شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۹
اعزام کارشناسان صنعت چاپ استان‌ها به نمایشگاه‌های بین‌المللی / اختصاص وام به چاپخانه‌ها

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جشن صنعت چاپ در استان سمنان گفت: کارشناسان صنعت چاپ استان‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این حوزه فعالیت دارند، به نمایشگاه‌های بین‌المللی اعزام خواهند شد تا با تازه‌های حوزه چاپ و تکنولوژی آشنا شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره صنعت چاپ، جشن صنعت چاپ با حضور مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان کشور، کارشناسان اداره چاپ و نشر و نمایندگان تشکل‌های صنعت چاپ پنج‌شنبه (11 شهریورماه) همزمان با روز ملی صنعت چاپ در مجتمع فرهنگی ـ هنری کومش سمنان برگزار شد.
 
محمدمهدی احمدی، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین با اشاره به اقدام‌های انجام‌ شده از سوی اداره چاپ و نشر این وزارتخانه، عنوان کرد: 12 هزار ساعت کلاس‌های آموزشی برای اصحاب حوزه صنعت چاپ در دو سال گذشته برگزار شده است تا فعالان این حوزه با تکنولوژی جدید آشنا شوند.
 
وی افزود: بسیاری از فعالان این حوزه با صنعت سنتی آشنا بودند و این آموزش‌ها سبب شد تا با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوند.
 
احمدی از اعزام کارشناسان صنعت چاپ در استان‌ها به نمایشگاه‌های بین‌المللی چاپ خبر داد و گفت: کارشناسان صنعت چاپ استان‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این حوزه فعالیت دارند، به نمایشگاه‌های بین‌المللی اعزام خواهند شد تا با تازه‌های حوزه چاپ و تکنولوژی آشنا شوند.
 
مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعال نبودن برخی از چاپخانه‌ها بیان کرد: بخشی از کم‌فعالیت بودن چاپخانه‌ها، به دلیل عدم آشنایی با تکنولوژی جدید و کوچک بودن واحد صنعتی‌شان و بخشی از آن مشکلات اقتصادی است. خوشبختانه با تعاملی که با بانک‌ها داشته‌ایم، وام‌هایی به این بخش اختصاص خواهد یافت و این حوزه قوت خواهد یافت.
 
لزوم تشکیل کمیته هدایت سرمایه‌گذاری

غلامرضا شجاع، مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگرافان کشور نیز در این برنامه گفت: تقاضای ما از مدیران چاپ سمنان این است که همین تعداد محدود چاپخانه‌های موجود در استان که کم‌کار و دارای مشکلات هستند، حفظ شود.
 
شجاع با بیان این‌که مشکل اساسی در هدایت سرمایه‌گذاری حل خواهد شد، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید کمیته هدایت سرمایه‌گذاری تشکیل دهد و از متخصصان دانشگاهی دعوت کند که کدام استان‌ها پتانسیل سرمایه‌گذاری برای صنعت چاپ را دارا هستند.
 
وی عنوان کرد: در کل کشور، پنج هزار واحد چاپی موجود است که 50 درصد از آن‌ها در استان تهران است و مابقی واحدهای چاپی به‌صورت پراکنده در استان‌های مختلف فعالیت دارند. این واحدها، اشتغال‌زایی 100 هزار نفر به‌صورت مستقیم دارند، اما به‌صورت غیرمستقیم و کارهای جانبی افراد بی‌شماری را زیرپوشش قرار می‌دهند و باید گفت صنعت چاپ نقش اساسی در گردش مالی و اشتغال‌زایی کشور دارد.
 
نماینده اتحادیه فعالان چاپ سراسر کشور ادامه داد: قانون مجلس شورای اسلامی مصوب کرده که چاپخانه‌ها باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه تأسیس بگیرند و این وزارتخانه قانوناً حق ندارد در مسائل دیگر دخالت کند.
 
شجاع گفت: در استان سمنان یک عده پروانه کسب دارند و پروانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارند و این خلاف قانون است. در حوزه چاپ باید اول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه پروانه را بدهد و بعد اتاق اصناف به واحد چاپی اجازه دهد که بتواند پروانه کسب بگیرد.
 
فعالیت 78 چاپخانه در استان سمنان

همچنین محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در جمع فعالان حوزه صنعت استان سمنان با اشاره به فعالیت چاپخانه‌ها در این استان، اظهار کرد: استان سمنان دارای 78 واحد چاپخانه بوده و 20 واحد دیگر با موافقت اصولی در مسیر راه‌اندازی قرار گرفته است.
 
وی افزود: از مجموع 78 واحد چاپخانه موجود در استان، 32 واحد در سمنان، 17 واحد در شاهرود، هفت واحد در دامغان، 17 واحد در گرمسار و پنج واحد در مهدی‌شهر مشغول به فعالیت هستند.
 
در پایان این همایش، از پیشکسوتان حوزه چاپ استان سمنان (سیدعباس مشیری، حسین زاهدنیا، یدالله ربانی و حسین فوادیان) تجلیل شد. همچنین اعضای کمیسیون تخصصی چاپ استان شامل رضا طاهریان، مهدی منشی‌زادگان و محمدعلی صفاییان نیز تجلیل شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها