کتاب «مکتبخانه در ایران» تالیف ناصر تکمیلهمایون به شرح تاریخ آموزش از مکتب تا به امروز میپردازد. این کتاب از سوی انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی به چاپ رسیده است.
این کتاب سراغ تاریخچه تشکیل نخستین نهادهای آموزش و کودکان در ایران رفته و با نگاهی به تغییرات دولتها تا دوران معاصر به نقش آن در دایر شدن مدارس و مسئولیتش در امر آموزش و تربیت پرداخته است.
مولف در کتاب «مکتبخانه در ایران» چگونگی تغییر و تحول این نهاد مهم که پس از خانواده، بههم پیوستهترین نهاد اجتماعی در امر آموزش و پرورش به شمار میرفت، شرح داده و تاریخ شکلگیری آن در دوره باستان و با استناد به شاهنامه در نشان دادن پیوندهای تاریخی آن به معنی عناصر اصلی ارتباط فرهنگی ایران باستان و اعصار اسلامی طی فصول منطقی و زمانی را بررسی کرده است.
منابع این پژوهش برگرفته از تاریخهای عمومی ادوار گوناگون و شهرنامهها و کتابهای جغرافیایی و فرهنگی احوال مشاهیر است و در کنار آن منابع جدید نیز دیده شده و منابع خارجی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
ناصر تکمیلهمایون، جامعهشناس، مورخ و پژوهشگر حوزه تاریخ اجتماعی که چندی در بیمارستان بستری بود، از بیمارستان مرخص شد.
تکمیلهمایون در حوزه تاریخ کتابهای بسیاری را تالیف کرده و به ویژه در حوزه تهران نیز آثاری را به چاپ رسانده است. وی درباره محلههای تهران و برخی آداب و رسوم آن پژوهشهایی کرده است. یکی از آخرین کتابهایش که از سوی دفتر پژوهش منتشر شده، کتاب «مکتبخانه در ایران» است.
کتاب «مکتبخانه در ایران» و سایر کتابهای حوزه تهرانپژوهی ناصر تکمیلهمایون در غرفه پژوهشهای فرهنگی راهرو 23 غرفه 15 عرضه میشود.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 14 اردیبهشت در مصلی تهران برگزار میشود.
نظر شما