دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۰
«فرهنگ‌سرای کتاب»؛ پاتوقی فرهنگی برای کتاب‌دوستان

«فرهنگ‌سرای کتاب» با پرپایی غرفه‌های متعددی چون کافه کتاب، نذر کتاب، کتاب‌های صوتی و تجربه کار صحافی میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- «فرهنگ‌سرای کتاب» امسال نیز به مانند سال‌های گذشته در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافته است. این سالن هر ساله سعی دارد تا با برپایی برنامه‌های متعدد فرهنگی تلاشی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین مردم داشته باشد. از نکات مثبتی که امسال در فرهنگسرای کتاب دیده می‌شد برگزاری نشست‌های متعدد میان نویسندگان و مردم بود تا هر چه بیشتر به جنبه نمایشگاه‌های بودن این دوره بیفزاید چراکه یکی از انتقادهایی که همواره به نمایشگاه کتاب وارد می‌شود این است که اغلب به دنبال فروشگاهی شدن است تا نمایشگاه! در گزارش ذیل نگاهی به غرفه‌های مختلف این فرهنگسرا داشته‌ایم.
 
کافه کتاب
کافه کتاب یکی از جذاب‌ترین غرفه‌های فرهنگسرای کتاب است. در این غرفه مخاطبان می‌توانند با فراغ بیشتری کتاب‌ها را نگاه کنند و آن کتابی که توجه‌شان را جلب می‌کند، مطالعه کنند. از سوی دیگر تمامی کتاب‌های این غرفه تقریظ شده به قلم مقام معظم رهبری است. اگر علاقه‌مند به حوزه ادبیات هم باشید این غرفه در اغلب روزها، میزبان برگزاری نشست‌های ادبی است و علاوه بر این شما می‌توانید شنونده اشعار حافظ با صدای شخصیت‌های ادبی باشید.
 
نذر کتاب
 واژه نذری برای اغلب ما تداعی‌کننده غذاهایی است که در مناسبت‌های مذهبی تهیه می‌شود اما شما با حضور در فرهنگ‌سرای کتاب، می‌توانید این بار «نذر کتاب» را تجربه کنید. در این غرفه دو کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» و «تن‌تن و سندباد» به کودکان به‌عنوان نذری هدیه داده می‌شود و از آنها می‌خواهند نیت کنند و اگر حاجت خود را گرفتند آنها هم به عنوان نذری کتاب بدهند. با گرفتن کتاب از این غرفه شماره فرد در سامانه ثبت می‌شود و پس از آن می‌توان از مکان‌هایی که برنامه نذر کتاب را برگزار می‌کنند اطلاع یافت. 


کتاب‌های صوتی
در این غرفه امکان آشنایی با کتاب‌های صوتی برای مخاطبان فراهم شده است. همچنین کتابدوستان می‌توانند با شرکت در جشنواره کتاب‌های صوتی، کتاب‌های مورد علاقه‌شان را با صدای خود بخوانند و فایل ضبط شده آن را به جشنواره بفرستند. امسال چهارمین جشنواره کتاب‌های صوتی در حال برگزاری است و به بهترین فایل‌ها تندیس و هدیه داده می‌شود. همچنین در این غرفه امکان گوش دادن به کتاب‌های صوتی فراهم شده است. این فایل‌های صوتی در نهایت برای مدارس و کتابخانه‌های مخصوص نابیناها فرستاده می‌شود.
 
پارک کتاب کودک
مهم‌ترین بخش هشتمین فرهنگ‌سرای کتاب «پارک کتاب کودک» است. مسئولیت برگزاری این بخش از فرهنگسرای کتاب با سه منطقه چهار، هجده و پانزده است. پارک کتاب کودک با هدف توسعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی بین کودک و نوجوانان راه‌اندازی و شامل ۶ قسمت موزه حیات وحش، موزه نجوم، سینما برای کودک و نوجوانان. قصه‌گویی، کتابخانه و مشاوره همراه با بازی‌های فکری است. کودکان در پارک کتاب کودک با حیوانات، مسائل نجومی، اعضای بدن، تاریخ، مذهب و... آشنا می‌شوند. تمامی ابزار و امکاناتی که در این بخش فراهم شده، به دنبال این است تا کودکان را هر چه بیشتر با کتاب و کتابخوانی انس و الفت دهد.
 
تجربه کار صحافی
فرهنگ‌سرای کتاب در این غرفه این امکان را فراهم کرده تا علاقه‌مندان خودشان تجربه کار صحافی را داشته باشند و مراحل صحافی یک کتاب را انجام دهند. در این بخش یکی از متخصصان صحافی راهنمایی‌هایی لازم را برای این کار خواهد کرد.

فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی
هفته‌نامه «ایست رسانه‌ای» یکی از تولیدات این بخش است. صداقت رسانه‌ای، نبرد انتخاباتی در شبکه‌های اجتماعی، کارآفرینی در فضای مجازی، اثرات فضای مجازی بر سبک زندگی، مدیریت زمان در فضای مجازی، اینترنت معمار تعلیم و تربیت امروز، فرمان در دست توست، خانواد اولین کلینیک سواد رسانه‌ای و ... از جمله موضوعاتی است که این نشریه به آنها پرداخته است.

برگزاری مسابقه «باسواد شویم» یکی دیگر از اقدامات این غرفه است. موضوع این مسابقه هر هفته سه‌شنبه‌ها در کانال تلگرامی به نشانی @ba-savad-shiam منتشر می‌شود. این کانال نخستین کانال تخصصی مسابقه است که مهارت سواد رسانه‌ای را آموزش می‌دهد.

جشنواره رسانه‌ای شهدای دفاع از حرم و جبهه مقاومت و کمپین «صداقت رسانه‌ای» و «من کتاب می‌خوانم» از دیگر برنامه‌های برگزار شده در این بخش است.

همچنین در این غرفه دو قفسه کتاب با موضوع کتاب‌های تخصصی حوزه رسانه است و کتاب‌هایی است که طی دو سال اخیر در فرهنگسرای رسانه رونمایی شده‌اند، قرار داده شده است. یکی دیگر از اقدامات فرهنگسرای رسانه و شبکه‌های اجتماعی رونمایی و نقد و بررسی کتاب است و در همین راستا طی روزهای اخیر، کتاب‌های «افشار بندان» و «ما 13 نفر» نوشته محسن حکیم معانی، «ارتباطات غیر کلامی» نوشته علی‌اکبر فرهنگی و... رونمایی شده است.

اما پایان‌بخش بازدید از این غرفه، دفتری است که می‌توانید ایده‌هایتان را در آن یادداشت کنید. هر هفته به برترین ایده جایزه‌ای تعلق می گیرد و آن ایده‌هایی که قابلیت اجرا دارند، اجرایی می‌شود.
 
مشاوره
علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۸ از حضور افراد کارشناس و متخصص در حوزه‌های مختلف همچون کودک، تربیتی، تحصیلی، کارآفرینی، حقوق، خانواده و فردی برای مشاوره استفاده کنند. همچنین در این غرفه در صورت تمایل می‌توانید از مشاوره برای معرفی کتاب‌های خوب و برتر استفاده کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها