مرتضی حاجیاننژاد، نویسنده و پژوهشگر با اشاره به لزوم توجه نهادهای مرتبط در زمینه پژوهشهای تاریخ انقلاب گفت: پژوهش درباره انقلاب اسلامی در استان سمنان با توجه به دشواریهای فراوان ناتمام رها شده است؛ بهطوری که فقط توانستم مطالب مختصری در قالب جزوه از کتابخانه حوزه هنری به دست بیاورم.
وی با اشاره به پژوهش اندک در زمینه تاریخ انقلاب اسلامی در استان سمنان افزود: در آغاز جمعآوری اسناد، یعنی بهمنماه سال 1393، متوجه شدم پژوهش درباره انقلاب اسلامی در استان سمنان با توجه به دشواریهای فراوان ناتمام رها شده است؛ بهطوری که فقط توانستم مطالب مختصری در قالب جزوه از کتابخانه حوزه هنری به دست بیاورم.
حاجیاننژاد ادامه داد: پژوهش را با روش کتابخانهای و اسنادی و با مطالعه کتاب تاریخ انقلاب در استانها و شهرهای مختلف شروع و نزدیک به 150 عنوان کتاب را با هدف یافتن مطالبی درباره وقایع دوران انقلاب در استان سمنان مطالعه کردم. منابع کتابخانههای مختلف از جمله مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی و حوزه هنری را بررسی کردم. دو مجموعه شهریور سال 95 برای چاپ آماده و از سوی انتشارات «زمزم هدایت» استان قم و زیر نظر حوزه هنری منتشر شده است.
این نویسنده گفت: نهادهای دخیل استان در نشر منابعی مانند این مجموعه هفت جلدی فعالیتی نداشتند؛ بهعنوان مثال اطلاعاتی درباره رخدادهای شهرستانهای مختلف استان سمنان در سال 57 که روزهای بسیار حساس پیروزی انقلاب اسلامی به حساب میآید در قالب کتاب منتشر نشده بود. مجموعه یافتههای من بهعنوان پژوهشگر به چند خاطره از آیتالله شاهچراغی، امام جمعه سمنان و نماینده ولی فقیه و دیگر شخصیتهای مطرح استان بهعنوان شاهدان رویدادهای روزهای انقلاب در این منطقه محدود بود.
حاجیاننژاد اظهار کرد: دو مجموعه «روزشمار انقلاب اسلامی در استان سمنان» و «انقلاب اسلامی در سمنان به روایت اسناد» در واقع نخستین منابع درباره رویدادهای این استان در سالهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی است.
وی با تاکید بر لزوم ورود افراد با تجربه و دانش به حوزه تاریخ انقلاب اسلامی ادامه داد: هرچند که تخصص من مدیریت بازرگانی است اما به تاریخ و ادبیات علاقهمندم و پیش از این نیز کتاب «ردپایی بر آسمان» با موضوع خاطرات رزمندگان دفاع مقدس استان سمنان را منتشر کردهام. معتقدم ورود به عرصه پژوهش تاریخ انقلاب اسلامی، نیازمند تجربه و تخصص است.
حاجیاننژاد درباره ادامه حضور در حوزه پژوهش تاریخ انقلاب اسلامی افزود: بیگمان فعالیت پژوهشی خود در حوزه انقلاب اسلامی را ادامه میدهم اما بیتردید شیوه عمل خود را تغییر میدهم؛ علاوه بر این به نظر میرسد ظرفیت برای پژوهشهای بیشتر درباره استان سمنان در زمان انقلاب وجود دارد. بررسی نقش روحانیت استان از جمله این موارد است. البته حمایت ارگانهای متولی ضروری است.
وی درباره بازخورد انتشار این دو مجموعه اظهار کرد: با توجه به ضعف جریان تبلیغ از سوی انواع رسانهها و نهادهای مرتبط بازخورد جدی دریافت نکردهام. ایده انتشار کتاب کافی نیست بهویژه زمانی که منابعی مانند این مجموعه بهعنوان منبع پژوهشی منتشر میشود.
نظر شما