آیین اختتامیه جشنوارههای عکس سلفی «منو کتاب یهویی» و «جایزه مردمی کتاب» برگزار شد
غلامی جلیسه: برگزاری جایزه مردمی کتاب نوعی اطلاعرسانی هدفمند در حوزه کتاب است
مجید غلامی جلیسه با اشاره به تبعات مثبت برگزاری طرحهایی چون «جایزه مردمی کتاب» گفت: این نوع جشنوارهها کمک میکند که مردم راحتتر و دقیقتر به کتابهای خوب و ارزشمند دسترسی پیدا کنند. چنین فعالیتهایی یک نوع اطلاعرسانی هدفمند در حوزه کتاب محسوب میشوند.
مجید غلامی جلیسه در این مراسم طی سخنانی، هر حرکتی را که بتواند به جریان کتابخوانی و توسعه فضای کتابخوانی در کشور کمک کند، ارزشمند دانست و گفت: قطع به یقین در دنیای امروز که تکنولوژی روز علاقهمندان و مخاطبان خاص خود را دارد، برگزاری مسابقاتی مانند جشنواره عکس سلفی من و کتاب، میتواند هم عکاسان و هم مخاطبان عکسها را متوجه اهمیت و جایگاه کتاب در زندگی روزمره ما کند.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب با قدردانی از تلاشهای مسئولان موسسه کتاب هفت در برپایی این جشنوارهها ادامه داد: این طرحها در نمایشگاه کتاب امسال با امکانات حداقلی به نحو قابل قبولی اجرا شد و امیدوارم که در آینده با برنامهریزی بهتر و اختصاص امکانات بیشتر، این دست برنامهها با همکاری نهادهای مرتبط در مناسبتهای مرتبط با کتاب به نحو شایستهتری برگزار شود.
وی همچنین درباره جایزه مردمی کتاب نیز عنوان کرد: ما در موسسه خانه کتاب، کتابی را با عنوان «کتابشناخت جوایز کتاب در سال 1394» منتشر کردیم که در آن تمامی کتابها و برندگان آثار برگزیدهای را که در 23 جشنواره کتاب دولتی و غیر دولتی در سال گذشته در کل کشور برگزار شده بودند، به تفضیل آوردیم.
غلامی جلیسه افزود: تمامی این جشنوارهها به جز دو جشنواره لاکپشت پرنده و گوزن زرد، دارای سیکل داوری مشخص و آکادمیک بودند، اما جای یک انتخاب مردمی برای جوایز کتاب خالی بود که این جایزه کتاب مردمی توانست آثار منتخب از نگاه مردم را از بین بیش از 300 کتاب که در سال 1394 برگزیده جشنوارههای مختلف شدند، معرفی کند.
وی با اشاره به حجم تولید کتاب در سال گذشته گفت: ما در سال 1394 بیش از 80 هزار جلد کتاب منتشر کردیم که از این میان بیش از 50 درصد آثار کتابهای چاپ اول بودند. این حجم بالای تولید، پیدا کردن کتابهای خوب برای مردم را دشوار میکند؛ از این نظر یکی از کارکردهای مثبت این جشنواره مردمی اطلاعرسانی کتابهای خوب برای مردمی بود که به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میآمدند. این نوع جشنوارهها کمک میکند که مردم راحتتر و دقیقتر به کتابهای خوب دسترسی پیدا کنند که به عبارت دیگر یک نوع اطلاعرسانی هدفمند در حوزه کتاب محسوب میشوند.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب با اظهار امیدواری از استمرار اینگونه طرحها با قوت و قدرت بیشتر گفت: استمرار اینگونه طرحها با انسجام بیشتر میتواند به توسعه فضای کتابخوانی در کشور کمک کند.
کتاب را به متن زندگی مردم بیاوریم
مهدی رحمانی، دبیر جشنوارههای عکس سلفی «منو کتاب یهویی» و «جایزه مردمی کتاب» در این مراسم گفت: در سال 1395 به واسطه برگزاری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی کتاب تهران در محل جدید با وسعت بیشتر، تصمیم گرفتیم تا طرحهایی نو و ابتکاری را برای آشنایی هرچه بیشتر مردم با کتاب اجرا کنیم که خوشبختانه با وسعت دیدی که نزد مسئولان برگزاری این نمایشگاه وجود داشت، این امر در قالب اجرای دو جشنواره اجرایی شد.
وی درباره شکلگیری ایده این طرحها عنوان کرد: از آنجا که معتقدیم متأسفانه توجه کافی به کتاب وجود ندارد و کتاب کمتر در زندگی مردم ما جاری و ساری است، تصمیم گرفتیم تا به شکلهای مختلف کتاب را به متن زندگی مردم بیاوریم و آن را در مکانهای عمومی مانند مترو، اتوبوس و غیره ارائه کنیم.
رحمانی افزود: به این ترتیب اولین گام را برای داوری مردم در یک جشنواره کتاب برداشتیم. همواره در تمام جشنواههای کتاب افراد متخصص کار داوری آثار را بر عهده دارند اما در جایزه مردمی کتاب برای اولین بار مردم درباره کتابها نظر دادند و 6 کتاب را در 6 بخش مختلف به عنوان آثار برگزیده انتخاب کردند. مجموع آرا چیزی حدود هزار رأی بوده که در طول روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب اخذ شده است.
وی با اشاره به جشنواره عکس سلفی نیز ادامه داد: در این بخش نیز 6 هزار عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که چیزی حدود هزار عکس فاقد شرایط لازم برای حضور در این جشنواره بود و از بین حدود 5 هزار عکس باقیمانده، هر شب برگزاری نمایشگاه، 29 نفر برگزیده انتخاب میشدند که در نهایت از مجموع این افراد، هفت نفر را به عنوان برنده برندهها اعلام کردیم.
بخش پایانی این مراسم، به معرفی و اهدای جوایز برگزیدگان اختصاص داشت.
نظر شما