دهمین مجموعه شعر داریوش معمار با عنوان «تلگراف به یحیی یا سبک معصوم کوچه نوید» توسط انتشارات بوتیمار راهی بازار نشر شد.
وی ادامه داد: شعرهای این کتاب مربوط به سالهای 92 تا 95 است که در یک دفتر جمعآوری شده است. واقعیت این است که من در این مجموعه کار جدیدی در حوزه فرم انجام ندادهام اما از نظر محتوایی شعرها شخصیتر شده و نوع نگاهم به اتفاقات پیرامون، مانند مرگ بلوغ بیشتری پیدا کرده است.
این شاعر در توضیح فضای شعرهای این مجموعه گفت: بخش زیادی از شعرهای این مجموعه رویایی است و شعرهای بوده که من در خواب تصویرهای آنها را دیدهام؛ در واقع بهتر است بگویم، شعرهای این مجموعه حاصل عمیقترین رویاها و خواستههای درونی من بوده که در قالب شعر منتشر شده است.
وی ادامه داد: موضوعی که در انتشار این مجموعه اهمیت دارد، این است که احساس میکنم در این مجموعه به زبان مخصوص خودم رسیدهام و به این شکل به این دغدغه خود پاسخ دادهام؛ چراکه شعرهای این مجموعه قابل شناسایی است و شناسنامهدار شده است.
معمار با اشاره به زبان مشخص شعرهایش اظهار کرد: البته شاید مخاطب در برخورد با برخی شعرهای کوتاه مانند «لبخند»، به چنین نتیجهای نرسد اما شعرهای بلند به زبان شخصی من است؛ چراکه در تمام شعرهای این کتاب المانهای طبیعی مانند پرنده، دریا، دشت و المانهای زندگی روزمره که از دل زندگی خودم بیرون آمده است وجود دارد، به همین دلیل شعرهایم به سادگی قابل شناسایی است.
وی افزود: حتی انتزاعیترین شعرهای این مجموعه مانند «اخبار امیدواری» نیز حوادث و عناصر زندگی روزانه را در بستر خیال به مخاطب ارائه میدهند. به لحاظ محتوایی نیز مرگ و امیدواری در کنار هم قرار گرفتهاند و بیشترین تاثیر را در شکلگیری اشعار داشتهاند.
این شاعر در توضیح آثار دیگرش گفت: مجموعه شعر محاوره «کتاب کوچک آبادان» نیز کتاب اثر جدیدی است که از سه شعر فولکلور به نامهای «سینما رکس»، «کت کوتاه چشم سفید» و «قصه برادرون» تشکیل شده و تا پایان سال جاری در قطع پالتویی و توسط انتشارات بوتیمار راهی بازار نشر خواهد شد.
داریوش معمار متولد نهم اردیبهشت 1358 آبادان، شاعر، منتقد و روزنامهنگار است. وی از سال 1375 فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرده است و تاکنون از این شاعر مجموعه شعرهایی با عناوین «موهام هم موجی است»، «عاشقانههای زنی که دوستش دارم»، «جنازه مریم بنت سعید»، «مرگ در ساحل آمونیاک»، «پارو زدن در خاک»، «اسطبل»، «خواهر خانه»، «بیهودگی» و همچنین «ساعتهای بی خیزاب» (گزیده اشعار منصور بنی مجیدی به انتخاب و مقدمه داریوش معمار) منتشر شده است.
نظر شما