مجموعه شعر «صد دانه یاقوت» سروده مصطفی رحماندوست و تصویرگری هدی حدادی از سوی انتشارات پیدایش منتشر شد.
این مجموعه شامل 11 شعر درباره میوههای مختلف است و با شعر خاطرهانگیز و مشهور «صد دانه یاقوت» درباره انار شروع میشود و در ادامه اشعاری درباره سیب، انجیر، هندوانه، گلابی، زردآلو، خربزه، خیار، نارنگی، انگور و گیلاس به چشم میخورد.
در شعر «زردآلو» میخوانیم:
«به به به، رنگین است
خوشمزه، شیرین است
رویش زرد، بیمار است
لپش سرخ، تبدار است
مغزش را، چون بادام
بشکن زود، دام دام دام
هم خوش رو، هم خوشبو
زرد و سرخ، زردآلو»
مصطفی رحماندوست، شاعر، قصه نویس و مترجم کتابهای کودکان و نوجوانان، اول تیر سال ۱۳۲۹ در همدان به دنیا آمد. وی پس از اخذ مدرک کارشناسی خود در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، به عنوان کارشناس کتابهای خطی در کتابخانه مجلس مشغول به کار شد.رحماندوست پس از سال ۱۳۵۷ با عنوان مدیر مرکز نشریات کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان مشغول به کار شد.
از آن پس تا به امروز در سمت مدیر برنامه کودک سیما، سردبیر نشریه پویه، مدیر مسئول نشریات رشد، مدیر کل دفتر مجامع و فعالیتهای فرهنگی، سردبیر رشد دانشآموز، سردبیرسروش کودکان و داور جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان (اصفهان) فعالیت کرده و مدرس داستان نویسی و ادبیات کودکان و نوجوانان در دانشگاهها نیز بوده است.از او بیش از 160 اثر به صورت مجموعه داستان و مجموعه شعر برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. شمارگان کتابهای او به بیش از پنج و نیم میلیون نسخه میرسد.
ازجمله آثار او میتوان به «آسمان هم خندید»، «ترانههای نوازش»، «بازی شیرین است»، «درسی برای گنجشک»، «توپ در تاریکی»، «بچهها را دوست دارم»، «مرغ قشنگ تپلی»، «پرنده گفت: به!به!»، «صدای ساز میآید»، «خروس غصه خورد» و «زیبا تر از بهار» اشاره کرد وی همچنین «فرهنگ آسان: دانشنامه ویژه کودکان و نوجوانان» و «فرهنگ ضربالمثلها: مجموعهای ارزشمند از ضربالمثلهای ایرانی» و مجموعه شعرهای «قصه پنج انگشت» و «بازی با انگشتها» را در کارنامهاش دارد.
رحماندوست پس از بازنشستگی از سمتهای دولتی، مدیر گروه شکوفه (بخش کودکان و نوجوانان) انتشارات امیرکبیر و مشاور ادبی آثار مربوط به کودکان و نوجوانان کتابخانه ملی ایران و یکی از اعضای اصلی داوران بینالمللی جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان و جشنواره بینالمللی تئاتر کودکان و نوجوانان است. او عضو هیئتهای داوری کتاب سال، جشنوارههای کتاب و مطبوعات کودکان و عضو شورای موسیقی کودکان و شورای کتاب کودک ایران نیز بودهاست.
هدا حدادي، متولد 1356 در تهران و فارغالتحصيل رشتهي گرافيك از دانشكدهي هنرهاي زيباست. او سالهاست كه براي بچهها مینويسد و تصويرگری ميكند. حدادي كار در حوزه تصويرگری را از سال 1376 و با نشرياتی مانند «كيهان بچهها»، «سروش» و «دوچرخه» آغاز كرده و تا به حال تصويرگری بیش از 50 كتاب را بر عهده داشته است.
نخستين كتابی كه حدادی تصويرگری كرده، بازنويسی «سياستنامه» اثر «خواجه نظامالملک» وزیر «آلب ارسلان» و ملکشاه سلجوقی است که از سوی انتشارات پيدايش به چاپ رسیده. از ديگر كارهای او میتوان به تصويرگری كتابهای «غصهپرداز»، «کوپهي ۱۱»، «شبهای سوری»، «پسری که شمردن بلد بود»، «چشمهای زمستانی»، «باز باران»، «چشمه ماه» و ... اشاره كرد.
حدادی تا به حال توانسته جایزههای مختلفی مانند جایزه افقهای تازه بولونیا در سال 2010، جایزه بزرگ فستیوال تصویرگری بلگراد در سال 2008، پلاك طلاي فستيوال براتيسلاوا در سال 2006، جايزه سوم نمايشگاه تتریو(ایتالیا) در سال 2006، جایزه تشویقی نوما در سالهاي 2002 و 2008 در ژاپن، جایزه دوم جشنواره ادبیات کودک کاتا(هند) 2006، جایزه اول جشنواره کتاب کانون 1383، جایزه جشنواره کتاب دفاع مقدس1386و ... را دریافت کند.
انتشارات پیدایش، کتاب «صد دانه یاقوت» را با شمارگان هزار و 500 نسخه و قیمت 80 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما