بهشون احترام بذاره و از جمله‌های رمانتیک استفاده کنه، خیلی از مشکلات حل میشه. اون مردی خوبه که نیاز عاطفی همسرشو برآورده کنه. با یه عزیزم یا یه دوست دارم!»
 
حضرت زهرا (س): «بهترین شما کسانی هستند که زنانشان را بیشتر گرامی می‌دارند.»


 
• «امام علی (ع)»
نویسنده سومین جلد از این مجموعه را به «امام علی (ع)» اختصاص داده است. در این جلد احادیثی با عنوان‌های «قلب سفید»، «پاداش ته عمر»، «لباس قشنگ»، «زبون کوتاه»، «ارزش سکوت»، «زنده ابدی»، «خواست خدا»، «داروخانه دنیا»، «پیامک از خدا»، «دام در دام» و «ناله نکن» به زبانی ساده و امروزی برای مخاطب روایت شده است.


 
• «امام حسن مجتبی (ع)»
محور احادیث چهارمین جلد مجموعه «چهل حدیث خودمونی» کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) است. «آرزوی دم دست»، «باحیا»، «انتخاب خدا»، «بدن مظلوم»، «کلید اجر»، «همونجور که دوس داری»، «یاد بده، یاد بگیر»، «ریاکار ضایع»، «تو خوب باش»، «چمدون آخرت»، «یه نقطه دنیا» و «راضیم به رضایت» برخی از عناوین این کتاب هستند.


 
• «امام حسین (ع)»
حسین زمانی در پنجمین جلد مجموعه «چهل حدیث خودمونی» احادیث منتسب به سیدالشهدا حضرت امام حسین (ع) را به بیانی خودمانی روایت کرده است. در این کتاب با زبان خودمانی احادیثی با عنوان‌های «آرایش با صبر»، «نعمت مردن»، «حلال مشکلات»، «پولدار گرسنه»، «گذشت در قدرت»، «مشق خدا»، «ببخش و سورپریز کن»، «چشماتو باز کن»، «زرنگ‌بازی برای خدا»، «ظرفیت عبادت»، «سلام دوست دارم» و «سن بدنی» را می‌خوانیم.


 
• «امام سجاد (ع)»
«امام سجاد (ع)» عنوان ششمین جلد از مجموعه «چهل حدیث خودمونی» اثر حسین زمانی است. «جمع خوبا»، «آفتاب و سایه»، «پول خرج‌کن»، «دست شما درد نکنه»، «نماز واسه خدا، روزه واسه خدا»، «کمال همنشین»، «دماغ فیل»، «کتاب گنج»، «بچه دنیا، بچه آخرت» و «حقوق خدا» برخی از عنوان‌های احادیث این کتاب را شامل می‌شوند.


 
• «امام باقر (ع)»
در هفتمین جلد این مجموعه، نویسنده احادیث منتسب به پنجمین امام شیعیان و هفتمین معصوم (ع) را با بیانی خودمانی آورده است. «نزدیک‌تر از تنی»، «خودتو نکش»، «بخند برس به خدا»، «قشنگ پررنگ»، «پیش‌نیاز بهشت»، «گذشته‌ها گذشته»، «سختگیر یکرنگ»، «بی‌نماز نمیشه!»، «همش دنیا»، «مصیبت بی عقلی»، «متخصص حرفای بد»، «یاد خدا» و «کوردل» از جمله احادیث خودمانی این کتاب است.



• «امام صادق (ع)»
حسین زمانی، نویسنده مجموعه «چهل حدیث خودمونی» در هشتمین کتاب این مجموعه به احادیث امام جعفر صادق (ع) پرداخته است. در این جلد به بیان خودمانی درباره «بلا رو بلا»، «جواب نادون»، «مزه زندگی»، «جنگ با خدا»، «اخلاق عسلی»، «هزار آفرین خدا»، «خونه خوبی‌ها»، «معامله با خدا» و «عدالت شیرین» احادیثی به زبان ساده می‌خوانیم.


 
• «امام موسی کاظم (ع)»
«مبارزه با نفس»، «شرم کن»، «سپر بلا»، «انسان دیندار»، «مشورت»، «صدقه متفاوت»، «عاقل ساکت»، «سجده دائم»، «زیادشم کمه»، «راستگوی عاقل»، «چقدر وضعم خوبه» و «گناه جدیدف بلای جدید» برخی از عناوین خودمانی احادیث منتسب به امام موسی کاظم (ع) در نهمین جلد از مجموعه «چهل حدیث خودمونی» است.


 
• «امام رضا (ع)»
زمانی در دهمین کتاب از مجموعه «چهل حدیث خودمونی» احادیثی قدسی از هشتمین امام شیعیان امام رضا (ع) به زبان گفتاری شکسته است. بعضی از احادیث این مجموعه به بیان خودمان عبارتند از «یه سره بهشت!»، «همسایه بد»، «سلاح پیامبر»، «دست‌بوسی»، «کجایی خدا؟»، «یه کم صدقه!»، «خدای پنهان»، «کوتاه بیا!»، «عطر پیغمبر»، «خواب مغز!»، «امید در ناامیدی» و «خوبی به پدر و مادر».


 
• «امام جواد (ع)»
«تاخیر در توبه»، «شروع مناسب»، «هوس نکن!»، «بدخواه خدا!»، «گنج دانش»، «ترس زیادی»، «دعا پشت دعا»، «رحم کن!»، «اول مشورت بعد توکل»، «یه دنیا شکر»، «ناوارد»، «گناه قاتل»، «مکمل عمر!» و «باسواد خاکی!» از جمله عناوین احادیث یازدهمین جلد از مجموعه 14 جلدی «چهل حدیث خودمونی» است که به احادیث امام جواد (ع) اختصاص دارد.



• «امام هادی (ع)»
حسین زمانی در دوازدهمین جلد از مجموعه «چهل حدیث خودمونی» برخی از احادیث منتسب به دهمین امام شیعیان حضرت امام هادی (ع) را به زبان گفتاری شکسته بیان کرده است. در این جلد احادیثی مانند «توبه زبونی»، «خودکم‌بینی»، «صدای تجربه»، «حرفای بیخود»، «خدا پشتته»، «عاق والدین»، «بگو مگو»، «نعمت همسایه»، «درون سیاه»، «چاپلوسی»، «ژولیده پولیده»، «از خود راضی» و «حساب آخر شب» به زبان خودمانی روایت شده است.

 

• «امام حسن عسکری (ع)»
امام حسن عسکری (ع) محور احادیث سیزدهمین جلد مجموعه «چهل حدیث خودمونی» است. نویسنده در این کتاب احادیثی مانند «خدای همدم»، «هم‌رنگِ نادون»، «اسراف در بخشش»، «خواب بی‌سرو ته»،‌ «اسیر شکم»، «بخشنده عزیز!»، «شوخی شوخی دعوا شد!»، «بچه پررو!»، «هر روز کمتر از دیروز»، «بهتر از زندگی»، «حافظه کوتاه‌مدت» و «قلب نورانی» را به روایتی ساده برای مخاطبان بیان کرده است.


 
• «امام زمان (عج)»
چهاردهمین جلد و حسن ختام مجموعه 14 جلدی «چهل حدیث خودمونی» اثر حسین زمانی به حضرت ولی عصر حضرت مهدی موعود (عج) اختصاص دارد. نوری که تا دنیا دنیاست روشنگر جهان تاریک خاکی است. در این کتاب احادیثی با عنوان‌های «الگو»، «نعمت پیامبر»، «خورشید پشت ابر»، «حق با منه!»، «زنجیره حیات»، «پسرای نوح!»، «دستور ظهور»، «نماز آفتابی!» و «نشونه‌های ظهور» را می‌خوانیم.
 
یکی از احادیث خودمانی این کتاب با عنوان «خورشید پشت ابر» این‌طور روایت شده است: «خورشید که می‌ره پشت ابر، همون خورشیده، فقط یه کم نورش کمتره. البته وقتی پشت ابره یه خوبی هم داره، می‌شه مستقیم بهش نگاه کرد، تو حالت معمولی این‌قدر نورانیه که اگه بهش نگاه کنی، چشمات آسیب می‌بینه. بعضیا وقتی هستن سرشار از نورن، همه از وجودشون استفاده می‌کنن، از راهنمایی‌هاشون، از تجربه‌هاشون، وقتی هم نیستن باز می‌شه ازشون استفاده کرد،‌از حرفایی که زدن، از روش‌هایی که اجرا کردن. حتی میشه باهاشون از راه دور ارتباط برقرار کرد و از وجودشون استفاده کرد، گرچه هیچ‌چی مثل دیدن حضوری نمی‌شه. خورشید هست، این آسمون دل ماست که ابریه.»
 
امام زمان (عج): «چگونگی استفاده از وجود من در دوران غیبتم مثل بهره‌ای است که از خورشید می‌برند، آن‌وقت که ابر آن‌را از چشم‌ها پنهان می‌کند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها