نگارنده و تدوینگر مجموعه 60 جلدی «نیمه پنهان» پس از طی یک دوره بیماری سخت، در 60 سالگی دارفانی را وداع گفت.
وی متولد سال 1335 و كارشناس علوم سياسي و مدیر دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان بود. شایانفر از سال 1372 نگارش پاورقی روزنامه کیهان با نام «نیمه پنهان» را که به افشای نیات عناصر ضد انقلاب میپرداخت بر عهده داشت.
شایانفر، تدوینگر مجموعه کتابهای «نیمه پنهان» پیشتر به ایبنا گفته بود: «مقالات پراكندهاي با عنوان «پاورقي» از سال 1376 با هدف جلوگيري از جعل اخبار و تاريخنگاري دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامي در روزنامه كيهان منتشر ميشد كه بعدها به صورت پاورقي با عنوان «نيمه پنهان» به چاپ رسيد و مجموعه كتاب هاي نيمه پنهان، چاپ همان سلسله پاورقيهاست.»
جمعآوری اطلاعات مرتبط با رجال معاصر عصر پهلوی، مانند شاپور بختيار و نگارش زندگینامه و فعاليتهای سياسي آنها با تكيه بر اسناد موجود در مراكز تحقيقاتی، نخستین گام در تدوين كتابهای «نيمه پنهان» بود. معرفی و بررسی احزاب و جريانهای سياسی قبل و بعد از انقلاب اسلامی مجلدات بعدی مجموعه «نيمه پنهان» را تشكيل میدهد و آخرین مجلدات این مجموعه به مسایل سیاسی ـ اجتماعي معاصر، مانند خاطرات اعضاي سابق فرقه بهائيت در قالب داستان میپردازد. این مجموعه به 60 جلد رسیده است.
پیام تسلیت معاون مطبوعاتی
در پیام حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: «زندهیاد شایانفر، عمر خود را در مسیر روشنگری و تدوین آثار مرتبط با تاریخ انقلاب صرف کرد و آثار ارزشمندی نیز از خود به جای گذاشت. از پروردگار مهربان برای ایشان، رحمت واسعه و برای خانواده آن مرحوم، شکیبایی و اجر در تحمل مصیبت مسألت دارم.»
پیام تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه
سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه نیز در پیامی، درگذشت زندهیاد حسن شایانفر از روزنامهنگاران پیشکسوت کشور را به جامعه فرهنگی و مطبوعاتی، بویژه اهالی قلم و رسانه تسلیت گفت.
بهرام قاسمی در این پیام آورده است: «ضایعه فقدان شادروان حسن شایانفر را به خانواده و بازماندگان آن مرحوم، همکاران و دوستان ایشان در موسسه کیهان و تمامی اهالی قلم و رسانه تسلیت عرض نموده، برای وی از خداوند رحمان و رحیم طلب آمرزش و رحمت واسعه و برای خانواده و بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.»
نظر شما