شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۰
"يادنامه عبدالحسين نوشين" رونمايي شد

عصر روز گذشته كتاب «يادنامه عبدالحسين نوشين» با حضور هنرمندان تئاتر رونمايي شد. نوشين بنيان گذار تئاتر علمي در ايران ناميده مي شود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «يادنامه‌ عبدالحسين نوشين» به كوشش نصرت‌الله كريمي با حضور جمعي از هنرمندان تئاتر عصر روز گذشته (18 مرداد ماه) در انتشارات «بدرقه‌ جاويدان» رونمايي شد. 

در ابتداي اين مراسم «علي دهباشي» مدير مسئول مجله بخارا گفت: عبدالحسين نوشين از نخستين افرادي بود كه دستاوردهاي تئاتر غرب را با خود به ايران آورد و نسلي را آموزش داد كه تئاتر را ادامه دادند.  

وي ادامه داد: نصرت‌الله‌ كريمي بعد از چهار سال موفق به نگارش اين كتاب جاودانه و  بسيار ارزشمند شد. 

« قطب‌الدين صادقي» نويسنده و كارگردان تئاتر نيز گفت: اين كتاب به ما امكان مي‌دهد تا  تصوير درستي از تجربه‌ها‌ي نوشين داشته باشيم زيرا اطلاعات آن دوران بسيار پراكنده بود.
 
وي ادامه داد: نوشين اولين قدم را بعد از دوره‌ اقتباس و ترجمه در تئاتر برداشت و با آموزه‌هايي كه از تئاتر فرانسه همراه خود آورد، نظم و اعتباري به تئاتر ايران داد.

صادقي با اشاره به اين كه نوشين براي نخستين بار پژوهش بازيگر در ارتباط با نمايش را شكل داد، اضافه كرد: قبل از او بازيگران بيشتر تيپ‌هايي بودند كه بر مبناي ذوق و سليقه‌ خود كار مي‌كردند، اما نوشين بازيگر را به نقش نزديك كرد.

وي با بيان اين كه من خود را مديون تلاش‌هاي نوشين مي‌دانم كه سنگ ‌بناي تئاتر را گذاشت، گفت: از نصرت‌الله كريمي كه چنين كتابي را براي ما به جا گذاشت و دوره‌ پر فراز و نشيب تئاتر را مستند كرد، سپاسگزارم. 

«هوشنگ مرادي كرماني» نيز با اشاره به اين كه "من يكي از شاگردان نصرت‌الله كريمي هستم"، افزود: سنت شاگرد و شاگرد پروري مساله‌اي بس ارزشمند است كه اين روزها در حال فراموشي‌ است.
 
« نصرت‌الله كريمي»  نويسنده اين اثر نيز يادآور شد: در مقدمه‌ كتاب به اندازه‌ كافي درباره نگارش 4 ساله اين اثر توضيح دادiه ام. پيدا كردن نشاني شاگردان و همكاران نوشين و صحبت‌كردن با آنها وقت زيادي گرفت، اما امروز راضي ام زيرا بعد از توزيع كتاب بازتاب‌هاي جذابي را دريافت كردم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط