سید عباس صالحی در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مانند یک قالی ایرانی است که گرههای مختلفی بر آن زده میشود و افراد بسیاری بر شکلگیری گرههای این قالی دخیل و سهیم هستند؛ برخی بیشتر و برخی کمتر؛ برخی گل قالی و برخی هم حاشیه آن را گره میزنند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره علی عاشوری و رضا رستمی افزود: امروز یاد دو عزیزی را گرامی میداریم که در این گره زدنها سهیم بودند و نقش قابل توجهی در شکلگیری این قالی ایرانی داشتند. آقای عاشوری حدود بیست سال در نمایشگاه کتاب تهران در آفرینش این قالی ایرانی سهیم بود و آقای رضا رستمی نیز در دورههای مختلف و به خصوص در سالهای اخیر این گره زدنها را روایت میکرد. یاد کرد این دو عزیز، پاسداشت سهم آنها در این اتفاق بزرگ است.
صالحی ادامه داد: انسانها همواره در طول تاریخ میآیند و میروند، اما به اندازهای که در یاد ما میمانند انسان هستند و هر قدر انسانها بیشتر در یاد ما میمانند یعنی از انسانیت بهره بیشتری بردهاند. حجم خاطرهای که این دو عزیز در یادها گذاشتهاند نشان میدهد که سهم آنها در زندگی ما کم نبوده است. معاشرت بنده با این دو عزیز طولانی نبود، اما همان معاشرت کوتاه با ایشان نیز برای من خاطره برانگیز بود.
رئیس نمایشگاه کتاب در ادامه با تقدیر از فعالیتهای فاطمه اسحاقتبار در رادیو فرهنگ گفت: به ایشان نیز برای زنده نگه داشتن بحث کتاب، تبریک میگویم و از زحمات ایشان سپاسگذارم؛ آن هم در دورهای که اکثریت به اقلیت هجوم آوردهاند و حوزههای سیاست و اقتصاد بر حوزه فرهنگ و فرهنگ مکتوب سایه انداخته است.
صالحی افزود: پاسداشت فرهنگ مکتوب خط امتداد انسانیت و بشریت است، انسان از وقتی با قلم آشنا شد، انسان شد و تا وقتی با قلم آشنا بماند انسان میماند. افرادی که حافظ شعله قلم هستند، حافظ انسانیت هستند و از آنها بسیار سپاسگذاریم که با جدیت این شعله را همچنان زنده نگه میدارند.
در این مراسم همچنین حسین صفری، مدیر کمیته اجرایی و رفاهی سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و همچنین علیرضا بهرامی، حمید نورشمسی و هادی حسننژاد از خبرنگاران حوزه کتاب، به بیان خاطرههایی از مرحوم علی عاشوری و مرحوم رضا رستمی پرداختند. همچنین تقدیر از فعالیتهای فاطمه اسحاقتبار در برنامهسازی و اجرای برنامههای مرتبط با حوزه کتاب در رادیو فرهنگ نیز از بخشهای دیگر این نشست بود.
نظر شما