شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
علی‌قلی طایفه: عمده پژوهش‌های نهضت آزادی نگاه بیرونی دارد

عباس علی‌قلی طایفه، مولف کتاب «نهضت آزادی ایران از تاسیس تا انشعاب» گفت: عمده پژوهش‌هایی که در رابطه با نهضت آزادی انجام شده، نگاهی بیرونی دارد و غالبا نیز مرتبط با عملکرد نهضت آزادی در سال‌های پس از انقلاب بوده است.

عباس علی‌قلی طایفه، مولف کتاب «نهضت آزادی ایران از تاسیس تا انشعاب» با اشاره به منابع مطالعه شده برای تالیف اثر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: با توجه به نقد درونی نهضت آزادی، بیشتر ارجاعات به اسناد اولیه نهضت آزادی، آثار فکری مهندس بازرگان و جزوات ایدئولوژیک سازمان مجاهدین خلق، خاطرات اعضای آن مانند مهندس سحابی، دکتر یزدی و دکتر جعفری و همچنین آثار سرهنگ نجاتی بود که وکیل مدافع بعضی از اعضای نهضت آزادی در دادگاه نظامی سال 1342 ارائه کرده بود.

وی افزود: به دلیل این‌که درباره انشعاب دوم یعنی جدایی مهندس سحابی و دوستانشان از نهضت آزادی، منبع مکتوب چندانی در دسترس نبود؛ تصمیم به مصاحبه با برخی فعالان سیاسی آن دوران گرفتیم. با لطف‌الله میثمی، محمد بسته‌نگار، محمد توسلی، دکتر سید محمدمهدی جعفری، دکتر ابراهیم یزدی، عبدالرضا نیک‌بین و همچنین حاج محمود دعایی که رابط امام خمینی با برخی گروه‌های مبارز بودند، مصاحبه کردیم که گفته‌های ارزشمندی برای این پژوهش در اختیار ما قرار داد.

این پژوهشگر ادامه داد: با توجه به استقبال استادان در دانشگاه تهران از نتایج پژوهش و همچنین با عنایت به متن مصاحبه‌ها که در مواردی ناگفته و بدیع به نظر می‌آمدند، تصمیم گرفتیم با کمک میثمی، مدیر نشر صمدیه، پایان‌نامه پس از ویرایش به صورت یک کتاب منتشر شود تا عموم علاقه‌مندان تاریخ معاصر و دانشجویان و محققان نیز بتوانند از نتایج این تحقیق، بهره‌مند شوند.

علی‌قلی طایفه با اشاره به انگیزه‌اش از پژوهش در رابطه با نهضت آزادی اظهار کرد: از ابتدای دوره تحصیلی کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران، در مشورت با استادان گروه علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، تصمیم به تحقیق درباره موضوعی مرتبط با تاریخ معاصر کشورمان داشتم. پس از مشورت با دکتر احمد خالقی تصمیم گرفتم به پژوهش درباره دلایل انشعاب و جدایی برخی اعضای نهضت آزادی ایران از زمان تأسیس تا پیروزی انقلاب اسلامی بپردازم.

وی افزود: تاکنون عمده پژوهش‌هایی که در رابطه با نهضت آزادی انجام شده، نگاهی بیرونی داشت و غالبا نیز مرتبط با عملکرد نهضت آزادی در سال‌های پس از انقلاب بود. بنابراین تصمیم گرفتم دوره تاریخی تاسیس تا پیروزی انقلاب را در نظر بگیرم که کمتر بدان پرداخته شده بود و مهم‌تر اینکه نگاهی درون سیستمی به نهضت آزادی داشته باشم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها