توحید محرمی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و هنر وزارت ارشاد گفت: تنوع قومی در ایران فرصتی است که اگر به آن توجه نشود تبدیل به تهدید خواهد شد.
محرمی عنوان کرد: تنوع قومی در ایران فرصتی است که اگر به آن توجه نشود تبدیل به تهدید خواهد شد. باید از اقوامی که در سرزمین پهناور ایران زیر عنوان دولت-ملت ایران یک واحد سیاسی را تشکیل دادهاند در راستای پیشرفت و قدرت بیشتر استفاده کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقوام ایرانی توضیح داد: در منطقه پرتنش غرب آسیا که ایران هم در آن حضور دارد جداییطلبی و ایجاد سرزمینهای منفک قوم محور به سود هیچ یک از این جوامع که با هویت ایرانی منسجم شدهاند نیست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و هنر وزارت ارشاد افزود: اگر در کنار هم از رسوم، سنتها، موسیقی و ادبیات یکدیگر تأثیر بگیریم میتوانیم هر چه نزدیکتر و قویتر در راستای قدرت ایران متحد شویم.
وی توضیح داد: بیتوجهی به این ظرفیت یا سرکوب اقوام به دلایل سیاسی یا امنیتی اقوام را از تمامیت خواهی، ایرانی بودن و تعلق خاطر داشتن به یکپارچگی سرزمین ایران دور میکند. این همان تهدیدی است که کشور را تعقیب میکند.
در ادامه دکتر مسوت، مهمان ویژه این نشست با اشاره ویژه به قوم ارمنی عنوان کرد: این قوم تأثیر بسیاری بر ادبیات ایران گذاشته و همچنین تأثیر بسیاری نیز از این زبان گرفته است.
مسوت در ادامه افزود: مهاجران ارمنی قرنها پیش به ایران وارد و به مرور در جامعه ایران حل شدند. این قوم خدمات بسیاری به ایران انجام دادند از جمله گشایش اولین مهد کودکها و ایجاد مراکز پرورش قارچ.
وی با اشاره به وضعیت ناگوار ارامنه در منطقه آناتولی که در تاریخ ثبت شده است توضیح داد: در هیچ زمانی ارمنیان ایرانی در وضعیتی نبودند که همکیش و زبانانشان در منطقه آناتولی داشتند و همواره در طول تاریخ هر چند بیش و کم در کانون توجه بودند.
مسوت در پایان اظهار امیدواری کرد که همچون گذشته همه ایرانیان فارغ از قوم و کیش و آئین به سبب ایرانی بودن در کنار هم برای پیشرفت و قدرت این سرزمین کوشش کنند.
نظر شما