دوشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۹
موضوعات دم‌دستی جای آثار ارزشمند اقتباسی را گرفته است/ادبیات ما پتانسیل‌های بسیار خوبی دارد

یدالله صمدی، کارگردان سینما معتقد است: آثار ارزشمند نیاز به حمایت دارند اما متاسفانه حمایت نمی‌شوند؛ چراکه آثار بازاری مانند عشق دختر و پسری و تلخ‌گویی درباره شرایط کشور جای آثار ارزشمند اقتباسی و ادبی را گرفته است.

یدالله صمدی به مناسبت روز «کتاب و سینما» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: آخرین تجربه کاری من اثری اقتباسی به نام «پدر آن دیگری»‌ بود که اقتباسی از رمانی با همین عنوان اثر پرینوش صنیعی است. به اعتقاد من این اثر کار بسیار ارزشمندی بود که متاسفانه مورد حمایت بهزیستی و دیگر نهادها قرار نگرفت و تنها 50 درصد از هزینه‌های آن توسط موسسه فارابی پرداخت شد.

او ادامه داد: من این اثر را 12 سال پیش از نویسنده خریداری کردم و با اینکه اثر ممتاز ادبی بود اما هیچ کدام از تهیه‌کنندگان خصوصی حاضر نشدند در این پروژه سرمایه‌گذاری کنند و همین قضیه باعث شد که تا به امروز به عوامل این کار بدهکار باشم.
 
این کارگردان مطرح سینمای ایران با گلایه از عدم حمایت مسئولان گفت: متاسفانه دوستان به دنبال محتوا نیستند و برای کارهایی که سال‌ها روی آن تمرکز شده است، وقت نمی‌گذارند و حمایت نمی‌کنند. این فیلم در سال 94 همراه با فیلم «محمد رسول الله» اکران شد اما به دلیل توجه بسیار به آن فیلم، «پدر آن دیگری»‌ در اکران موفق نبود، در حالی که کار قابل قبولی بود.

او ادامه داد: ادبیات ما پتانسیل‌های بسیار خوبی دارد و ما نیز کارهای قابلی قبولی مانند «گاو»، «خاک»، «تنگسیر» و «خواهران غریب» را به وسیله آن راهی سینماها کرده‌ایم اما متاسفانه از کارهای ارشمند حمایت نمی‌شود و نمونه بارز آن همین کار «پدر آن دیگری»‌  که واسطه آن من بدهکار و بیکار شده‌ام.
 
صمدی با اشاره به آثار قابل قبول ادبیات داستانی گفت: ما کارهای قابل قبول در ادبیات داستانی داریم اما این روزها همه دنبال کارهای بازاری هستند. بارها پیشنهاداتی به من شده است اما من خودم را به دلیل فیلم ساختن نمی‌فروشم و دوست ندارم که به عشق‌های پسر و دختری و تلخ‌گویی از شرایط کشور بپردازم. خوشبختانه پرداختن به موضوعات نه در سلیقه و نه در توان من است.

این کارگردان کشورمان با اشاره به سلیقه تهیه‌کنندگان خصوصی و مسئولان هنری عنوان کرد:‌ این روزها موضوعات دم‌دستی جای آثار اقتباسی و ادبی را گرفته است و من دنبال کارهای ارزشمند هستم و نمونه آن را می‌توانید در کارهای آذربایجانی من مشاهده کنید اما متاسفانه شرایط طوری است که کار ارزشمند و متن قوی جایگاهی برای حمایت ندارد. 

عنوان روز «کتاب و سینما»، نامی است که بر روز نخست جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، نهاده‌شده‌است؛ نکوداشت روز «کتاب و سینما»، روز سه‌شنبه 25 مهرماه از ساعت 21-15 در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها