یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۱
صنعت چاپ کشور 128 درصد هزینه سربار دارد / ضرورت حمایت از سرمایه‌گذار داخلی

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از تلاش این کمیسیون برای معافیت مالیاتی چاپخانه‌داران خبر داد و گفت: متأسفانه صنعت چاپ کشور 128 درصد هزینه سربار مانند مالیات دارد که می‌کوشیم با همکاری سایر وزارتخانه‌ها در راستای حل این معضل گام برداریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای قانون برنامه ششم توسعه، پیشنهاد معاف شدن یک سری دستگاه‌ها از مالیات را پیشنهاد داده که چاپخانه‌داران بخشی از آنها محسوب می‌شوند.
 
وی توضیح داد: متأسفانه امروزه چاپخانه‌داران ما در وضعیت فعلی، تا به دست آوردن حتی حداقل‌های بازار داخلی کشور به منظور تأمین نیازهای چاپی خود، فاصله زیادی دارند.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: برای مردم ما غیرقابل باور است که اکثریت محصولات چاپی کشور (به لحاظ وزنی) در خارج از کشور چاپ می‌شوند، بنابراین ما باید چاپ این امور را در داخل کشور داشته باشیم.
 
حجت‌الاسلام پژمانفر گفت: اکنون در داخل کشور حدود 50 هزار تُن کاغذ تحریر در اختیار معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چاپ کتاب است، همچنین 50 هزار تُن کاغذ در اختیار وزارت آموزش و پرورش برای چاپ کتاب‌های آموزشی و درسی است. 100 هزار تُن کاغذ هم در بخش نشریات، فصلنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها و ماهنامه‌ها مصرف می‌شود. از طرف دیگر، بیش از 90 درصد کاغذ و مقوا نیز در مسیر چاپ سایر محصولات مانند شانه تخم‌مرغ قرار می‌گیرند. بنابراین یک و نیم میلیون تُن مصرف کاغذ و مقوا در کشور داریم که بخشی از آن‌ها نیز در این چرخه، بازیافت می‌شوند و در نهایت، مصرف کاغذ و مقوا در کشور حدود 2 میلیون تُن است.
 
وی ادامه داد: با توجه به گزارش ارائه شده حدود 200 هزار تُن از این 2 میلیون تُن، کاغذ تحریر و کتاب‌های درسی و نشریات است و مابقی کاغذ و مقواها، مصارف دیگری دارند که امروز در جامعه در مسیر چاپ قرار می‌گیرند. در چنین شرایطی تصور کنید که اگر سرجمع، مصرف کاغذ و مقوا را یکی حساب کنیم، شاید سیاه‌نمایی نباشد که کشور در صنعت چاپ حتی یک‌‌دهم بازار داخلی را هم در دست ندارد.
 
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که متأسفانه اکثریت بازار صنعت چاپ در دست کشورهای همسایه است، اظهار کرد: صنعت چاپ یک صنعت بسیار پُرهزینه است و اگر سرمایه‌گذار داخلی بخواهد با بازارهای خارجی رقابت کند، باید تحت پوشش حمایت‌هایی قرار گیرد.
 
حجت‌الاسلام پژمانفر گفت: متأسفانه صنعت چاپ کشور 128 درصد هزینه سربار اعم از مالیات، مالیات بر ارزش‌افزوده، بیمه و سود بانکی دارد. همه این هزینه‌های سربار اجازه نمی‌دهند که صنعت چاپ روی پای خود بایستد. بنابراین کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حرکت به سمت حمایت از اهالی این صنعت توجیه دارد. در این راستا کمیسیون فرهنگی می‌کوشد تا با همکاری وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن، اقتصاد و آموزش ‌و پرورش این مشکلات را رفع کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها