یکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
گودینی: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بی‌واسطه از نویسندگان حمایت کند/ شمارگان کتاب‌ها پایین است

محمدعلی گودینی، داستان‌نویس بر حمایت عادلانه، منصفانه و بی‌واسطه از اهالی قلم و نشر تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار روز دوشنبه‌ (1 آذر 1395) با اهالی قلم و نشر در هتل انقلاب بیان کرد: «خودِ صنعت نشر و اتحادیه‌ها باید به ما بگویند که کدامیک از مطالبات حوزه نشر در اولویت هستند تا براساس اولویت‌ها انرژی بگذاریم». در این راستا «ایبنا» در نظر دارد ضمن بررسی مسائل، مشکلات و چالش‌هایی که سال‌هاست صنعت مهم و جامعه‌ساز نشر با آن دست به گریبان است، با رویکردی علمی و فنی از منظر کارشناسان حوزه‌های مختلف، به این مهم بپردازد.
 
محمدعلی گودینی، داستان‌نویس در گفت‌وگو با خبرنگار «ایبنا» کمبود ساعت مطالعه را مهم‌ترین دغدغه حوزه نشر برشمرد و گفت: متأسفانه با وجود این‌که دغدغه پایین بودن سرانه مطالعه برای همه مسئولان ذیربط محرز است، اما عملا هیچ‌ اقدامی یا حداقل اقدامی کاربردی و اصولی برای رفع این معضل صورت نگرفته است.
 
وی پایین بودن شمارگان کتاب‌ها را از دیگر معضلات حوزه نشر دانست و افزود: متأسفانه بیشتر ناشران وامی را که از دولت به منظور چرخش در حوزه نشر دریافت می‌کنند، صرف امورات دیگری غیر از کتاب می‌کنند و به همین دلیل در حوزه چاپ و انتشار کتاب‌های خود با کمبود بودجه مواجه می‌شوند؛ به این بهانه کتاب‌ها را با شمارگان بسیار پایین منتشر می‌‌کنند، در نتیجه نویسندگان متضرر می‌شوند.
 
این داستان‌نویس ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌صورت مستقیم و نه با واسطه، از نویسندگان، قشری که زندگی‌شان را در راه نوشتن گذاشته‌اند، حمایت کند. متأسفانه اکنون در شرایط بحرانی قرار داریم به‌گونه‌ای که به‌طور مثال نویسنده‌ای مانند من که 30 سال سابقه نوشتن دارد، باید توجه ناشران تازه‌ کار را جلب کنم تا کتابم را آن هم با شمارگان بسیار پایین منتشر کند، ضمن این‌که در این میان، درصد بسیار کمی هم عاید من می‌‌شود.
 
گودینی بیان کرد: در چنین شرایطی مؤلفان انگیزه خود را از دست می‌دهند و جوهر قلم‌شان خشک می‌شود، این در حالی است که قلم نویسنده سرمایه ملی به زبان ادبیات ایران محسوب می‌شود.
 
وی با تاکید بر حمایت علنی دولت از اهالی قلم و نشر گفت: دولت باید ملاک‌ها و چهارچوب‌های خود در حوزه حمایتی را به‌صورت شفاف بیان کند تا در این میان عده‌ای سوء‌استفاده‌گر که به نظر خودشان زرنگ اما به نظر بسیاری، خائن محسوب می‌شوند، از دایره حمایت دولت خارج شوند و افرادی که به معنای واقعی مظلوم و مغفول مانده‌اند، تحت پوشش‌های حمایتی دولت قرار بگیرند؛ به عبارت بهتر، حمایت از اهالی قلم و نشر باید عادلانه و براساس انصاف و تعیین چهارچوب‌های حمایتی به‌صورت شفاف صورت بگیرد.
 
این داستان‌نویس افزود: معتقدم باید یک برنامه‌ریزی اصولی در حوزه نشر به‌ویژه کتاب صورت بگیرد، به‌گونه‌ای که با آمدن هر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جدید، این برنامه‌ریزی تغییر نکند، چراکه در غیر این‌صورت دود آن به چشم عموم نویسندگان می‌رسد. هرچند که این برنامه‌ریزی باید 30 سال پیش صورت می‌گرفت، اما به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جدید پیشنهاد می‌کنم برای این‌که ادبیات مملکت آسیب نبیند، هرچه سریع‌تر نسبت به تدوین برنامه‌ریزی مذکور اقدام کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها