مهدی رجبی از راهیابی یکی دیگر از آثارش به فهرست کتابهای برگزیده کتابخانه مونیخ آلمان سال ۲۰۱۶ خبر داد و گفت: کتاب «ساندویچ ساز مودُم اسبی باف» سومین اثر من است که به فهرست کتابهای برگزیده کتابخانه مونیخ آلمان راه یافته است.
این نویسنده کودک و نوجوان ادامه داد: کتاب «ساندویچساز مودُم اسبیباف» داستانی بسیار ساده و کودکانه را بیان میکند و یکی از مهمترین فاکتورهایش همین سادگی مطلب است و بدون هیچ ابهامی دنیای کودکانه و آرزوی چند بچه را به تصویر میکشد.
وی گفت: متاسفانه امروزه در شرایطی زندگی میکنیم که توجه به دنیا و آرزوهای کودکانه تا حدودی کمرنگ شده و رویاهای خوب و آرزوهای کودکانه را فراموش کردهایم و بیشتر به دنبال جدی صحبت کردن با کودکان هستیم. بهنظر من بهتر است در کنار صحبتهای جدی با بچهها به دنیا و رویای آنها هم توجه کنیم.
رجبی با اشاره به اینکه در این کتاب حرفهای بسیار سادهای بیان کرده، افزود: در این کتاب ماجرای کودکی بیان میشود که گرسنه است و به دنبال ساندویچ میگردد و دختری که موهای پریشانی دارد و میخواهد موهایش را ببافد. در واقع همه کودکانی که در این کتاب به تصویر کشیده شدهاند، کودکان کار و خیابان هستند، اما در کتاب اشارهای به این مطلب نشده است، اما اثری هم از والدین دیده نمیشود.
به گفته این نویسنده، کودکان این کتاب به دنبال محبت و مهربانی و همدلیاند و در این مسیر با حیواناتی آشنا میشوند که آنها هم رویاهایی دارند. وجود حیوانات در این داستان نماد معصومیت است و کودکان با آنها همراه میشوند تا به آرزوهایشان برسند. همه اینها در پی محبت و مهربانی و آغوش گرم هستند تا عاقبت ناامید و خسته دانشمندی را پیدا میکنند که مدعی میشود یک دستگاه ساندویچساز مودُم اسبی باف صاحب یاب دم دربیار ساخته است. این انسان اندیشمند و مهربان به آنها حس امنیت و آرامش میدهد و آرزوهایشان را برآورده میکند.
وی بیان کرد: آدم بزرگ داستان ما، انسانی است که خودش همه فشارها را درک میکند و احساس میکند تنها کاری که از دستش برای کمک به این کودکان بیپناه برمیآید، محبت کردن است. شاید بهنظر برسد که مطالب این کتاب بسیار آرمانگرایانه باشد، اما من تلاش کردم در دنیایی که پر از استرس و خشونت و ناملایمت برای کودکان است، حس عاطفی، خوب و لطیفی را به آنها منتقل کنم. تصاویر این کتاب هم که توسط آمنه اربابون تهیه شده، حس خوشایندی را به کودکان منتقل و در کشف مطالب به کودکان کمک میکند.
رجبی گفت: کودکان با خواندن این کتاب درک میکنند که آرزوهای ما چندان دور از دسترس نیستند، اگر آدمها قدری مهربان و همدل و همدرد باشند.
مهدی رجبی، نویسنده کودک و نوجوان، در سال 1359 در خمین متولد شد. وی دارای مدرک لیسانس فیلمسازی و فوقلیسانس ادبیات نمایشی است. تاکنون 15 اثر از وی در حوزه کودک و بزرگسال منتشر شده است. از آنجمله میتوان به «فراموشان این زمستان»، «معمای دیوانه کلهآبی»، «یوناتارا گم شده»، «گریه نکنید مثل ابر باهار»، «خاطرات چوپان چاق»، «لولو شبها گریه میکند»، «کنسرو غول» و «کابوس اسب» اشاره کرد.
نظر شما