رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد گفت: اگرچه اجرای طرحهایی همچون پویش ملی «سطر سپید» برای تولید و حمایت از کتابهای ویژه نابینایان مفید است اما باید مشکلات نابینایان را بهصورت ریشهای حل کرد. به گفته وی امروز در کتابخانههای کشور کتاب فیزیک برای نابینایان تولید نمیشود و بهطور مثال آنها فقط باید در رشتههای علوم انسانی درس بخوانند!
وی ادامه داد: مهمترین کاری که باید برای نابینایان در این باره انجام شود نیازسنجی است و برای تولید کتابهای کاغذی و صوتی برای این گروه از مخاطبان باید در ابتدا نیازسنجی کنیم تا مشخص شود که نیازمند تولید چه نوع کتابی هستیم.
رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد با اشاره به استفاده از متخصصان برای تولید کتابهای صوتی نیز بیان کرد: متاسفانه گاهی به دلیل اینکه از غیر متخصصان برای تولید کتابهای صوتی استفاده میشود برخی از کلمات غلط خوانده میشود و در ذهن نابینا باقی میماند.
خراسانچی با بیان اینکه بسیاری از سیستمهایی که در آن کتابهای گویا تولید میشود با مشکل مواجه است، افزود: این سیستمها نیازمند تجهیز و نوسازی است با این وجود و علیرغم همه کمبود امکاناتی که نابینایان در کشور با آن روبهرو هستند بازهم شاهد این مساله هستیم که نفرات اول رشتههایی چون حقوق در کشور نابینا هستند. متاسفانه ما نابینایان را به پستوها فرستادیم و بهجای آنها خودمان تصمیم گرفتیم و نتوانستیم در سطح کشور امکانات مناسب را برای آنها فراهم کنیم.
به گفته وی، امروز در کتابخانههای کشور کتاب فیزیک برای نابینایان تولید نمیشود و بهطور مثال آنها فقط باید در رشتههای علوم انسانی درس بخوانند تنها کتابخانهای که در رشتههای ریاضی، شیمی و فیزیک کتاب به خط بریل تولید میکند کتابخانه حسینیه ارشاد است و واقعا جای سوال دارد که چرا باید این محدودیتها برای نابینایان اعمال شود!
خراسانچی در پایان گفت: اگرچه اجرای طرحهایی همچون پویش ملی «سطر سپید» برای تولید و حمایت از کتابهای ویژه نابینایان مفید است اما باید مشکلات نابینایان را بهصورت ریشهای حل کرد و بهطور مثال صور اجتماعیای که منجربه محدود شدن نابینایان در سطح جامعه شده است را حل کرد.
نظر شما